Samacheer Kalvi 9th English Guide Supplementary Chapter 7 The Christmas Truce

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 9th English Guide Pdf Supplementary Chapter 7 The Christmas Truce Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 9th English Solutions Supplementary Chapter 7 The Christmas Truce

9th English Guide The Christmas Truce Textbook Questions and Answers

A. Choose the correct Answer.

Question 1.
The story is set during the ……………………
(a) World War I
(b) World War II
(c) Kargil War
(d) Indo-China War
Answer:
(b) World War II

Samacheer Kalvi 9th English Guide Supplementary Chapter 7 The Christmas Truce

Question 2.
The story is about the celebration of …………………….. festival.
(a) Deepavali
(b) Pongal
(c) Ramzan
(d) Christmas
Answer:
(d) Christmas

Question 3.
Tom called the incidents happened there as a …………………..
(a) fairy tale
(b) poetry
(c) tragedy
(d) comedy
Answer:
(a) fairy tale

Samacheer Kalvi 9th English Guide Supplementary Chapter 7 The Christmas Truce

Question 4.
The Germans had placed Christmas trees in front of their ……………………
(a) houses
(b) trenches
(c) tanks
(d) cars
Answer:
(b) trenches

Question 5.
One of the German soldiers worked as a ………………….. at Victoria Station.
(a) tea-seller
(b) ticket-checker
(c) porter
(d) shop keeper
Answer:
(c) porter

Samacheer Kalvi 9th English Guide Supplementary Chapter 7 The Christmas Truce

Question 6.
This letter was written on ……………….. day.
(a) New year
(b) Deepavali
(c) Christmas
(d) Pongal
Answer:
(c) Christmas

Question 7.
This incident took place in the year ……………………
(a) 1944
(b) 1814
(c) 1947
(d) 1914
Answer:
(d) 1914

Samacheer Kalvi 9th English Guide Supplementary Chapter 7 The Christmas Truce

Question 8.
The British and the enemy soldiers were on the battle fields of …………………….
(a) Russia
(b) France
(c) America
(d) Germany
Answer:
(b) France

Question 9.
As darkness fell on our Christmas Eve the …………………… stopped entirely.
(a) fighting
(b) talking
(c) singing
(d) shooting
Answer:
(d) shooting

Samacheer Kalvi 9th English Guide Supplementary Chapter 7 The Christmas Truce

Question 10.
The narrator’s friend was ……………………
(a) Tom
(b) Janet
(c) John
(d) Jacob
Answer:
(c) John

Question 11.
One of the Germans worked as a ………………….. at the Hotel Cecil.
(a) porter
(b) doctor
(c) servant
(d) waiter
Answer:
(d) waiter

Samacheer Kalvi 9th English Guide Supplementary Chapter 7 The Christmas Truce

Question 12.
To our astonishment, we saw …………………….. figures rise from a trench.
(a) three
(b) no
(c) two
(d) a few
Answer:
(c) two

Question 13.
The ………………… were better dressed, with fresh uniforms for the holiday.
(a) Germans
(b) Americans
(c) English
(d) Indians
Answer:
(a) Germans

Samacheer Kalvi 9th English Guide Supplementary Chapter 7 The Christmas Truce

Question 14.
The narrator himself traded a for a leather equipment belt.
(a) pen knife
(b) jack knife
(c) dagger
(d) butter knife
Answer:
(b) jack knife

Question 15.
There was even some talk of a ………………… match.
(a) cricket
(b) basket ball
(c) volley ball
(d) football
Answer:
(d) football

Samacheer Kalvi 9th English Guide Supplementary Chapter 7 The Christmas Truce

Question 16.
One of the English boys walked with a spiked …………………….
(a) boots
(b) helmet
(c) hat
(d) shoes
Answer:
(b) helmet

B. Identify the character, speaker or both of the following lines.

  1. Our first complete silence in months!
  2. Come and see! See what the Germans are doing!
  3. Hold your fire.
  4. You no shoot, we no shoot.
  5. My God, why cannot we have peace and all go home?

Answers:

  1. The narrator
  2. The narrator
  3. The English captain
  4. A German officer
  5. An older German

Additional Questions & Answers

Question 1.
Yet I could not sleep before writing to you …………………..
Answer:
Narrator

Samacheer Kalvi 9th English Guide Supplementary Chapter 7 The Christmas Truce

Question 2.
Come and see! Narrator’s friend …………………..
Answer:
John

Question 3.
See what the Germans are doing. Narrator’s friend
Answer:
John

Question 4.
“Christmas trees!” Narrator’s friend
Answer:
John

Samacheer Kalvi 9th English Guide Supplementary Chapter 7 The Christmas Truce

Question 5.
“What is it?”
Answer:
Narrator

Question 6.
You come over here.
Answer:
One of the British soldiers

Question 7.
“Because many have worked in England.”
Answer:
One German

Samacheer Kalvi 9th English Guide Supplementary Chapter 7 The Christmas Truce

Question 8.
I am not lying you.
Answer:
Narrator

Question 9.
But we must ask our hearts.
Answer:
Older German

Question 10.
‘Send officer to talk’.
Answer:
A German

C. Answer the following questions in about 100 – 120 words.

Question 1.
Narrate the Christmas celebration as happened in the war field.
Answer:
Tittle: The Christmas Truce
Author: Aaron Shepard
Character: British and German Soldiers Period : During world war I (1914)
Theme: War and peace.

The German and British troops celebrated Christmas together during a temporary cessation of world war I. It is called Christmas Truce. On a clear morning 100 years, thousands of British soldiers laid down their rifles, stepped out their trenches and spent Christmas mingling with their German enemies along the western front.

The next morning in some places, German soldiers emerged from their trenches calling out “Merry Christmas” in English. Allied soldier came out wearily to greet them. In others, Germans held up signs reading “You no shoot, we no shoot”. Over the course of the day, troops exchanged gifts of food, buttons and hats.

The Christmas truce also allowed both sides to finally bury their dead comrades whose bodies had lain for weeks on “no man’s land,” the ground between opposing trenches. The British and German army soccer teams played a friendly match.

The incident speaks to the fact that at its heart it symbolizes a very human desire for peace, no matter how fleeting. Still the truce has been remembered as a testament to the power of hope and humanity in a truly dark hour of history.

“Never wage a war but peace”.

(OR)

The British and Germans celebrated Christmas during a temporary cessation of world war I. On the Christmas Eve, the Germans invited the British to come out to celebrate Christmas. The Germans placed Christmas trees in front of their trenches, lit by candle or lantern, like beacons of goodwill. They sang, “Silent Night, Holy Night.” It was lovelier and more meaningful.

The British soldiers applauded Germans!. Then the British soldiers sang “The forst Nowell, the angel did say” Britain and Germany were harmonizing across ‘No man’s Land.’ They exchanged gifts – tea with coffee, com meat for sausage. The narrator traded a jack knife for a leather equipment belt to keep as a fine souvenir. “Why cannot we have peace and all go home?” was a far cry of every soldier.

“Peace begins with a smile” – Mother Teresa.
“Never wage a war but peace”.

D. Think and Answer.

Question 1.
Do you envision a similar truce taking place in any wars or fighting today? Explain.
Answer:
It is interesting to envision a truce taking place in any war as it happened in World War I in 1914. Often I used to think about the war between India and Pakistan. It is a never ending war between the two countries. These no nations declare ceasefire or cessation of war temporarily. The common festivals like Diwali or Ramzan are celebrated by the soldiers in No man’s Land between the borders of two countries.

They exchange their gifts and their love for one another. Though they enjoy the fervour of peace and harmony, war is inevitable as they have to obey the orders and go a head in war. They could not help it and go with it. But it is exciting to envision the enemies in the battle field befriending and celebrating Diwali or Ramzan or any other festival for that matter.

“Peace can end war but war can’t bring peace”.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Supplementary Chapter 7 The Christmas Truce

Question 2.
Today, much of what we know about the truce comes from soldiers postcards home. In the post-card given below, write a short message home, imagine that you took part in the 1914 Christmas Truce.
Answer:

Post Card

Christmas Day, 1914.

Dear Mom,

I can’t help writing to you about what happened here. You may wonder that we had a break in the battle field. It was because of Christmas Eve. To our surprise, the Germans came out of their trenches. They called us to come to the ground between the trench called ‘No man’s Land’. They had the preparation for Christmas celebration. They placed the Christmas trees in front of the trench lit with candles and lanterns.

The Germans sang ‘Silent Night, Holy Night”. It was very lovely. We applauded their singing. Then we sang “The First Nowell, the angel did say. ”They responded with their applause. We exchanged our gift in food, buttons etc. No one wanted war but peace. Even the Germans want to end war and go home. We hope to see you all soon.

Your loving son,
Sam.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top