Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 1 Poem 2 Treasure Trove

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th English Guide Pdf Term 1 Poem 2 Treasure Trove Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th English Solutions Term 1 Poem 2 Treasure Trove

4th English Guide Treasure Trove Text Book Back Questions and Answers

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 1 Poem 2 Treasure Trove

A. Answer the following questions.

Question 1.
What would we do when we are happy or sad?
Answer:
We would read when we are happy or sad.

Question 2.
When do we land on Mars?
Answer:
When we learn about space, we land on Mars.

Question 3.
Why do we discover a mystery?
Answer:
We discover a mystery to solve a crime.

Question 4.
Where did we visit a mermaid?
Answer:
We visited a mermaid under the sea.

Question 5.
Why should we read?
Answer:
We should read to gain knowledge.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 1 Poem 2 Treasure Trove

Additional questions and answers 

Question 1.
What is the message of the poem?
Answer:
Reading is a treasure.

Question 2.
When will we go back in time?
Answer:
We will go back in time when we read history.

Question 3.
To whom we have to visit?
Answer:
We have to visit a lovely mermaid.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 1 Poem 2 Treasure Trove

B. Pick out the rhyming words from the poem and write.

Question 1.

Mars
time
be

Answer:

Mars cars
time crime
be sea

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 1 Poem 2 Treasure Trove

Let us know

Give the correct verb form for following sentences.

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 3
I __________ to school.
Answer:
Go

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 4
We _________ to school.
Answer:
Go

Question 3.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 5
It _________ to school.
Answer:
Goes

Question 4.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 8
They ___________ to school
Answer:
Go

Question 5.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 6
You __________ to school.
Answer:
Go

Question 6.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 9
He ___________ to school.
Answer:
Goes

Question 7.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 7
She__________ to school.
Answer:
Goes

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 1 Poem 2 Treasure Trove

Give the correct verb form for following sentences.

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 10
I ___________ a doctor.
Answer:
Am

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 14
It ___________ a car.
Answer:
Is

Question 3.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 11
We __________ police.
Answer:
Are

Question 4.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 15
They _________ football players.
Answer:
Are

Question 5.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 12
You ________ an engineer.
Answer:
Are

Question 6.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 16
She __________ a driver.
Answer:
Is

Question 7.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 13
He _________ a carpenter.
Answer:
Is

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 1 Poem 2 Treasure Trove

Let us see when to use the simple present tense. (நிகழ்கால வினைகளை எப்போது பயன்படுத்துவது என காண்போம்.)

Habitual actions :

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 17
I _________ up at 6 am every day.
Answer:
Wake

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 18
I _________ to market every Saturday.
Answer:
Go

General truths :

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 19
The earth _________ round the sun
Answer:
Goes

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 20
Water __________ at 100° C.
Answer:
Boils

Unchanging situations :

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 21

Question 1.
I __________ a teacher and I teach English.
Answer:
Am

Question 2.
I __________ to school by bus.
Answer:
Go

Planned actions
Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 22
The examination _________ next week.
Answer:
Start

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 1 Poem 2 Treasure Trove

A. Use the suitable verb.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 23 Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 24
Question 1.
I _________ the book.
Answer:
Read

Question 2.
Banu _________ the lesson.
Answer:
Reads

Question 3.
Suresh __________ the poem.
Answer:
Reads

Question 4.
We __________ loudly.
Answer:
Reads

Question 5.
My friends _________ a passage.
Answer:
Read

Question 6.
My father __________ the news.
Answer:
Reads

Question 7.
The boy _________ the story.
Answer:
Reads

Question 8.
You __________ the instruction.
Answer:
Read

Question 9.
The robot __________ some words.
Answer:
Reads

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 1 Poem 2 Treasure Trove

B. Circle the correct word.

Question 1.
Boy like / likes the cake.
Answer:
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 25

Question 2.
We come / comes home at 4 p.m. every day.
Answer:
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 26

Question 3.
The birds fly / flies in the sky.
Answer:
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 27

Question 4.
You comes / come late to school
Answer:
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 28

Question 5.
It run / runs very fast.
Answer:
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 29

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 1 Poem 2 Treasure Trove

C. Rewrite the sentences using the words in the brackets.

Question 1.
I go to school at 8 ‘o’ clock. (He)
Answer:
He goes to school at 8 ‘o’clock.

Question 2.
We play cricket on Sundays. (Aravind)
Answer:
Aravind plays cricket on Sundays.

Question 3.
I watch television in the afternoon. (My mother)
Answer:
My mother watches television in the afternoon.

Question 4.
They visit their friends in the evenings. (Kavitha)
Answer:
Kavitha visits her friends in the evenings.

Question 5.
I have dinner at 8 p.m. (She)
Answer:
She has dinner at 8 p.m.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 1 Poem 2 Treasure Trove

Fill in the blanks.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 31
Question 1.
She ________ my mother
Answer:
Is

Question 2.
He ________ my father
Answer:
Is

Question 3.
I _________ Rani
Answer:
Am

Question 4.
They________ my brothers
Answer:
Are

Question 5.
He _________ my grandpa.
Answer:
Is

Question 6.
She __________ my grandma
Answer:
Is

Question 7.
We _________ family
Answer:
Are

Question 8.
My grandma __________ to temple
Answer:
Goes

Question 9.
My grandpa _________ to shop
Answer:
Goes

Question 10.
My mom __________ to office
Answer:
Goes

Question 11.
They ___________ to school.
Answer:
Go

Question 12.
I _________ to school.
Answer:
Go

Question 13.
My dad _________ to office
Answer:
Goes

Question 14.
We all ___________ our work regularly
Answer:
Do

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 1 Poem 2 Treasure Trove

Let us listen

Listen to the audio and answer the riddles.

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 32

  1. ________
  2. ________
  3. ________
  4. ________
  5. ________

Answer:
Activity to be done by the students

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 1 Poem 2 Treasure Trove

Let us speak

Question 1.
What’s your lunch today?
Answer:
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 33
Kavi : Lucky, come let’s have our lunch together.
Lucky : Mm… wait a minute, Kavi.
Kavi : What’s your lunch today?
Lucky : Let me see, oh! It is curd rice. What is yours?
Kavi : Mine is white rice and sambar.
Lucky : I like sambar. Can I take some?
Kavi : Yes, sure. Let’s share.
Lucky : You take my curd rice.
Kavi : Enough… enough, I can not eat this much.
Lucky Have it,
Kavi : This is not much.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 1 Poem 2 Treasure Trove

Structures that are useful for this situation.

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 34
Answer:
Curd rice

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Poem Chapter 2 Tresure Trove 35
Answer:
More sugar

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 1 Poem 2 Treasure Trove

Treasure Trove Summary in English and Tamil

Read when you are happy,
Read when you are sad,
Learn about space, land on Mars,
Picture an auto race, zoom with cars.
A glance at history, go back in time,
To discover a mystery, solve a crime,
Read about the lost bicycle, where can it be?
Visit a lovely mermaid under the sea.
Read when you are happy,
Read when you are sad.

நீங்கள் மகிழ்ச்சியாக இருக்கும்போதும் படியுங்கள்,
நீங்கள் சோகமாக இருக்கும் போதும் படியுங்கள்,
விண்வெளியைப்பற்றி அறிந்துகொண்டு செவ்வாயில் இறங்குங்கள்,
வாகனப்பந்தயம் என எண்ணி கார்களில் பறந்துவிடுங்கள்
வரலாற்றை ஒரு கண்ணோட்டமிட்டு, முற்காலத்திற்குச் செல்லுங்கள்
ஒரு மர்மத்தைக் கண்டுபிடிக்க, ஒரு குற்றத்திற்கு தீர்வு காணுங்கள்.
காணாமல்போன சைக்கிளைப்பற்றி படித்து அது எங்கேயிருக்கும் என நினையுங்கள்.
கடலுக்கு அடியில் ஓர் அழகான கடல்கன்னியை பார்க்கச் செல்லுங்கள்
நீங்கள் மகிழ்ச்சியாக இருக்கும் போதும் படியுங்கள்,
நீங்கள் சோகமாக இருக்கும் போதும் படியுங்கள்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 1 Poem 2 Treasure Trove

Treasure Trove Glossary

Space – beyond earth
Zoom – travel quickly
Glance – look
Discover – find
Mystery – strange (or) unknown thing
Mermaid – an imaginary creature
Crime – unlawful act
Land – set on the ground
Sad – unhappy
Solve – clear up

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top