Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Gulliver’s Travel

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 6th English Guide Pdf Term 2 Supplementary Chapter 2 Gulliver’s Travel Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 2 Supplementary Chapter 2 Gulliver’s Travel

6th English Guide Gulliver’s Travel Text Book Back Questions and Answers

Textual Exercises (Text Book Page No. 134)

Read and Understand (Text Book Page No. 134)

A. Read the following statements. Say True or False.

1. Gulliver was the captain of the ship.
Answer:
False

2. One of the Lilliputians gave a ten minutes talk in Gulliver’s language.
Answer:
False

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

3. Gulliver took the small creatures in his hand and crushed them.
Answer:
False

4. The horses were four and a half inches tall.
Answer:
True

5. The war between the two kingdoms ended in peace.
Answer:
True

B. Identify the speaker/character.

1. He felt something moving along his body almost up to his chin.
Answer:
Gulliver

2. They somehow managed to put him on the platform.
Answer:
The Lilliputians

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

3. “Don’t let us down now, Gulliver; we need your help”.
Answer:
The Emperor

C. Choose the right answer. (Text Book Page No. 135)

1. Gulliver managed to reach the land as he was
a) A doctor
b) One of the crews
c) a swimmer
d) the captain
Answer:
c) a swimmer

2. Gulliver was set free because the emperor
a) was afraid of him
b) confirmed that he was not harmful.
c) was a kind hearted person.
d) wanted to get something from him.
Answer:
b) confirmed that he was not harmful

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

3. Gulliver was hailed as a hero because he
a) made the army of Blefuscu giddy
b) fought with the army of Blefuscu.
c) drowned the army of Blefuscu in the water.
d) defeated the emperor of Blefuscu.
Answer:
d) defeated the emperor of Blefuscu

D. Discuss in groups. Retell the story in your own words. Each one should say one sentence.

You can begin like this:
Gulliver was travelling in a ship. One stormy night, the ship was wrecked ………

Gulliver was travelling in a ship. One stormy night, the ship was wrecked. Gulliver was a good swimmer. So, he reached the land by swimming. The land appeared strange and lonely. He saw no human beings, he was hungry and tired. He fell on a patch of grass and slept. When he woke up he found his hands and legs tied down. There were a number of creatures not more than six inches high. He later learned they were Lilliputians. He was taken to the Emperor. He received Gulliver. He set him free with a condition that he would do no harm to them. Once, the neighbouring kingdom, declared war on Lilliput. The Emperor needed Gulliver’s help.

Gulliver walked into a sea and tied with a long rope all the ships of the enemy together he pulled the ships going round and round the whole day. They were not in a position to fight. So, the enemy king begged for peace between the two countries. Gulliver was hailed as a hero.

E. Think and answer.

1. How did Gulliver overcome the adversity?
Answer:
Gulliver’s ship was wrecked. He reached a land where the Lilliputians lived. They were not more than six inches high. Gulliver was taken to the emperor with his hands and legs tied. The emperor received him. Gulliver was given food and drink. He was lodged in an old and amused temple. Gulliver overcame his adversity by helping the Emperor and his people in many ways. Once the neighbouring kingdom declared war on Lilliput. It was Gulliver who defeated the enemy king made peace with the Emperor. Thus Gulliver overcame his adversity by being kind, helping, and wise.

2. How should one react to adversity?
Answer:
When Gulliver faced adversity he remained patient. He was kind to all the Lilliputians and the Emperor. Once the neighbouring country declared war on Lilliput. Then it was Gulliver who saved Lilliput and earned the respect and love of the Emperor and the people.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

3. Describe Gulliver’s encounter with the army of Blefuscu?
Answer:
The king of Blefuscu once declared war on Lilliput. The Emperor needed help from Gulliver. Gulliver walked into the sea and tied with a long rope all the hundred ships of the enemy together. He dragged them in the water and pulled the ships, the whole day going round and round. The army of Blefuscu was giddy and was not in a position to fight. The king surrendered to the Emperor and made peace with him. It was Gulliver who brought victory to the Emperor.

Project

F. Look at the traffic signals and write down the traffic rule against each signal.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Gulliver’s Travels 1 Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Gulliver’s Travels 2
Answer:
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Gulliver’s Travels 3 Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Gulliver’s Travels 4

Connecting to Self

G. Look at these pictures. Think of how you must behave when you visit these places. Discuss with your partner and complete the table.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Gulliver’s Travels 5 Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Gulliver’s Travels 6
Answer:

Use dust bins Do not throw rubbish in public places
Put waste into dustbins Don’t throw down uneaten food.
Use toilet Don’t spit on the road.
Keep the coast clean Don’t pass urine on the way.
Keep the environment clear Don’t walk the meadow.
Dust-free Don’t pluck flowers.

Step to Success

e.g. 1. Leaves 2. Fruit 3. Seed 4. Flowers 5. Root
a) 2,4,5,1,3
b) 3,5,1,4,2
c) 1,2,3,4,5
d) 5,3,1,2,4
Answer:
b) 3, 5,1, 4, 2

1. 1. Drive 2. Get in 3. Arrive 4. Park 5. Open door
a) 2,1,3,5,4
b) 5,2,1,3,4
c) 3,4,5,1,2
d) 3,5,1,2,4
Answer:
b) 5, 2,1,3, 4

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

2. 1. Travel 2. Book 3. Plan 4. Confirm 5. Enjoy
a) 3,2,4,1,5
b) 4,5,3,2,1
c) 1,2,3,4,5
d) 5,4,2,3,1
Answer:
a) 3, 2, 4,1, 5

3. 1. Rest 2. Return 3. Supper 4. Go out 5. Visit
a) 1,2,3,4,5
b) 4,5,1,2,3
c) 4,5,2,3,1
d) 5,4,3,2,1
Answer:
c) 4, 5, 2,3,1

4. 1. Check out 2. Pack 3. Pay bill 4. Vacate 5. Drive
a) 3,4,5,2,1
b) 1,2,3,4,5
c) 5,4,3,2,1
d) 2,4,3,1,5
Answer:
d) 2, 4, 3,1, 5

5. 1. Wait 2. Slow 3. Go 4. Stop 5. Get ready
a) 2,4,1,5,3
b) 1,2,3,4,5
c) 5,4,3,2,1
d) 3,4,2,1,5
Answer:
a) 2,4,1, 5,3

Gulliver’s Travel Summary in English

While Gulliver was going, on a long voyage, his ship sank in a violent storm. However, he managed to escape and reached the island by nearing. He was hungry and exhausted so he fell to a patch of grass. When he woke he was tied down by dwarf (six inches) people who called themselves Lilliputians. He was taken to the capital of the Island. The Emperor received him. He was set free on condition. He was happy there. The neighbouring king of Blefuscu declared war on Lilliput. The Emperor needed Gulliver’s help. Gulliver pulled the all shipping the whole day. The king of Blefuicu begged for peace. The Emperor agreed. Gulliver was hailed as a hero by Lilliputians.

Gulliver’s Travel Summary in Tamil

கலிபா நீண்ட பயணத்தில் செல்லும்போது, அவரது கப்பல் கடுமையான புயலில் மூழ்கியது. இருப்பினும், அவர் தப்பித்து அருகிலுள்ள தீவை அடைந்தார். அவர் பசியில் களைப்பும் அடைந்ததார். அதனால், அவர் புல்லின் மீது விழுந்தார். அவர் எழுந்தபோது லில்லிபுத்தியர்கள் என்று அழைத்த குள்ளர்கள் (ஆறு அங்குல) மக்களால் அவர் கட்டப்ட்டார். அவர் தீவின் தலைநகருக்கு கொண்டு செல்லப்ட்டார். சக்கரவர்த்தி அவரை வரவேற்றார். அவர் அங்கு மகிழ்ச்சியாக இருந்தார். பக்கத்து மன்னர் பிலிபியூஸ்க்கு லில்லிபுட்டின்மீது போரை அறிவித்தார். மன்னர் கலிபரின் உதவியை வேண்டினார். கலிபர் அனைத்து கப்பல்களையும் கட்டி நாள்முழுவதும் இழுத்தார். பிலியூயூஸ்க்கு அரசன் சமாதானத்தை கெஞ்சிக் கேட்டார். ஒப்புக்கொண்டார். கலிபர் தலைவர் என புகழப்பட்டார்.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 1 Think to Win

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 6th English Guide Pdf Term 2 Supplementary Chapter 1 Think to Win Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 2 Supplementary Chapter 1 Think to Win

6th English Guide Think to Win Text Book Back Questions and Answers

Textual Exercises (Text Book Page No. 105)

A. Choose the correct answer.

1. “Girls you are a good team.”
Which team do the girls belong to?
a) Badminton
b) Hockey
c) Relay
d) Volleyball
Answer:
c) Relay

2. Springfields is the name of a …………………….. .
a) team
b) house
c) company
d) school
Answer:
d) school

3. The inter-school sports meet refers to competitions among the …………………….. .
a) teams of the same school
b) schools in the locality
c) schools in neighborhood
d) schools from other districts
Answer:
b) schools in the locality

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

4. Seema is Rucha’s …………………….. .
a) friend
b) teammate
c) younger sister
d) opponent
Answer:
c) younger sister

5. Order the names of the members in Team B relay event. Shabnam was followed by
a) Neelam, Aruna, Rucha
b) Arana, Rucha, Neelam
c) Neelam, Rucha, Arana
d) Arana, Neelam, Rucha
Answer:
a) Neelam, Aruna, Rucha

B. Answer the following:

1. How does Rucha differ from her sister?
Answer:
Rucha is overprotective of herself. She never did things rashly. Even in running ‘ and playing, she would be conscious of her movements. But Seema, her younger sister was bold and was ready to take any risks.

2. ‘Springfields has a runner and they call her P.T. Usha.’ Why did they call her so?
Answer:
The runner of Springfields ran as fast as RT. Usha. So she was called P. T. Usha.

3. Describe the qualities of the new P.T. Instructor Mr. Prakash.
Answer:
The new P.T. Instructor was very enthusiastic about sports and drove the children hard – praising them, scolding and correcting them. But most of the time, he encourages and advises them a lot.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

4. What words were ringing in Rucha’s ears when she was running in the relay?
Answer:
The words “Think to win” were running in ‘Rucha’s ears when she was running in the relay.

5. What did Rucha finally realise about herself?
Answer:
She realized that she had overcome her hesitations and denials. She could win, whenever she chose to do so.

C. Read the given lines and answer the questions : (Text Book Page No. 106)

1. His voice came from some distance away and,
Rucha realized that he was not holding the bicycle anymore.
“I will fall / will fall” she wailed.
a) What was she afraid of?
Answer:
She was afraid of falling off the bicycle.

b) Was the boy closely following her?
Answer:
No, the boy was not closely following her.

2. For the past two weeks he had been teaching her to ride.
a) Who was teaching whom? ‘
Answer:
Vishnu was teaching Rucha to ride the bicycle.

b) What was he teaching?
Answer:
He was teaching me how to ride a bicycle.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

3. Even ‘P. T. Usha’came to shake her hand.
“I thought I was fast, but you were simply superb!”
she shook hands with her.
a) Who does the word ‘you’ refer to?
Answer:
The word ‘you’ refers to Rucha.

b) What quality of the speaker is revealed?
Answer:
The true spirit of a sportsperson is revealed here

D. Think and answer.

Imagine you are Rucha and make a diary entry on your feelings about the day’s happenings and your victory. The start is given. Complete the diary.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 1 Think to Win 1
Answer:
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 1 Think to Win 2

E. Discuss in class

How did Rucha overcome her self-doubts? How can shyness and fear be overcome?
Answer:
Rucha overcame her self-doubts. She was always thinking of Prakash Sir’s words “Think to A win’. Then he said that he wanted her to have a positive attitude. These words of Prakash sir made Rucha overcome her self-doubts.

We can overcome shyness and fear only by forgetting ourselves while playing the game.

Step to Success (Text Book Page No. 108)

Identify the sport name from the given wuzzles. One is done for you.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 1 Think to Win 3
Answer:
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 1 Think to Win 4

Find the odd one out:

eg. Weight lifting, Boxing, Silambam, Fencing
Answer:
Weight lifting

1. Hide and Seek, Kho-Kho, Tennikoit, Kabaddi
Answer:
Tennikoit

2. Badminton, Cycling, Tennis, Squash
Answer:
Cycling

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

3. Trapeze, Throw Ball, Bowling, Goalball
Answer:
Trapeze

4. Snooker, Polo, Five Pins, Carrom Board
Answer:
Polo

5. Cricket, Base Ball, Hockey, Basket Ball
Answer:
Base Ball

Think to Win Summary in English

Rucha was a ten years old girl, she learned to ride a bicycle. When she was riding the bicycle, she was wobbled and fell down. Even in running and playing, she would be conscious of her movements. Inter-house badminton matches will start in her school next week. Rucha was on the senior team. She lost the game by just two points. She became gloomy and despair. She would train with the rest of them for relay matches under the new PT instructor, Prakash Sir. The new P.T instructor Prakash Sir encouraged her during the relay match by saying that only ‘Think to Win’. At last, She won the relay match.

Think to Win Summary in Tamil

ருச்சா ஒரு பத்துவயது பெண். அவள் சைக்கிள் ஓட்டக் கற்றுக்கொண்டாள். அவள் சைக்கிள் ஓட்டும்போது அவள் தள்ளாடி கீழே விழுந்தாள். ஓடுவதிலும் விளையாடுவதிலும் கூட அவள் எச்சரிக்கை விழிப்புணர்வுடன் இருப்பாள். இண்டர்ஹவுஸ் பூப்பந்து போட்டிகள் அவரது பள்ளியில் அடுத்த வாரத்தில் தொடங்கும். ருச்சா இளையோர் அணியில் இருந்தாள். அவன் இரண்டு புள்ளிகளால் ஆட்டத்தை இழந்தாள். அதனால் அவள் விரக்தியடைந்தாள். பிரகாஷ் ஐயா என்ற புதிய பயிற்சியாளரின் அறிவுறுத்தலின் கீழ் தொடர் ஓட்டப்போட்டிக்காக அவள் மற்றவர்களுடன் பயிற்சி பெறுவாள். புதிய பயிற்சியாளர் பிரகாஷ் சார் வெற்றி பெற யோசி மட்டுமே என்று ருச்சாவை தொடர் ஓட்டப் போட்தொடர் ஓட்டப்போட்டியின் போது அவளுக்கு அறிவுரை கூறி ஊக்குவித்தார். கடைசியாக அவள் தொடர் ஓட்டப் போட்டியில் வென்றாள்.

Think to Win About the Author in English

The author of this entry Mrs.Lata Bilaney Kaku, known as Lata Kaku’ is one of the famous freelance writers in India. She was bom in 1969 and completed her schooling in Presentation Convent, Delhi. She has attained the Honours degree for Zoology at the University of Delhi.

Think to Win About the Author in Tamil

லதா காக்கு என அறியப்படுகிற இந்தக் கதையின் ஆசிரியரான லதா பிலானி காக்கு இந்தியாவின் பத்திரிக்கை சாராத புகழ்பெற்ற பொது எழுத்தாளர்களில் ஒருவர் ஆவார். 1969இல் பிறந்த இவர், டெல்லியில் உள்ள ப்ரசண்டேஷன் கான்வென்ட்டில் தன்னுடைய பள்ளிப்படிபை முடித்தார். டெல்லி பல்கலைக் கழகத்தில் விலங்கியல் துறையில் இவர் கௌரவப் பட்டம் பெற்றுள்ளார்.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 Brought to Book

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 6th English Guide Pdf Term 3 Supplementary Chapter 2 Brought to Book Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 3 Supplementary Chapter 2 Brought to Book

6th English Guide Brought to Book Text Book Back Questions and Answers

Textual Exercises (Text Book Page No. 112)

A. Read the story again and fill in the table with the present condition of the characters given below:
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 Brought to Book 1
Answers:

Ms. English Her dress was unrecognizable. She looked a wreck.
Mr. School Bag The school bag complained about his negligence.
The young Master Note book When Mahesh failed to solve a problem, he vented his anger.
Mr. Pencil Box Pencil Box looked at Mahesh looked in terrible anger.
Mr. Geography All my fellow brothes laugh at him whenever Mahesh pulls him out of his bag.

B. Answer the questions.

Question 1.
Why was Mahesh brought to court?
Answer:
Mahesh was brought to court because he ill-treated the books, notebooks, school bags and the pencil box.

Question 2.
Was Mahesh punished for the ill-treatment of his belongings? Why?
Answer:
Mahesh was not punished for the ill-treatment of his belongings because Ms. English supported him and asked everyone to give him a second chance. She said that he deserved a little consideration.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

Question 3.
Why did the fellow brothers of Mr. Geography laugh at him?
Answer:
The fellow brothers of Mr. Geography laughed at him seeing his worst condition.

Question 4.
What made Justice Mathematics turn red with anger?
Answer:
Mahesh threw the little Notebook against the wall in his anger. This made Justice Mathematics turn red with anger.

Question 5.
How was the court different from other courts?
Answer:
The punishment there is decided by the victims and they decide by the majority if the verdicts are more than one.

Question 6.
Why did they decide to forgive him? Who initiated the suggestion?
Answer:
This was Mahesh’s first offense. So he deserved a second consideration. They decided to give Mahesh a second chance. Ms. English initiated the suggestion.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

Question 7.
Was it real or a dream? How could you say?
Answer:
It was a dream, we know this at the end when Mahesh’s mother shakes him up to get up, as it was late for school.

C. Read the lines and answer the questions:

1. “You have to undo what you have done. Do you understand?”
a) Who said these words to whom?
Answer:
Justice Mathematics said these words to Mahesh.

b) What was the asked to undo?
Answer:
He was asked to keep. Ms. English carefully and neatly.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

2. I especially envy my brother who belongs to Shobitha.
a) Who is envious of whom?
Answer:
Mr. Geography is envious of his brother.

b) Why does he envy his brother?
Answer:
His brother was covered neatly. He ever looked new.

3. “I don’t mean to interrupt, Your Honour, it is just that I feel that everyone deserves a second chance and, after all, this is Mahesh s first offense, he deserves a little consideration.”

a) What do these lines tell about the speaker?
Answer:
The speaker has a soft heart. She does not want to punish Mahesh.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

b) Who does the word ‘I’ refer to?
Answer:
The word T refers to Ms. English.

D. Think and answer:

1. If you were Ms. English, would you do the same? Why or Why not? Justify your answer.
Answer:
If I were Ms. English, I would do the same. First, there is no one who does not do any offence. Here it is Mahesh’s first offence. If he is punished, there is a possibility for him to continue doing offence further. But forgiveness will change his life, to be honest. In the case of Mahesh, by forgiving him, we really give him a real chance to feel sorry for what he has done and to change his life.

E. Works in groups:

1. Prepare a chart with do’s and don’ts of books and classwork maintenance. Use your creativity in presenting your ideas. Use short sentences and phrases.
Answer:

S.No Do’s Don’ts
1. Handle the book gently. Don’t use books roughly.
2. Cover the books with brown sheets. Don’t keep any book without a cover.
3. Put the books into the school bag carefully. Don’t tear off pages from the copies.
4. Arrange your books and keep them in your bag before going to bed. Don’t cram the book into the school bag.
5. Keep a notebook to record all your classwork. Don’t throw away a book or Notebook.

Project (Text Book Page No. 113)

F. Collect any three pictures of your favourite cartoon characters and get them pasted in your classwork. Write a few lines about them.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 Brought to Book 2

Tom – a cat, in pursuit of a clever mouse.
Jerry – a mouse, It always escapes from the cat. (Tom)
Donald Duck – It is a white duck with a yellow-orange bill, legs, and feet.
He typically wears a sailor shirt and cap with a bow tie.

Connecting to Self

Read the following and have a discussion on which of these are fair and ethical to laugh at and which are not. Why?

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 Brought to Book 3
Accidental or embarrassing situations:
It is not fair and ethical to laugh at them. Because they involve physical and mention aspects of a person. They may be beyond his control at the moment.

Weird behaviour of animals and kids:
We can laugh at them. Because we don’t harm them physically or mentally.

Culture and religion:
It is not fair and ethical to laugh at other’s cultural values and religious beliefs. We must respect them. We must appreciate diversity for unity.

Funny pantomimes and stand up comedies:
We can laugh at them. They create fun. We don’t hurt them mentally by simply laughing.

Physical appearance:
It is not fair and ethical to laugh at the strange or abnormal physical appearance of a person. We must empathize and not laugh. We harm mentally by laughing at physical appearance.

Language and dialect:
It is not fair to laugh at the way a language or dialect is spoken. It is an identity. There is nothing to laugh at.

Humorous movies:
We can laugh watching humourous movies. There are funny dialogues or situations that create laughter. This kind of laughter is harmless.

Friendly imitation and mimicry:
We can laugh at them only if we ensure that it does not hurt one’s sentiments or beliefs.

Step to Success

In a certain code extremely is written as XKDLDQSWD. Figure out the code and rewrite the following words in the same code.
Answer:
Decoding:
y – X
l – K
e – D
m – L
e – D
r – Q
t – S
x – W
e – D

The preceding letters (in capitals) are taken for the small letters in the reverse order.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 Brought to Book 5
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 Brought to Book 4
Answer:

Somewhere DQDGVDLNR
mercilessly XKRRDKHBQDL
yesterday XZCQDSRDX
seldom LNCKDR
often MDSEN

Brought to Book Summary in English

A case was brought against Mahesh in the court. Mathematics was the judge. Ms. English, came to the witness box pointed out to Maheswaran that he did not cover me properly with the nice brown paper. Mahesh mumbles an apology. Next came Mr. Geography, He had no cover. His content page was hanging on its treads. The maps had been filled with all colors. Then the school bag complained about Mahesh’s negligence. The next pencil box said that Mahesh never cleaned it. The next notebook said that he threw against the wall. Ms. English said that it was his first offence so given him a second chance. To our surprise, all this was only Mahesh’s dream.

Brought to Book Summary in Tamil

மகேஷ் மீது நீதிமன்றத்தில் வழக்கு தொடரப்பட்டது. கணிதமே நீதிபதியாக இருந்தது. செல்வி ஆங்கிலம் சாட்சிப் பெட்டியில் வந்து மகேஸ்வரன் என்னை நல்ல பழுப்பு நிற காகிதத்துடன் சரியாக மறைக்கவில்லை என்று சுட்டிக் காட்டினார். மகேஷ் மன்னிப்பு கேட்கிறார். அடுத்து திரு. புவியியல் வந்தது. அவருக்கு கவர் “இல்லை. அவரது உள்ளடக்கப் பக்கம் அதன் மேல்பரப்பில் தொங்கிக் கொண்டிருந்தது. வரைபடங்கள் எல்லா வண்ணங்களிலும் நிரப்பப்ட்டிருந்தது. பின்னர் பள்ளி பை மகேஷின் அலட்சியம் குறித்து புகார் கூறினார். அடுத்த பென்சில் பெட்டி மகேஷ் எப்பொழுது அதை சுத்தம் செய்ததாகக் கூறினார். அடுத்த குறிப்பு புத்தகம் அவர் சுவருக்கு எதிராக எறிந்ததாக கூறினார். திருமதி. ஆங்கிலம் இது அவரது முதல் குற்றம் என்று கூறினார். எனவே அவருக்கு இரண்டாவது வாய்ப்பு கிடைத்தது. ஆச்சர்யம் என்னவென்றால் இது எல்லாம் மகேஷின் கனவு மட்டுமே.

Brought to Book About the Author in English

Madhumidha Gupta is an English teacher, freelance writer, and administrator. Her passion is to write for children and she has written for many children’s magazines. Her works have appeared in many newspapers and magazines in India and in some publications in the Vs. Some of her fiction has found a place in anthologies by children’s book trust and National Book trust. Now she is working as a lecturer.

Brought to Book About the Author in Tamil

மதுமிதா குப்தா ஓர் ஆங்கில ஆசிரியர். பத்திரிக்கையாளர் எழுத்தாளர் மற்றும் நிர்வாகி. குழந்தைகளுக்காக எழுதுவதில் பேரார்வம் கொண்டமையால் குழந்தைகளுக்காக பலவற்றை குழந்தைகள் பத்திரிக்கையில் எழுதியுள்ளார். அவருடைய படைப்புகளும் எழுத்துக்களும் இந்திய நாளிதழ்களிலும் பத்திரிக்கையிலும் வெளியாகியுள்ளன. குழந்தைகள் புத்தக அறக்கட்டளை மற்றும் தேசிய புத்தக அறக்கட்டளைகளின் சிறப்பு தொகுப்புகளில் இவருடைய சில நாவல்கள் வெளிவந்துள்ளன. தற்போது இவர் கல்லூரி விரிவுரையாளராக பணியாற்றி வருகிறார்.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 A Childhood in Malabar: A Memoir

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 6th English Guide Pdf Term 3 Supplementary Chapter 1 A Childhood in Malabar: A Memoir Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 3 Supplementary Chapter 1 A Childhood in Malabar: A Memoir

6th English Guide A Childhood in Malabar: A Memoir Text Book Back Questions and Answers

Textual Exercises (Text Book Page No. 87)

A. Identify the character/ speaker.

1. “Why isn’t the snake coming?”.
Answer:
“The author (Kamala Das)

2. “I wonder whether it’s a cyclone.”
Answer:
Ammamma

3. “I want to see kutti oppu.”
Answer:
Malathikutty

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

4. “Will the housing collapse?”
Answer:
Muthassi

5. ”Is she crazy?”
Answer:
Muthassi

B. Write True or False:

1. Droplets of rain glimmered on Ammamma’s face.
Answer:
True

2. Malathi kutty wanted to see kutti oppu.
Answer:
True

3. Ammayi comforted Malathi kutty when she sobbed
Answer:
False

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

4. The coconut palm crashed down due to heavy rain.
Answer:
True

C. Choose the correct answer and write it in the blank:

1. Meenakshi Edathi was a ……………………….. relative of the Ambazhathel family.
a) close
b) distant
c) real
Answer:
b) distant

2. We suddenly heard the sound of the rain from the ……………………….. like a roar.
a) southeast
b) southwest
c) northeast
Answer:
b) southwest

3. The ……………………….. with four pillars began to overflow.
a) central hall
b) southern room
c) courtyard
Answer:
a) central hall

4. ……………………….. arrived drenched to the skin.
a)Ammaman
b) Cheriamma
c) Ammayi
Answer:
c) Ammayi

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

5. There was knee-deep water in the …………………………
a) courtyard
b) cowshed
c) Kitchen
Answer:
a) courtyard

D. Rearrange the following jumbled sentences in the correct order: (Text Book Page No. 87)

  • The dry leaves that had collected around the pond swirled upwards.
  • Branches shook and the seat of the swing fell down from the ilanji tree.
  • The wind tore through the coconut palms in the southern compound.
  • Meenakshi Edathi was a dark-skinned and middle-aged woman.
  • Without Meenakshi Edathi Ambazhathel family could not have existed happily for a single day.

Answer:

  • Meenakshi Edathi was a dark-skinned and middle-aged woman.
  • Without Meenakshi Edathi Ambazhathel family could not have existed happily for a single day.
  • The wind tore through the coconut palms in the southern compound.
  • The dry leaves that had collected around the pond swirled upwards.
  • Branches shook and the seat of the swing fell down from the ilanji tree.

E. Find answers for the questions given below, identify the person and write A a character sketch about her: (Text Book Page No. 88)

1. Who was the important person in the Ambazhathel family?
Answer:
Meenakshi Edathi was an important person in the Ambazhathel family.

2. Why was she considered an important person?
Answer:
She considered an important person because the family of Ambazhathel could not have existed happily even for a single day without Meenakshi Edathi.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

3. How did she spend her time?
Answer:
She spent her time rushing around the house and compound, never stopping to rest. Her face constantly wore an expression that asked for forgiveness. She had certain trivial duties to perform.

4. Describe her appearance and qualities.
Answer:
Meenakshi Edathi was a dark-skinned and middle-aged woman. She was poor. So she was dependent on their generosity. But she was ever busy and never stopped.

5. How would the days be without her?
Answer:
The family of Ambazhathel could not have existed happily for a single day without Meenakshi Edathi.

F. Think and answer. (Text Book Page No. 88)

1. Imagine that you are caught on a stormy day. How will you manage the situation?
Answer:
One day, I was in school. At about 2 p.m., the school gave over, as there was a weather forecast expecting a storm in the evening after 5 p.m. The students were allowed to go home, only after their parents came to pick them up. My mother, due to some problem, came to pick me up only after 4.30 p.m. It was a long way to go to our home. We travelled halfway by bus and then got down to take another bus. By then, the storm had started. The wind blew hard on us. We had to take shelter in a bus terminus. It rained heavily. We couldn’t step out of the bus terminus for nearly two hours. Then we came out. It was still raining. There was water upto our knees. My mother gave a call to my father asking him to come there. He hired a car and picked us up. We reached home safely at 8 p.m.

Project (Text Book Page No. 88)

G. Make a fact file on how do we use these resources in our day-to-day life:

  • Solar energy – To help power your home or business. .
  • Wind energy – It is used for grinding grain or pumping water.
  • Hydro energy – Used for all purposes. .

Connecting to Self

H. Fill in the table given below:
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 A Childhood in Malabar A Memoir 1
Answer:
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 A Childhood in Malabar A Memoir 2

I. During the winter season many of us fall sick and suffer from cold, cough, and fever. Put a (✓)) for the things you will do to keep fit. (Text Book Page No. 89)

  1. Drink cold water. (✗)
  2. Eat home-cooked food. (✓)
  3. I will visit the doctor. (✓)
  4. Never wash my hands. (✗)
  5. I will take medicine and rest. (✓)

J. Tick the correct word for the given icon (Text Book Page No. 89)
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 A Childhood in Malabar A Memoir 3
Answer:
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 A Childhood in Malabar A Memoir 4

Step to Success

K. Relate the sentences with weather/climate/season and write the suitable word in the blanks:

1. ……………………. forecast is useful for farmers, fishermen, and navigators.
Answer:
weather

2. The ……………………. of a place is permanent in nature.
Answer:
climate

3. India has a tropical monsoon ……………………. .
Answer:
season

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

4. Spring, Summer, autumn and winter are the four ……………………..
Answer:
season

5. Global warming is a change in the worlds……………………..
Answer:
weather

6. Satellite photographs help us to predict tomorrows……………………..
Answer:
climate

7. Spring is my favourite ……………………..
Answer:
season

A Childhood in Malabar: A Memoir Summary in English

“A Childhood in Malabar” in memoir is an autobiography. It’s a childhood experience of Kamaladas. Someone’s Birthday of Ambazhathel that day there was a cyclone. Malathikutty took me and my brother to the serpent temple. Meenakshi: Malathi was a distant relative of the Ambazhathel family. She did all the household works in the home. After returning from the temple, the Author began to feel sleepy after launch. The heavy wind tore the coconut branches. It scared Ammamma. She asked all of them to sit down in the middle room. They heard a coconut palm tree crashing down. The house was flooded. Cheriamma recited Ammamma said she could not remember a single couplet. There’s knee-deep water in the yard. In the morning rain stopped. But they found dead goats floating everywhere. The author immediately asked for murukkus and dates.

A Childhood in Malabar: A Memoir Summary in Tamil

“மலபாரில் ஒரு குழந்தைப் பருவம்” ஒரு நினைவு என்பது ஒரு சுயசரிதை. இது கமலாதாஸின் குழந்தைப்பருவ அனுபவம் ஆகும். யாரோ ஒருவர் பிறந்தநாள் அம்பலத்தில், அங்கு ஒரு சூறாவளி இருந்தது. மாலதிக்குட்டி என்னையும் என் சகோதரனையும் சர்ப்பக் கோவிலுக்கு அழைத்துச் சென்றார். மீனாட்சி: மாலதி அம்பலத்தில் குடும்பத்தின் தொலைதூர உறவினர். அவள் வீட்டில் உள்ள வீட்டு வேலைகள் அனைத்தையும் செய்வாள். கோவிலில் இருந்து திரும்பிய பிறகு மதிய உணவிற்குப் பிறகு தூக்கத்தை உணர ஆரம்பத்தாள் மாலதிகுட்டி பியான். பலத்த காற்று தென்னை கிளைகளை கிழித்து எறிந்தது. அது அம்மம்மாவை பயமுறுத்தியது. அவர்கள் அனைவரையும் நடுத்தர அறையில் உட்காரச் சொன்னார். ஒரு தென்னைமரம் கீழே சாய்ந்து விழுவதை கேட்டார்கள். வீடு வெள்ளத்தில் மூழ்கியது. சிறியன்னை பாடினாள். தனக்கு இரண்டு வரிகள் கூட ஞாபகமில்லை என்று அம்மம்மா கூறினாள். முற்றத்தில் முழங்கால் ஆழம் நீர் இருந்தது. காலையில் மழை நின்றது. ஆனால் இறந்த ஆடுகள் எல்லா இடங்களிலும் மிதப்பதைக் கண்டார்கள். ஆசிரியர் உடனே முறுக்குகள் அல்லது பேரிச்சை கேட்டார்.

A Childhood in Malabar: A Memoir About the Author in English

Kamala Das (31 March 1934 – 31 May 2009), one of the outstanding poets of India and a writer in English and Malayalam, was bom in Malabar, Kerala State. She wrote under the pen name Madhavi Kutty and received many National and International awards for her literary contribution. Though she was bom to a prominent Hindu family, she converted to Islam and changed her name to Kamala Suraiya.

A Childhood in Malabar: A Memoir About the Author in Tamil

இந்தியாவின் மிக முதன்மையான கவிஞர்களில் ஒருவரும், ஆங்கில மற்றும் மலையாள எழுத்தாளருமான கமலா தாஸ் (31 மார்ச் 1934 – 31 மே 2009) கேரள மாநிலம் மலபாரில் பிறந்தவர் ஆவார். மாதவி குட்டி என்ற புனைப் பெயரில் எழுதிய அவர், எழுத்துலகிற்கு ஆற்றிய பங்களிப்பிற்காக பல தேசிய மற்றும் சர்வ தேச விருதுகளைப் பெற்றார். ஒரு பாரம்பரிய இந்துக் குடும்பத்தில் பிறந்திருந்தாலும், அவர் இஸ்லாம் மதத்தைத் தழுவி, தன்னுடைய பெயரை கமலா சுரையா என மாற்றிக் கொண்டார்.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Play Chapter 1 The Jungle Book

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 6th English Guide Pdf Play Chapter 1 The Jungle Book Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 6th English Solutions Play Chapter 1 The Jungle Book

6th English The Jungle Book Text Book Back Questions and Answers

Warm Up 

Look at the pictures given below and talk about their habitat (living place, food, family, etc.

A. It is a small family. They have one boy and one daughter. They are sitting at the table. They are found counting the coins.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 1

B. We find a mother tiger and her cub. The cub are lying very close to its mother in her warmth. The mother is seriously looking somewhere.

We find a Gorilla with her cub. The mother is caring her cub very much.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 2

Listening

Listen to your teacher read a description of the character from the story. Identify the character based on your understanding and write the name in the space provided. Number the characters in sequence as they appear in the story.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 3
Mother wolf – Mother wolf is the protector of the man-cub and raises him as her own – ready to die in an order to protect him. She is strong and brave.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 4
Shaerekan Jungri – He is violent and intensive predator, disrespectful to the jungle laws. He is the main villian of the story.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 5
Man-cub – Man cub is taken by the tiger. Fortunately, he escapes and runs into a cave, and joins a wolf family. Mother wolf looks after him as her own baby. She named him as Mowgli.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 6
Father-wolf – He looked on amazed. He knew that mother-wolf save man-cub anyhow.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 7
Tabaqui – He is the only friend of Sherekhan. He acts a spy and messenger to Sherekhan. He always feeds on the crumbs left by the wolf or the tiger.

Speaking (Text Book Page No. 124)

Imagine you are Mowgli. Which animal would you befriend? What kind of adventure would you like in the forest? Make use of the hints below to talk about it.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 8

Answer:

  • Hi, I’m Mowgli. The only human being living in the jungle.
  • I have been raised by a pack of wolves, in an Indian forest.
  • I go and hunt with my friends for food.
  • My close buddy is a girl.
  • His/Her name is Bagheera.
  • He/She guides and accompanies me in adventurous trips.
  • We enjoy loitering in the jungle by right.
  • The jungle where we live is a place for wild animals.
  • On the whole, I am a lover of the Jungle.

Reading

Read scene I of the play carefully and answer the questions below.

1. List the characters that appear in the scene. What human characteristics do they exhibit?
Answer:
The characters that appear in the scene are Tabaqui, (the Jackal), Mother Wolf, and Father Wolf. The human characteristics exhibited by these characters are :

  1. Father Wolf – responsible
  2. Mother Wolf – protective of her cubs
  3. Tabaqui – spiteful and cunning

2. The scene is set inside a thick forest and it is nearing dusk. Relate this time frame with the behaviour of the animals in the forest.
Answer:
Animals sleep during day time usually. They get up in the dark evening. By that time they are naturally hungry. So they set out for hunting other animals. They must kill other animals to live in.

3. Did Tabaqui receive a warm welcome from the pack of wolves? How do you know?
Answer:
No. Tabaqui did not receive a warm welcome from the pack of wolves, as they were uncomfortable.

4. Tabaqui acts as ………………….. to the pack of wolves.
a) a guard
b) a friend
c) a messenger
d) an enemy
Answer:
c) a messenger

5. Whom does Mother Wolf talk about? How does she describe him?
Answer:
Mother Wolf talked about Shere Khan. She said that Shere Khan’s mother called him Lungri (the Lame One), as he had been lame in one foot from his birth. That is why he had only killed cattle. As the villagers of Waingunga were angry with him, he had come to Seeonee Hills to make their villagers angry.

6. Who is about to go on a hunt? Do the wolves panic on his arrival? Explain.
Answer:
Shere Khan is about to go on a hunt. The wolves did not panic on his arrival, and they were brave enough to confront him and set him on fire.

7. Match the following.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 9
Answer:
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 10

Use Grammar

Let’s Recall

I. Read the situation given. Write the response of the subject in a sentence. Tick the correct box to identify the kind of sentences.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 11
Answer:
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 12 Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 13

II. Look at the pictures given below. Arrange the jumbled words into a sentence. Write the sequence of the sentences according to the pictures in the blanks given. Pick the adjectives from the sentences and write them below the picture.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 14 Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 15

  1. Her parents order a yummy, round, and big cake.
  2. Madhu invites her close friends for her birthday which falls on Sunday.
  3. Madhu’s friends present her with a wonderful doll.
  4. She and her parents welcome their guests with a broad smile.
  5. Madhu and her parents enjoyed the day and felt happy.
  6. Her parents decorate the house with colourful balloons and attractive cartoon.
  7. Madhu wears a long pink frock on her birthday.

III. Frame as many sentences as possible from the substitution table given below.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 16
Example: I enjoy playing badminton and carrom daily.

  1. I hate playing cricket generally.
  2. We often enjoy watching chess.
  3. You like playing hockey occasionally.
  4. They prefer playing Kabaddi usually.
  5. Samritha often enjoys watching tennis.
  6. Kavish likes playing carrom daily.
  7. Samritha hates watching volleyball generally.
  8. I like coaching cricket daily.
  9. We love watching Kho-kho sometimes.
  10. Samritha prefers watching football generally.
  11. Kavish enjoys playing tennis usually.
  12. Kavish likes coaching volleyball usually.
  13. I dislike watching fencing generally.
  14. We wish watching basketball sometimes.
  15. They dislike playing cricket usually.
  16. Samritha enjoys hockey often.
  17. We prefers playing squeash rarely.
  18. They wish playing table tennis every day.
  19. You like playing badminton usually.
  20. Kavish likes watching hockey sometimes.

IV. Read the sentences, insert appropriate articles in the blanks and circle the noun phrases.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Play Chapter 1 The Jungle Book 17

V. Complete the dialogue by using suitable adjectives in the blanks.
Sinduja: Hi! Venkat. Hope you received the message about our school’s sports day. Hmmm…!
Venkat: Yes… I was the last one to enroll my name in the events.
Sinduja: So, tell me how many events have you enrolled?
Venkat: I have enrolled myself only in some events.
Sinduja: What are they?
Venkat: As I am tall, I have given my name for long jump and running events.
Sinduja: That’s good to hear.
Venkat : What about you, Sinduja?
Sinduja: I have decided to participate in all the events.
Venkat: Hey!! That’s good. Expecting the best from you.
Sinduja: Thank you so much, Venkat. Wish you the same. Let’s rock.

Project (Text Book Page No. 128)
Read the story given below and follow the instructions to convert it into a play.
For the story see (Text Book page No. 128)
Answer:
Title: Goldilocks and the three bears.
Characters:

  1. A little girl named Goldilocks
  2. Papa bear
  3. Mama bear
  4. Baby bear
  5. Narrator

SCENE – I

Narrator: A little girl named Goldilocks went for a walk in the forest. On her way, she came upon a house. She knocked at the door, but no one answered. So she walked right in. She found three bowls of porridge in the kitchen.
Goldilocks: I’m very hungry. Let me taste this porridge from the first bowl.
Narrator: She tasted the porridge from the first bowl.
Goldilocks: ‘Ouch! This porridge is too hot!’
Narrator: She tasted the porridge from the second bowl.
Goldilocks: This porridge is too cold.
Narrator: She tasted the last bowl of porridge.
Goldilocks: Ahhh, this porridge is just right.
Narrator: She ate it all up happily. She was feeling a little tired. So she walked into the living room where she saw three chairs. She sat in the first chair to rest her feet.
Goldilocks: This chair is too big.
Narrator: She sat in the second chair.
Goldilocks: This chair is too big too!
Narrator: She whined and tried the last smallest chair.
Goldilocks: Ahhh, this chair is just right.
Narrator: But just as she settled down into the chair to rest, it broke into pieces.

SCENE – II

Narrator: Goldilocks was very tired by this time. So she went upstairs to the bedroom. She tried all the beds and as the two beds were hard, she chooses the smaller bed, which was soft. She laid down on it and at last, she fell asleep. As she was sleeping, the three bears, who lived in that house, came home.
Papa Bear: Someone’s been eating my porridge.
Mama bear: Yes, someone had tasted my porridge.
Baby bear: Someone had eaten all my porridge.
Papa Bear: Someone’s been sitting in my chair.
Mama bear: Someone’s been sitting in my chair too.
Babay bear: Someone’s been sitting in my chair and they’ve broken it all to pieces.
Narrator: They decided to look around some more and when they got upstairs to the bedroom, Papa bear growled.
Papa bear: Someone has been sleeping in my bed.
Mama bear: Someone has been sleeping in my bed too.
Babay bear: Someone is still sleeping on my bed.
Narrator: Just then Goldilocks woke up and saw the three bears. She screamed.
Goldilocks: Help! Help!
She jumped up and ran out of the room. She ran down the stairs, opened the door, and ran away into the forest. And she never returned to the home of the three bears.

The Jungle Book Summary in English

Father wolf gets ready to hunt and the mother wolf takes protective measures by dropping the cubs into the mouth of the cave. Jackal means everyone about Shere Khan (tiger) who is going to hunt. Father wolf gets angry on hearing about Sherekhan and his hunt among the hills. They see that the man-cub had gone into the mouth of the cave. Sherekhan asked the man-cub but Father wolf sternly says that the man-cub belonged to us. Mother wolf came to forward-facing Sherekhan bravely. So, Sherekhan backs out growling. Little frog Mowgli, said that the man-cub will hunt Sherekhan one day.

The Jungle Book Summary in Tamil

தந்தை ஓநாய் வேட்டையாடத் தயாராகிறது மற்றும் தாய் ஓநாய் குட்டிகளை குகையின் வாசலில் இறக்கி பாதுகாப்பு நடவடிக்கைகளை எடுக்கிறது. ஜாக்கல் என்றால் வேட்டையாடப்போகும் ஷோர்கான் 4வி என்று பொருள் தர ஓநாய் ஷேர்கான் மற்றும் மலைகள் மத்தியில் அவரது வேட்டைப் பற்றி கேள்விப்பட்டதும் கோவப்படுகிறார். மனித குட்டி குகையின் வாய்க்குள் சென்றதை அவர்கள் காண்கிறார்கள். ஷேர்கான் அந்த மனிதக் குழந்தையைக் கேட்டார். ஆனால், தந்தை ஓநாய் மனிதக்குழந்தை எங்களுக்கு சொந்தமானது என்று உறுதியாகக் கூறுகிறார். தாய் ஓநாய் ஷேர்கானை தைரியமாக எதிர்கொள்ள முன் வந்தது. எனவே ஷேர்கான் கூச்சலிட்டுக்கொண்டு ஆதரிக்கிறார். சிறிய தவளை மனித குழந்தை ஒரு நாள் ஷேர்கானை வேட்டையாடும் என்று கூறினார்.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 That Sunday Morning

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 6th English Guide Pdf Term 3 Prose Chapter 2 That Sunday Morning Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 3 Prose Chapter 2 That Sunday Morning

6th English Guide That Sunday Morning Text Book Back Questions and Answers

Spin A Yarn

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 2 That Sunday Morning 1
The starting of a story is given. Develop it into a humorous story.

Once there lived a boy who bragged endlessly about himself. One day, the boy and his friend went to the party. A rich man said that my room echoed my name 10 times. Everyone in the party, looked him suprisingly. Suddenly the boy bragged that my room echoed my name 20 times repeatedly. Everyone in the party looked him surprisingly. People- in the party said that we came to your house to see the room. Even though there was fear in his mind somehow he wanted to show out. He invited the people next evening. The boy planned with his friend Piero to cheat people. The friend (Piero) called his name Jack who hided in the room echoed Jack 20 times people was wondered. By chance of the people was named Piero. One of the people called out Piero where were you? This time instead of echo, answer came, Yes, I was here’ coming.

People now knew that they have been tricked and thrashed the boy. The boy stopped the bragging.

Section – I

Textual Questions

Answer in one or two sentences. (Text Book Page No. 93)

1. Why did the family move to Patna?
Answer:
The family moved to Patna because father was posted.

2. Who was challenged for a race?
Answer:
The author was challenged for a race.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

3. Is the brother boastful? What makes you think so?
Answer:
Yes, the brother is boastful. He had always beaten his sister.

4. Why did the trees become a green blur?
Answer:
The trees became a green blur because she pedalled very fast.

5. Which line tells you that the girl was faster than the boy?
Answer:
The line ‘soon I drew level with my brother and then gradually I moved ahead’ tells that the girl is faster than the boy.

Section – II

Textual Exercises (Text Book Page No. 96)

Read the events of the story. They are in the wrong order. Put them in the correct order.

And it charged straight at the cavalry officers on horseback. (6)
And so she flew onto the back of the cow. (4)
So everybody panicked and made a general rush to saftey. (7)
The startled cow charged off in fear. (5)
She applied the brakes, but was thrown off the cycle. (3)
Just then she saw a lone cow in the middle of the road. (2)
Finally the cow fell in to a ditch and dislodged the girl. (8)
The girl cried out in delight as she overtook her brother on her cycle. (1)

Section – III

Textual Exercises

Based on your reading, put a (✓) for the correct and (✗) for the incorrect statements: (Text Book Page No. 97)

  1. The man didn’t want to get up because he was tired as he was thrown into the ditch. (✗)
  2. The boy was rather unsympathetic to his sister. (✗)
  3. The girl was badly hurt. (✗)
  4. The boy and the girl were taken by the cavalry officers to explain their actions. (✓)
  5. They rode back home quickly. (✗)
  6. The girl admitted to her brother that she was badly frightened. (✗)

Read and Understand

A. Answer the following questions. (Text Book Page No. 98)

1. How does Patna differ from Delhi?
Answer:
There were no impressive buildings or monuments as there are in Delhi.

2. What was the girl determined to do? why?
Answer:
The girl was determined to win the race at that time because her brother had always beaten her.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

3. How did the cavalry officers look? What happened to them finally?
Answer:
The cavalry officers looked brilliant in appearance. The horses panicked and scattered. The horses and the officers were to be seen.

4. Why did the girl reply haughtily?
Answer:
The girl was not hurt and so she replied haughtily.

5. Were the girl and her brother friendly with each other?
Answer:
Yes, the girl and her brother were friendly with each other.

6. “I think it would be nice if we moved quickly from her.”
a) Who does T refer to?
Answer:
T refers to the girl.

b) Why did they want to move quickly from there?
Answer:
The brother saw one of the horse riders coming towards them with a scowl on his face. So they wanted to move quickly from there.

B. Think and answer: (Text Book Page No. 98)

1. Work in groups. Discuss and have a Debate on life in bustling cities and life in calm towns.
Answer:
(1) Group A talks about a bustling city:
A bustling city is always busy from dawn to dusk. The population is high. People from different places come and settle in the city. The reason is the availability of jobs. So they get big or small jobs and settle in the city. You have everything you need, certain people think that city is heaven.

(2) Group B
Life is calm towns is peaceful and joyful. We get plenty of water and pure air. There is no hurry among the people. The town is less crowded. But at the same time, people get everything they need as the people get in cities. They get healthy and spacious to live in. Everything will be cheaper in small towns. So people can manage their life even with small incomes.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

2. Imagine you are the girl and give a different ending to the story.
Answer:
I won’t run away soon after we saw the horse rider and the owner of the cow. We would hide behind something and would wait patiently and silently. Only after the horse rider and the owner with his cow had left the place, we would come out. We would take our bikes and go home without any panic or fear.

Vocabulary (Text Book Page No. 98)

C. Match the phrases with their meanings:
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 2 That Sunday Morning 2
Answer:

Phrase: Phrases are groups of two or more words that work together to perform a single grammatical function in a sentence. Phrases do not contain a subject or a predicate. Answer
1. drew level with ran very quickly in a panic 5
2. whoop with glee to leave a place quickly 6
3. jammed on the brakes as if one’s life depends on it 4
4. clung for dear life tried to stop the motion immediately 3
5. charged up the road rose to an equal level 1
6. beat a hasty retreat shout with enthusiasm and happiness 2

D. Refer to a dictionary and find out the meaning of the words given below.

beam –
Answer:
ray of light

smile –
Answer:
a pleasant expression of the face

guffaw –
Answer:
loud, harsh, burst of laughter

laugh –
Answer:
to express amusement satisfaction

giggle –
Answer:
to laugh in a high pitched silly manner

E. Read the sentences given below. Fill in the blanks with the correct form of the appropriate laughter words from the exercise above. (Text Book Page No. 99)

  1. Kavitha’s face beamed with joy as she arrived in India.
  2. The show was enjoyed by all the audience and they guffawed out loudly all the while.
  3. When I tickle Nishanth. he always makes a loud giggle.
  4. Bharani didn’t mean any harm, he just did it for laugh.
  5. Things will calm down, you just keep a smile.

F. Pick the word from the text that is similar to the words or phrases given below. (Text Book Page No. 99)

  1. threatening and an extremely angry scowl.
  2. A heavy blow or hit thump.
  3. Happening gently and slowly gradually.
  4. Any building of a past age, regarded as a historically important place monument.
  5. Bad luck unfortunate.

G. Match each word with its antonyms: (Text Book Page No. 99)
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 2 That Sunday Morning 3
Answer:

1. shady misery 3
2. bored calm 4
3. glee interested 2
4. panic slow 5
5. hasty sunny 1

Make sentences of your own for any five words from the above. (Text Book Page No. 99)

  1. The man leads a life of misery.
  2. He remained calm even in his sufferings.
  3. It is a shady place to take a rest.
  4. The students are in glee.
  5. When a bomb exploded, the crowd ran in panic.

Listening (Text Book Page No. 100)

H. Here is a humorous story. But there are some words missing. Listen to your teacher and fill in the blanks to complete the story. Then give a title and a moral to the story. (Listening text is on page -130)

Once there lived three friends Vani, Kavi, and Sumi. They always played pranks on one another. One day Vani bought some delicious herries and she decided to share them with her friends.

Kavi and Sumi were delighted to see the berries. The three of them sat and started eating the berries. Suddenly Sumi decided to play a trick on Kavi. When she looked under her chair she saw a small heap of berry seeds. She stealthily pushed the heap of seeds under Kavi’s chair.

Then Sumi’s said “What is this Kavi? You are so greedy! You alone have eaten so many berries.” Kavi felt bad and didn’t know what to say.

Vani looked here and there. When she looked under Sumi’s chair there were no seeds. So, she replied, “Sumi, Kavi was at least greedy, but see yourself you have eaten all the berries including its seeds.” Then Kavi understood that her friend had just played a trick on her and then all three of them laughed heartily.

Title: Three friends
Moral: No Cunningness among Friends

Speaking (Text Book Page No. 100)

I. Each person or group chooses an item from the class and takes two minutes to prepare. He/she must promote and sell the same item in the most humorous way to convince the classmates to buy the product. You can choose items such as an eraser, pencil, school bag, book, etc.
It can go like this.
e.g.
Here I have a magical eraser for you. You can do whatever you want to do with this. You can rub anything that you don’t like. Just rub it against somebody’s hair and it will be gone forever. If you want to see somebody without hair, here you go. Buy this eraser and have fun with your friends.

I have a miracle pencil. It performs wonders you need not use your fingers to write. The pencil will write off its own whatever you think. You need not whatever, sharpen. It won’t become shortened. So I feel very proud of having one such miracle pencil.

Use Grammar

J. Look at the picture and fill in the blanks with suitable words. (Text Book Page No. 101)

1. The car was moving too _______.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 2 That Sunday Morning 4
Answer:
fast

2. The lift is moving _______ .
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 2 That Sunday Morning 5
Answer:
slowly

3. Joanna did her classwork _______
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 2 That Sunday Morning 6
Answer:
neatly

4. Keerthi Vasan arrived _______
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 2 That Sunday Morning 7
Answer:
late

5. Paul _______ plays cricket with his friends.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 2 That Sunday Morning 8
Answer:
always

6. Suguna _______ helps her mother at home.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 2 That Sunday Morning 9
Answer:
often

K. Read the sentences and put the adverbs in the correct boxes. Give two more examples of your own in each box.

  1. Anand has decided to submit his project tomorrow.
  2. The cat ran behind.
  3. Paraman sang in the choir happily.
  4. We never come late to the office.
  5. The stray elephant was set free in the forest yesterday.
  6. Arun and Vimala usually complete their homework on time.
  7. Raghav looked at his sister affectionately.
  8. I prepare to leave early.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 2 That Sunday Morning 10
Answer:
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 2 That Sunday Morning 13
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 2 That Sunday Morning 14

L. Put the words in the correct order to make sentences. Use a different colour to write the adverbs.

Question 1.
Was / somebody / there / nearby / standing.
Answer:
There was somebody standing nearby.

Question 2.
Came / Anand / to / school / early.
Answer:
Anand came to school early.

Question 3.
Softly / Murali / speaks.
Answer:
Murali speaks softly.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

Question 4.
Beautifully / the house / have / they / decorated.
Answer:
They have decorated the house beautifully.

Question 5.
English / classes / during / always / we / English / speak.
Answer:
We always speak English during English classes.

M. Pick the words from the box and put them in the appropriate column:
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 2 That Sunday Morning 11
Answer:

Adverb Adjective
kindly soft
everywhere sweet
constantly bright
then few
loudly huge

Writing

N. Work in groups and write a paragraph on “Laughter is the best medicine.”
Laughter is the Best Medicine
A good laugh heals a lot of hurts. It is a mighty good thing that sets everything straight. It is a powerful antidote to stress, pain, and conflict. Nothing works faster to bring your mind and body back into balance than a good laugh. Humour lightens your burden, inspires hope, connects you to others, and keeps you grounded, focussed, and alert. A good hearty laugh relieves physical tension and stress leaving your muscles relaxed for up to 45 minutes after. It improves the function of blood and increases blood flow, which can help protect you against heart attack and other vascular diseases. Shared laughter is one of the most effective tools. When laughter is shared, it binds people together and increases happiness and intimacy. Therefore, one should always maintain positive attitude in life and keep laughing to stay healthy and happy.

Creative Writing

O. Look at the cartoon strips. Create your own humorous story.

Write a sentence or two for each frame of the comic strip in the space given.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 2 That Sunday Morning 12
Answer:
Two friends were walking up in the land. They fell into a depression. There was a coconut tree. The coconut fall on their heads. They had lumps on their heads however they were happy to drink the coconut water.

That Sunday Morning Summary in English

Section – I
On Sunday the author and her brother decided to go a little exploring on their bikes. They decided to race each other. The author decided to win the race. She pedalled as fast as she could. Her legs ached. Her skirt flashed out. The hair blew behind her. Anyway, the author soon drew level with her brother, and then gradually she moved ahead.

Section – II
A cow stood on the road When the author was riding on the bicycle, applied a sudden brake. She was thrown on the back of the cow. The cow started running with the author on her back. In the meantime, the author was freed from the cow. She landed on the soft earth bordering the ditch.

Section – III
The horses were still out of control. The man on the horse fell into a ditch. The horse tried to attack him. He scrambled out of the ditch. The author and his brother quickly move away, once they spotted the horse rider coming towards them.

That Sunday Morning Summary in Tamil

பிரிவு – I: ஞாயிற்றுக்கிழமை ஆசிரியரும் அவரது சகோதரரும் தங்கள் வண்டியில் கொஞ்சம் ஏதோ தேட முடிவு செய்தோம். அவர்கள் ஒருவருக்கொருவர் பந்தயத்தில் ஈடுபட முடிவு செய்கிறார்கள். ஆசிரியர் பந்தயத்தை வெல்ல முடிவு செய்தார். அவள் தன்னால் முடிந்தவரை வேகமாக மிதித்தாள். அவள் கால்கள் வலித்தன. அவளது துணி முகத்தில் அடித்தது. முடி அவளுக்குப் பின்னால் வீசியது. அப்படி இருந்தாலும் ஆசிரியர் விரைவில் நிலைக்கு வந்தார். பின்னர் படிப்படியாக அவள் முன்னேறினாள்.

பிரிவு -II: சாலையில் ஒரு மாடு நின்றுகொண்டிருந்தது. ஆசிரியர் வண்டியில் சவாரி செய்தபோது திடீரென்று பிரேக் பயன்படுத்தினாள். அவள் பசுவின் பின்புறத்தில் வீசப்பட்டாள். பசு முதுகில் அவளுடன் ஓடத் துவங்கியது. அந்த நேத்தில் அவள் பசுவிடமிருந்து வீசப்பட்டாள். அவள் மென்மையான தரையில் பள்ளத்தின் ஓரத்தில் விழுந்தாள்.

பிரிவு -III: குதிரை சவாரி தங்களை நோக்கி வருவதைக் கண்டதும் ஆசிரியரும் அவரது சகோதரரும் விரைவாக விலகிச் செல்கிறார்கள். குதிரைகள் இல்லை கட்டுப்பாட்டுக்குள் வரவில்லை. குதிரையில் இருந்தவர் பள்ளத்தில் விழுந்தார். குதிரை அவரைத் தாக்க முயன்றது. அவர் பள்ளத்திலிருந்து வெளியேறினர்.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Who Owns the Water?

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 6th English Guide Pdf Term 3 Prose Chapter 1 Who Owns the Water? Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 3 Prose Chapter 1 Who Owns the Water?

6th English Who Owns the Water? Text Book Back Questions and Answers

Warm Up (Text Book Page No. 72)

Look at the pictures, discuss in pairs, share your answers with the class.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 1 Who Owns the Water 1
1. During which season do you see a peacock dance?
Answer:
During Rainy season.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 1 Who Owns the Water 2
2. In which season can you see trees without leaves? Name the country where your can find this season.
Answer:
In Autumn, In Canada.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 1 Who Owns the Water 3
3. Which season is shown in this picture? What are the people doing?
Answer:
Winter season. The people are warming themselves by lighting a fire.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 1 Who Owns the Water 4
4. Which season is shown in this picture? How do you know?
Answer:
Summer season is shown in this picture. On seeing the hot Sun, people who drink the tender coconut water and a man who takes ice cream under his umbrella, I know this.

Section – I

Textual Exercise (Text Book Page No. 74)

Put a (✓) for the correct and (✗) for the incorrect statements:

  1. A tiny bird looked for a place to lay her eggs. (✓)
  2. The land was wet and green. (✗)
  3. The little bird found a shallow hollow in the ground. (✓)
  4. The eggs hatched and the babies flew away. (✓)
  5. The pit was comfortable for the wild boar to sleep in. (✗)
  6. The wild boar got up from its day bed because it was disturbed by another boar. (✗)

Section – II

Textual Exercise

Complete the sentences given below with words/phrases. (Text Book Page No. 75)

1. The wild dogs came to the spot to catch ………………….
Answer:
wild boar

2. The rain came and poured ………………….
Answer:
for the three days and three nights

3. The whole earth smelled ………………… and ………………….
Answer:
wet and fresh

4. The hole in the ground was filled ………………….
Answer:
with rainwater

5. The buffalo ………………… in the hole.
Answer:
wallowed

6. The hole became ………………… and ………………….
Answer:
widened and little watering hole

Section – III

Textual Questions

Answer the following questions in one or two sentences: (Text Book Page No. 76)

1. Why did the farmer have to travel far?
Answer:
The father had to travel far to get water for his thirsty crops.

2. What sight made the farmer thankful?
Answer:
The sight of the verdant bowl made the farmer thankful.

3. Name the tools the farmer brought out. What did he do with them?
Answer:
The tools the farmer brought out were pickaxe and spade. He dug the earth with them.

4. Why did the crowd gather by the side of the pond?
Answer:
The crowd gathered by the side of the pond to see the priest furrow his brow and chant.

5. When did the richest farmer get upset why?
Answer:
The richest farmer got upset when things took place that he was not invited to see it. He came there to claim the pond his own.

Read and Understand

A. Choose the correct answer and write it in the blank. (Text Book Page No. 77)

1. The little bird broadened the hole with her
a) beak
b) claws
Answer:
b) claws

2. The wild boar settled down scraping the hole into a to have a good sleep.
a) pit
b) hollow
Answer:
b) hollow

3. The poor farmer’s crop was
a) meagre
b) surplus
Answer:
a) meagre

B. Tick the correct answer.

1. The boar slept until the fading sun told him it was time to get up. What does the phrase until the fading sun mean?
a) until evening (✓)
b) until sun fades in colour ()
Answer:
a) until evening

2. The farmer was thankful at the sight of the verdant bowl because
a) it was a pond of water (✓)
b) he wanted green grass ()
Answer:
a) it was a pond of water

3. They all stood around the little jewel of blue means
a) They stood around the pond (✓)
b) They stood around the jewel which was blue ()
Answer:
a) they stood around the pond

4. The dry earth soaked up the moisture as a hungry puppy laps UP milk. It means
a) The puppy was very hungry ()
b) The dry earth absorbed the water very quicky (✓)
Answer:
b) the dry earth absorbed the water very quicky

C. Answer the following questions:

1. Pick out the line which tells you about seasons (in Sec II). Which seasons are mentioned?
Answer:
Both rainy and summer seasons are mentioned.

2. What happened to the hole in the ground after the rain?
Answer:
The hole collected the rain water and around its edges there grew green grass.

3. Identify a sentence and a phrase which tells us that the story took place in summer.
Answer:
The dry earth soaked up the moisture.

Vocabulary (Text Book Page No. 78)

D. Fill in the blanks with words given in the box to make compound words.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 1 Who Owns the Water 7

1 . We use rain ………………. on a rainy day.
Answer:
raincoat

2. The toy ………………. boat danced on the
Answer:
sailboat

3. We must drink tender ………………. water in summer.
Answer:
tender coconut

4. We can see a ………………. bow after summer showers.
Answer:
rainbow

5. Clean the ashes out of the ………………. place
Answer:
fireplace

E. Complete the following using their group names.

1 . A ………………. of wolves went hunting in the forest.
Answer:
pack

2. She bought a new ………………. of shoes for her birthday.
Answer:
pair

3. A ………………. of fish swam past our boat.
Answer:
shoal

4. A ………………. of bees had settled on a mango tree.
Answer:
swam

5. I ate a ………………. of grapes.
Answer:
bunch

Listening (Text Book Page No. 79)

F. Listen to the weather report. Read the questions given below, then listen to the weather report again and fill in the blanks. (Listening text is on page -130)

1. Which season does the weather report show?
Answer:
Spring

2. What kind of a day is it?
Answer:
It is a clear day with blue skies

3. What is the temperature stated in the report?
Answer:
15° C

4. Tomorrow it may probably
Answer:
rain

5. The weather report suggests using
Answer:
umbrella

Speaking

G. Imagine that you and your friend have decided to spend a day together in your house. You have planned your schedule from morning till night. Discuss in pairs and speak about it in the class. You can start like this.
I like to go for a walk but my friend wants to work out in the gym.

A Day spent by two friends

I like to go for a walk but my friend wants to go swimming. Finally, we went for swimming. It was very pleasant to swim in the cold water. We felt fresh throughout the day. After finishing our breakfast we went to the cricket field and stayed there watching the match till 1 p.m. Again we returned home and finished lunch. We took rest for one hour. In the evening we went to the beach and enjoyed the scene happily. We were very happy throughout the day. We will never forget the day.

Use Grammar (Text Book Page No. 80)

H. Fill in the blanks with suitable linking words or conjunctions.

1. Our team played well ……………….. won the game, (but, because, and)
Answer:
and

2. She slipped badly ……………….. she did not hurt herself, (but, and, or)
Answer:
but

3. The box .was heavy ……………….. he could not lift it. (so, because, and)
Answer:
so

4. Rani was late to school ……………….. she missed the bus. (because,so,and)
Answer:
because

5. You can use a pen ……………….. a pencil for writing, (but, and, or)
Answer:
or

I. Join the sentence of Column A with B using the words given in the box.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 1 Who Owns the Water 5
Answer:

  1. The clouds moved away and the sun came out.
  2. Velu thanked his friend because he helped Velu in time.
  3. It rained heavily but the match continued.
  4. Eat slowly or you will get choked.

Writing

J. Write a short paragraph on ‘summer’ using the hints given.

You can begin like this
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Prose 1 Who Owns the Water 6
I live in Chennai. The weather is ………………

I live in Chennai. Usually, the weather in Chennai is hot in the day and the night will be cool because of the sea breeze. But anyway the summer is hot. We cannot go out during the day. We will often feel thirsty. We have to take some kind of drink to quench our thrist and prevent dehydration. During summer we must wear cotton clothes. We must avoid eating non-vegetarian food. In the evening we can spend our evenings on the beach. Our body will lose heat and we will have to get sleep comfortably.

Creative Writing

K. Trees can help you recognize seasons. How do the trees look different in each season? Write a short paragraph with the clues given below.

  • Summer – Trees stretch their leafy branches towards the sun.
  • Spring – Branches are full of new green leaves.
  • Rain – Trees absorb water and look green.
  • Autumn – Trees shed their leaves.

During the summer season, most of the trees stretch their leafy branches towards the sun but spring comes after summer. So branches are full of new green leaves and they are followed by sweet-smelling flowers. During the rainy season, the trees get wet and absorb rainwater and look green. Autumn season is an empty season. It means that no leaves are seen in the trees. Trees shed their leaves and wait to welcome the summer.

Who Owns the Water? Summary in English

A tiny bird looked for a nesting place in the outskirts of a village. She finds a shallow depression. She decided to lay her eggs in the depression. She broadened the hole by using her claws. A wild boar who happened to pass by the hole decided to rest for a while in it. He scraped and dug making the hole wider for accomodating his body. After taking a rest, the boar left the place. A pack of wild dogs dug at the small hole where wild boar rested. Many buffaloes trampling the soil and made the place a little watering hole. One day a farmer found the water so close to his land. People gathered there The richest farmer in the village announced the watering hole was his own. A germ of an idea is to dig and make bigger, you can get water.

Who Owns the Water? Summary in Tamil

ஒரு சிறிய பறவை ஒரு கிராமத்தின் வெளிப்புறங்களில் கூடுகட்டும் இடத்தை தேடியது. அவள் ஒரு ஆழமற்ற பள்ளத்தை காண்கிறாள். அவள் பள்ளத்தை முட்டையிட முடிவு செய்தாள். அவள் நகங்களைப் பயன்படுத்தி துளையை அகலப்படுத்தினாள். துளை வழியாகச் சென்ற ஒரு காட்டுப்பன்றி அதில் சிறிது ஓய்வெடுக்க முடிவு செய்தது. அவர் தனது உடலை தக்கவைத்துக் கொள்வதற்காக துளையிட்டார். ஓய்வெடுத்த பிறகு பன்றி அந்த இடத்தை விட்டு வெளியேறியது. காட்டுப்பன்றி ஓய்வெடுத்த சிறிய துளைக்குள் ஒரு காட்டு நாய்கள் கூட்டம் துளையை தோண்டின. பல எருமைகள் மண்ணை மிதித்து அந்த இடத்தை ஒரு சிறிய நீர்ப்பாசன துளையாக மாற்றின. ஒருநாள் ஒரு விவசாயி தனது நிலத்திற்கு அருகில் தண்ணீ ரைக் கண்டார். மக்கள் அங்கு கூடினர். கிராமத்தின் பணக்கார விவசாயி நீர்ப்பாசன துளை தனக்குச் சொந்தம் என்று அறிவித்தார். துளையை தோண்டி துழாவி பெரிசாக்கும் யோசனையில் நீங்கள் தண்ணீரைப் பெறலாம். துளையை தோண்டி அதனை அகலப்படுத்தியது.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Poem 1 Indian Seasons

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 6th English Guide Pdf Term 3 Poem 1 Indian Seasons Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 3 Poem 1 Indian Seasons

6th English Indian Seasons Text Book Back Questions and Answers

Warm Up (Text Book Page No. 81)

Discuss in pairs, pick out the words related to seasons from the grid and write them in the blanks.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Poem 1 Indian Seasons 1
Answer:
Snow, sky
Monsoon, sunny
dry, leaves
Rainwind Thunder, sun

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Poem 1 Indian Seasons 2 Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Poem 1 Indian Seasons 3
What day is it?

  1. We feel thirsty on a …………………..
  2. We use an umbrella on a …………………..
  3. We sail paper boats on a …………………..
  4. We fly kites on a …………………..

Answer:

  1. hot day
  2. rainy day
  3. beginning day of the harvest season
  4. windy day

Textual Exercises (Text Book Page No. 82)

B. Which season am I? Read the poem, understand and solve the riddle.

1. I make the feet dusty.
Answer:
summer

2. Frogs and toads will visit when I am there.
Answer:
rainy season

3. I am pretty short and sweet.
Answer:
spring

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

4. I make your garden smell sweet.
Answer:
spring

5. Leaves will wither because of me.
Answer:
Autumn

Read and Understand

C. Read the lines and answer the questions given below:

1. Summer comes
in a blaze of heat with
sunny smiles
and dusty feet

a. Does the poet welcome the summer? How do you know?
Answer:
The poet does not welcome the summer because it comes with flame or fire.

b. Which line tells you that there is no rain in summer?
Answer:
The line “sunny smiles and dusty feet” tells us that there is no rain in summer.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

2. Spring is pretty
but short and sweet
when you can smell the grass
from your garden seat

a. How does the poet describe the spring season?
Answer:
The poet describes the spring season as short and sweet.

b. Which line tells you that the garden is fresh?
Answer:
When you can smell the grass” tell us that the garden is fresh.

c. Who does ‘you’ refers to?
Answer:
You refer to the viewer.

3. Autumn is English.
in red, yellow and brown
Autumn is Indian
Whenever leaves fell down
a. How is autumn in India?
Answer:
In India, no one can distinguish the Autumn season.

b. Compare the English autumn with the Indian autumn.
Answer:
It is Indian autumn whenever the leaves fall down. In English autumn leaves become red, yellow, and brown before they fall down.

D. Pick out the rhyming words from the poem and write them in the table.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Poem 1 Indian Seasons 4
Answer:

Stanza -1 Stanza – 2 Stanza – 3
comes

smiles

roads

toads

sweet

seat

E. Find examples of alliteration and write them in the blanks.

1. in ablaze of heat –
with sunny smiles
Answer:
sunny, smiles

2. to muddy roads monsoons and mangoes
Answer:
muddy, monsoons, mangoes

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

3. Spring is pretty
but short and sweet
Answer:
spring, short, sweet

F. Work in pairs, find answers for the questions, and share in the class.

1. Name the seasons mentioned in the poem?
Answer:
The seasons mentioned in the poem are summer, rainy, spring, and autumn.

2. What does the summer bring?
Answer:
The summer brings heat and dust.

3. Which word refers to ‘rain’?
Answer:
The word ‘Monsoon’ refers to ‘rain’.

4. Why does the poet say the ‘Spring is pretty’?
Answer:
The spring is pretty because we find trees with green leaves and sweet-smelling grass all over.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

5. When is it autumn in India? Why does the poet say this? Is there an autumn season in India?
Answer:
When the leaves fall down, it is autumn in India. The poet says this because in India, leaves rarely change colours. Only when the trees shed their leaves, we know that it is autumn in India. Yes, there is an autumn season in India during the months of September, October, and November.

G. How does the poet describe the Indian seasons? Write in your own words in about 50 words.

In India, the summer is very hot. The sun shines brightly from the morning to the evening. The road is full of dust. In the rainy season we find muddy roads we see frogs jump up and food. Spring is very beautiful but it is short and sweet. During the autumn season, the leaves turn red, yellow, and brown. But whenever leaves fall down it is Indian autumn.

6th English Guide Indian Seasons Additional Appreciation Questions

Poem Comprehension and poetic devices:
1. Then seasons change
to muddy roads
monsoons and mangoes
leapfrogs and toads
a) What is the season mentioned here?
Answer:
The rainy season is mentioned here.

b) Why are roads muddy?
Answer:
The roads become muddy because of heavy rains.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

c) What do you mean by the word ‘leap’?
Answer:
‘Leap’ means ‘Jump’.

d) Pick out the alliterated words in the third line.
Answer:
‘monsoons and mangoes’ are alliterated words.

Indian Seasons Summary in English

Summer comes in a flame with hot and dust. Then seasons change to rainy season so roads become muddy. Frogs and toads leap into rainwater. Spring is graceful but it is short in period and has sweet weather conditions. At the time of spring, you can smell the grass from your garden seat. Red, yellow and brown colours of leaves show the Autumn in England. Whenever leaves fall down, it shows the Autumn in India.

Indian Seasons Summary in Tamil

கோடை வெப்பம் மற்றும் தூசியுடன் ஒரு சுடரில் வருகிறது. பின்னர் பருவங்கள் மழைக்காலங்களாக மாறுகின்றன. எனவே வாசிப்புகள் சேரும் சகதியுமாக மாறும். தவளை மற்றும் தேரை மழைநீரில் பாய்கின்றன. வசந்தகாலம் அழகாக இருக்கின்றது. ஆனால் இது குறுகிய காலம் ஆகும். மேலும் இனிமையான வானிலையைக் கொண்டுள்ளது. வசந்தகாலத்தில், உங்கள் தோட்ட இருக்கையில் இருந்து புல் வாசனை வரலாம். இலைகளின் சிகப்பு, மஞ்சள் மற்றும் பழுப்புநிறம் இங்கிலாந்தில் இலையுதிர்க் காலத்தைக் காட்டுகிறது. இலைகள் எப்பொழுது கீழே விழுகின்றனவோ அப்போது இந்தியாவின் இலையுதிர்க் காலத்தைக் காட்டுகிறது.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Poem 2 A Tragic Story

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 6th English Guide Pdf Term 3 Poem 2 A Tragic Story Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 3 Poem 2 A Tragic Story

6th English A Tragic Story Text Book Back Questions and Answers

Warm Up (Text Book Page No. 106)

Pin the tail on the donkey.
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Poem 2 A Tragic Story 1

Scan here to get the picture of the donkey.
Get the tail of the donkey cut off from the picture.

Textual Exercises (Text Book Page No. 107)

A. Answer the following:

1. What made the sage upset?
Answer:
The sage was upset, as his pigtail hung behind him.

2. Why did the sage spin all day?
Answer:
The sage span all day to change the Pigtail’s place.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

3. What solution did he arrive at for the mystery that he found?
Answer:
He thought that if turned him round, he can change the position of his pigtail.

4. Was he finally succeeded in changing his pigtail’s position? Support your answer with a line from the poem.
Answer:
No, he was not successful finally in changing his pigtail’s position. ‘The Pigtail hangs behind him’.

5. Did something dreadful happens? How would you describe the events in the Poem- comedy or tragedy?
Answer:
No, nothing dreadful happened. The events in the poem are humorous. The illogical behaviour of the sage creates humour throughout the poem.

B. Read the poem lines and answer the questions given below: (Text Book Page No. 107)

1. But wondered much and sorrowed more Because it hung behind him.
a) What was he wondering about?
Answer:
He was wondering about the pigtail.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

b) What does the word ’it’ refer to here?
Answer:
‘It’ refers to the Pigtail here.

2. And though his efforts never slack And though he twist, and twirl, and tack,
Alas! Still faithful to his back
The pigtail hangs behind him.
a) Pick out the rhyming words from the above lines and give the rhyme scheme for the same?
Answer:
Rhyming words: sack – tack – back
Rhyme scheme: a a a b

b) Did he quit his trying? How can you say?
Answer:
No, he did not quit his trying. The lines ‘And though his efforts never slack. And though he twists and twirls and tacks” shows that he did not stop his trying.

3. ‘He mused upon this curious case’
what is the figure of speech used in this line?
Answer:
Personification.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

4. Irony is a figure of speech in which words are used in such a way that their intended meaning is different from the actual meaning. It may also be a situation that ends up quite different from the actual meaning. It may also be a situation that ends up in quite a different way than what is generally anticipated. In simple words, it is a difference between appearance and reality.

Can this poem be called an ironic poem? Justify your answer.

Yes, this poem is an ironic poem because the word ‘sage’ is used in an ironic sense to refer to a person who is dull-witted. It insists on how learned men lack practical sense.

This poem can be called an ironic poem. The character in this poem is a wise man. He has a handsome Pigtail. Naturally, it will hang behind the person. In spite of being wise, he decides to change his position. He knows it well. But he tries to change its position. He wants it to hang on his face.

How funny the idea is! The ways he follows to changes its place are full of irony. He turns him round and round, out and in, he spins all day. It all ends in vain. But he does not want to give up his trying. The poet ends the poem by saying. The Pigtail remains faithful to his back. So the poem ends with irony.

C. Fill in the table with the appropriate poem lines. A few lines may be used more than one time. (Text Book Page No. 108)
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Poem 2 A Tragic Story 2

D. The summary of the poem is given. But there are some words missing. Fill in the blanks with the help of the box given below. (Text Book Page No. 108)
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Poem 2 A Tragic Story 3
Once upon a time, there lived a sage He had a handsome pigtail He was worried and pondered over his pigtail’s place. He wanted to change its place. He wanted it hanging on his face. He didn’t like it hanging there behind him. So he turned right and left and roundabout, up and down and in and out but it still hung behind him. However he tried, his efforts were in vain. But he didn’t slack in his efforts. Nevertheless, his pigtail hung faithfully behind him.

6th English Guide A Tragic Story Additional Appreciation Questions

1. He mused upon this curious case And swore he’d change the pigtail’s place
a) What did he think upon?
Answer:
He thought upon ‘this curious case’.

b) What did he swear?
Answer:
He swore that he would change the pigtail’s place.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

2. And swore he’d change the pigtail’s place,
And have it hanging at his face
Not dangling there behind him.
Pick out the alliterated words.
Alliterated words:
Answer:
Pigtail’s – place
have – hanging – his

3. Says he, ” The mystery I’ve found-
Says he, ” The mystery I’ve found.
a) Who speaks here?
Answer:
The sage speaks here.

b) What was the mystery he had found?
Answer:
The mystery he had found was how to change the pigtail’s place.

4. Then round and round, and out and in,
All-day the puzzled sage did spin; In vain.
a) What did the sage do?
Answer:
The sage span round and round and out and in.

b) Did he succeed in his trying?
Answer:
No, he did not succeed in his trying.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

5. ‘Alas! still faithful to his back,
The pigtail hangs behind him.’
a) Who does hang behind him?
Answer:
The pigtail hangs behind him.

b) Who is faithful?
Answer:
The pigtail remains faithful to his back.

A Tragic Story Summary in English

A sage lives a long ago, He had a handsome pigtail it. He felt sad as well as happy because it hung behind him so He was not able to see it. He wanted to change the pigtail is the place from the back to the front of his face. So he tried to change and round and out and in but in vain. The pigtail hung behind him. But he did not give up. Alas! The pigtail hangs behind him.

A Tragic Story Summary in Tamil

| ஒரு முனிவர் முன்பு வாழ்ந்தார். அவருக்கு ஒரு அழகான சடை இருந்தது. அவருக்கு சோகமாகவும் | மகிழ்ச்சியாகவும் இருப்பதாக உணர்ந்தார். ஏனென்றால் அவருக்குப் பின்னால் தொங்கியதால் அவரால் அதைப் பார்க்க முடியவில்லை. அவர் சடையில் இடத்தை பின்புறத்தை தனது முகத்தின் முன்னால் மாற்ற விரும்பினார். எனவே அவர் அதை சுற்றினர் உள்ளே, வெளியே ஆட்டினர். ஆனால் அவரது முயற்சி பலனளிக்கவில்லை. சடை அவருக்குப் பின்னால் தொங்கியது. ஆனால் அவர் விடவில்லை. ஐயோ! சடை அவருக்குப் பின்னால் தொங்குகிறது.

A Tragic Story About the Author in English

William Makepeace Thackeray (18 July 1811 – 24 December 1863) was an English novelist of the 19th century. He was famous for his satirical works, particularly. Vanity Fair, a panoramic portrait of English society.

A Tragic Story About the Author in Tamil

வில்லியம் மேக்பிஸ் தாக்கரே 18, ஜூலை 1811-24 டிசம்பர் 1863) 19ஆம் நூற்றாண்டின் ஆங்கில நாவலாசிரியர் ஆவார். அவர் தனது நையாண்டி படைப்புகளுக்கு குறிப்பாக பிரபலமானவர். வேனிட்டி ஃபேர் ஆங்கில சமுதாயத்தின் பரந்த உருவப்படம்.

 

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 2 Poem 2 From a Railway Carriage

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 6th English Guide Pdf Term 2 Poem 2 From a Railway Carriage Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 2 Poem 2 From a Railway Carriage

6th English Guide From a Railway Carriage Text Book Back Questions and Answers

Warm Up (Text Book Page No. 128)

What do you think the poem is about?
Answer:
The poem is about a train journey.

Have you been on a train?
Answer:
Yes, I have been on a train.

Close your eyes and think about the moving scene outside a train window?
Answer:
Trees, fields, cattle, houses, rivers, teleposts etc.

Take turns in class to describe one image that crossed your mind:
Answer:
Image 1: A green field full of Paddy plants swaying in the wind.

Image 2: The flight of birds in ‘V’ shape was full of thrill.

Image 3: A wide river flooding with, branches of trees and making a small waterfall when hiting a huge rock

Textual Exercises

Read And Understand

A. Read the lines and answer the questions given below.
1. Faster than fairies, faster than witches,
Bridges.and houses, hedges and ditches;
a) What is faster than fairies and witches?
Answer:
Train is faster than fairies and witches.

b) Why does the poet mention ‘bridges and houses, hedges and ditches? Where are they?
Answer:
The poet mentions bridges and houses, hedges and ditches because the train crosses all the above things.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

2. Here is a child who clambers and scrambles,
All by himself and gathering brambles;
a) Where do you think the child is?
Answer:
The child is outside the train,

b) What does ‘gathering brambles’ mean?
Answer:
It means collecting blackberry.

3. And ever again, in the wink of an eye
Painted stations whistle by.
a) ‘In the wink of an eye’ means quickly. Explain ‘painted stations whistle by’?
Answer:
The train runs fast the stations painted in a particular colour. It crosses the station whistling by.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

4. Each a glimpse and gone forever;
a) What is ‘each’ over here? Why is it gone for ever?
Answer:
‘Each’ refers to every sight seen by the passengers. The train ran fast every sight. So it is gone

B. Answer the following questions.

1. What does ‘charges along like troops in a battle’ mean?
From a Railway Carriage Summary in TamilIt means that the train seems to be charging along like the troops marching in a battle.

2. What word could best replace ‘charges’ in the poem – marches, rushes or pushes?
From a Railway Carriage Summary in Tamil’rushes’.

3. Why does the child clamber and scramble?
From a Railway Carriage Summary in TamilThe child clambers and scrambles to collect black berries.

C. Think and Write. (Text Book Page No. 130)

1. Write a paragraph about 50 words describing the scenes that the poet passed by.
Answer:
The poet shares his experience of a Railway Journey with us. He says that the train runs faster than the fairies and witches. The bridges, houses, rows of thorny plants, and ditches pass by in a moment. It rushes through common grasslands where horses and cattle are grazing. Painted stations, a child gathering blackberries a homeless person who stares at the train, garlands of daisies, a loaded cart, a river, and a mill all pass by in a very short moment.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

2. There is a connection between the rhyming words and rhythms of the train. Present your views about it.
Answer:
There is definitely a connection between the rhyming words and rhythms of the train. We hear rising and falling the sounds of rhythms while the train is running.
Eg: Faster than fairies, faster than witches Bridges and houses, hedges and ditches.
We hear rhythms in the above two lines while reading them.

D. Fill in the blanks to complete the summary.

Ever since their introduction, the sentences and their unique rhythms have attracted poets. In this poem, the poet shares his experience of the train track with us. He presents natural scenes seen from the window of a railway carriage. The sound is regular and steady but the scenes from the window of the train are constantly changing. The poem’s rhythm and phrases bring the joy of a railway journey. The poet looks out of the window at the passing images outside. Every line we see here is a quick account of something seen for a moment. The line that best sums up is the final one: “Each a glimpse and gone forever!”.

Vocabulary

E. Find me in the poem.

Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 2 Poem 2 From a Railway Carriage 1
Answer:

  1. I can help you to cross the river – bridge
  2. I can border your garden – hedges
  3. I can alert you – whistle
  4. I can carry you – cart
  5. You can ride on me – horse
  6. You can climb on me – scramble
  7. You can lay down on me – meadow
  8. You can play with me – child

Appreciation Questions

F. Work in pairs:

A simile is a figure of speech that directly compares two things. Similes explicitly use connecting words such as ‘like’ and ‘as’.
eg.‘as cool as’, ‘like a child’

1. Discuss with your partner and pick out the similes used in the poem. Which one do you like the most? Why?
Answer:
The similes are,

  • like troops in a battle.
  • as thick as driving rain.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

2. Discuss with your partner and pick out the rhyming words from the poem.
Answer:

  • Rhyming words:
  • witches – ditches
  • scrambles – brambles
  • battle – cattle
  • gazes – daisies
  • plain – rain
  • road – load
  • eye – by
  • river – forever

Creative Writing (Text Book page No. 131)

G. Pick out the nouns from the poem. Write as many cinquain poems as you can.

Tramp Cart
poor, roaming, carching, lugging, gagging, wanderer small, fast, lumping, running, loading, milkman and load vehicle
cart, small, fast, lumping, running, loading, milkman and load vehicle

6th English Guide From a Railway Carriage Additional Appreciation Questions

1. Faster than fairies, faster than witches,
Bridges and houses, hedges and ditches;
And charging along like troops in a battle,
All through the meadows the horses and cattle:
a) Who is moving faster than fairies and witches?
Answer:
The train is moving faster than fairies and witches.

b) What is the rhyming scheme used here?
Answer:
The rhyming scheme is ‘aabb’

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

2. And charging along like troops in a battle.
a) What is charging along?
Answer:
The train is charging along.

b) What is the train compared with?
Answer:
The train is compared with troops in a battle.

3. All of the sights of the hill and the plain
Fly as thick as driving rain
a) What are the sights mentioned here?
Answer:
The sights of the hill and the plain are mentioned here.

b) What does “driving rain” mean?
Answer:
‘Driving rain’ means chasing, rain. People run fast when the rain chases them.

4. Here is a child who clambers and scrambles,
All by himself and gathering brambles:
a) What does the child do?
Answer:
The child clambers and scrambles to gather blackberries.

b) Is the child alone?
Answer:
Yes, the child is alone.

Samacheer Kalvi 9th English Guide Prose Chapter 2 I Can’t Climb Trees Anymore

5. Here is a tramp who stands and gazes:
a) Who is a tramp?
Answer:
A tramp is a person who travels from place to place on foot.

b) What does he look at?
Answer:
He looks at the running train.

6. Here is a cart run away in the road,
Lumping along with man and load.
a) What is the sight described here?
Answer:
The sight described here is a cart.

b) What does ‘Lumping’ mean?
Answer:
Lumping means carrying with difficulty.

From a Railway Carriage Summary in English

The poem is about the author of his childhood on a railway journey. This poem is seen through the eyes of a young child. The poet compares the speed of the train with the way the fairies fly and the movement of the witches. The movement of the train seems as if the soldiers are marching on the battlefield. The train everything behind itself and moves on its track. He concludes that the scenes which he had seen from the window of the train would never come back to him.

From a Railway Carriage Summary in Tamil

இந்த கவிதை கவிஞரின் இளமைப்பருவ ரயில் பயணத்தைப் பற்றியது. ஒரு சிறிய குழந்தையின் கண்களால் காணப்பட்டது இந்தக் கவிதை. கவிஞர் இரயிலின் வேகத்தை தேவதைகள் பறக்கும் விதம் மற்றும் மந்திரவாதிகளின் இயக்கத்துடன் ஒப்பிடுகிறார். இரயிலின் இயக்கம் போர்க்களத்தில் வீரர்கள் போரிடுவதைப் போல் தெரிகிறது. இரயில் தனக்கு பின்னால் உள்ள எல்லாவற்றையும் அதன் பாதையை நகர்த்தும். அவர் ரயிலின் ஜன்னலில் இருந்து பார்த்தக் காட்சிகள் தன்னிடம் வராது என்று அவர் முடிவு செய்கிறார்.

From a Railway Carriage About the Author in English

Robert Louis Balfour Stevenson ( 13 Nov 1850 – 3 December 1894) was a Scottish novelist, poet, essayist, musician, and travel writer. His famous works are ‘Treasure Island’, ‘Kidnapped’, ‘Strange Case of Dr. Jekyll & Mr. Hyde’ and ‘A Child’s Garden of Verses’.

From a Railway Carriage About the Author in Tamil

ராபர்ட் லூயிஸ் பால்பர் ஸ்டீவன்சன் (13 நவம்பர் 1850 – 3 டிசம்பர் 1894) இவர் ஒரு ஸ்காட்டிஷ் நாவலாசிரியர், கவிஞர், கட்டுரையாளர், இசைக்கலைஞர் மற்றும் பயண எழுத்தாளர் ஆவார். அவரது புகழ்பெற்ற படைப்புகள் ‘Treasure Island’, ‘Kidnapped’, ‘Strange Case of Dr. Jekyll மற்றும் Mr. Hyde’ மற்றும் ‘A Child’s Garden of Verses’ ஆகும்.