Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th English Guide Pdf Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th English Solutions Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

4th English Guide The Magic Pencil Book Back Questions and Answers

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

A. Choose the best answer.

Question 1.
Chris enjoyed doing all sorts of things except, writing and _____________
(a) Singing
(b) Art
(c) Acting
Answer:
(b) Art

Question 2.
One day Chris tried to draw a _____________.
(a) Rectangular
(b) Circle
(c) Triangle
Answer:
(b) Circle

Question 3.
Pencil asked him to draw _____________
(a) Pair of eyes
(b) Pair of ears
(c) Face
Answer:
(a) pair of eyes

Question 4.
Draw me some hair, quickly, I look like a ____________
(a) Princess
(b) Lollipop
(c) Prince
Answer:
(b) Lollipop

Question 5.
Before going to bed that night, Chris gave his new teacher a ___________
(a) Hearty thanks
(b) Costly pen
(c) A ring
Answer:
(a) Hearty thanks

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

B. Answer the following questions.

Question 1.
What was the truth finally learned by Chris?
Answer:
Chris learned that to learn to do things, you only needed to keep trying and to enjoy while doing so.

Question 2.
How can we do our work better?
Answer:
We can do our work better by practising a lot and enjoying what we do.

Question 3.
Why did he rub the circle again and again?
Answer:
He rubbed the circle again again because it did not look nice and the circle went on asking him to do it better.

Question 4.
Why was Chris worried?
Answer:
Chris was worried because he did not know if he had spent the previous afternoon talking with the little man or whether he was dreaming all of it.

Question 5.
What is the one thing you will try and improve after reading the story? How?
Answer:
Whatever one does, one has to imagine before doing and try to do it a bit better and better to improve the work.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

I. Write True or False.

Question 1.
One day Chris found a pen of such lovely colours.
Answer:
False

Question 2.
Chris managed to draw two little spots outside the circle.
Answer:
False

Question 3.
Chris erased the circle and drew another one.
Answer:
True

Question 4.
Chris had never practiced more than two hours at a time.
Answer:
False

Question 5.
It made no difference whether you had the magic pencil or not.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

II. Identify the Character/Speaker.

Question 1.
“At least draw me a pair of eyes.”
Answer:
The drawing

Question 2.
“I don’t draw very well.”
Answer:
Chris

Question 3.
“I’m going to have to teach you how to draw until you can do me well.”
Answer:
The circle

Question 4.
“But I didn’t do anything!”
Answer:
The little drawing

Question 5.
“You are correct, but, thank you.”
Answer:
Chris

Question 6.
“OK. No problem.”
Answer:
The drawing

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

III. Choose the best answer.

Question 1.
He carefully kept the pencil in his ____________.
(a) Pocket
(b) School bag
(c) Cupboard
Answer:
(b) School bag

Question 2.
“Hey! You forgot my __________ again!”
(a)Ears
(b) Head
(c) Eyes
Answer:
(c) Eyes

Question 3.
Using ___________ and pencils was not easy for him.
(a) Pens
(b) Brushes
(c) Notebooks
Answer:
(b) Brushes

Question 4.
Just then, his drawing began to __________ to him.
(a) Listen
(b) Read
(c) Speak
Answer:
(c) Speak

Question 5.
Chris managed to draw ___________ little spots inside the circle.
(a) Two
(b) Three
(c) Four
Ans:
(a) Two

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

Let us read aloud

A. Read the passage 3 times and colour the medal for each time.

The school was decorated for the Annual Sports Day. The children came to the running track to cheer the runners. The next event was 800 meters running. Megala was in the race. She wanted to win the race, but the other runners were district and divisional winners. The race started. All had to finish two laps. At the end of the first lap, Megala was in the fifth place. Suddenly, she fell on the ground. Everyone ran to help her. But before that she got up and started to run. All children and teachers cheered her. She had come last, but the headmaster gave her a special prize.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 3 The Magic pencil 1

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

Answer the following questions.

Question 1.
What was the event Megala participated?
Answer:
Megala participated in 800 meters running.

Question 2.
Why did everyone support Megala?
Answer:
Megala fell down. Everyone ran to help her.

Question 3.
What is the main idea of the story?
Answer:
The main idea is to encourage people who don’t stop trying.

Question 4.
Why did the head master give Megala a special prize?
Answer:
The headmaster gave Megala a special prize because she continued to run even after a fall.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

Complete the following picture board.

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 3 The Magic pencil 9
Answer:
Once there was a wicked crane lived near But the crane took the fish one a pond. It told the fish and crab that by one to the woods and ate them the pond would be dried up soon due to a up. Only the bones of fish were severe drought. It offered to help them left. to take them to another pond which had plenty of water. All the fish and the crab agreed.

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 3 The Magic pencil 10
Answer:
One day, the crane took the crab on its Then the crab immediately back. The crane was about to eat the clawed the crane so hard that its crab also. The crab saw the bones of fish head broke and the wicked crane and understood the situation.
died.

Question 3.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 3 The Magic pencil 11
Answer:
But the crane took the fish one by one to the woods and ate them up. Only the bones of fish were left.

Question 4.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 3 The Magic pencil 12
Answer:
Then the crab immediately clawed the crane so hard that its head broke and the wicked crane died.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

I can do

A. Choose the correct option.

Question 1.
The child got an _________ for winning the race.
(a) Award
(b) Magic
(c) Shock
Answer:
(a) Award

Question 2.
I got ___________ to see his favourite heroine.
(a) Fend
(b) Chance
(c) Deaf
Answer:
(b) Chance

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

B. Match with the opposite gender.

Question 1.
Prince – bridegroom
Answer:
prince – princess

Question 2.
hero – princess
Answer:
hero – heroine

Question 3.
bride – heroine
Answer:
bride – bridegroom

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

C. Write the correct word.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 3 The Magic pencil 2

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 3 The Magic pencil 3
Answer:
Rooster

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 3 The Magic pencil 4
Answer:
Hen

Question 3.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 3 The Magic pencil 5
Answer:
King

Question 4.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 3 The Magic pencil 6
Answer:
Queen

Question 5.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 3 The Magic pencil 7
Answer:
Tiger

Question 6.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 3 The Magic pencil 8
Answer:
Tigress

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

D. Recite the poem Never give up with correct intonation.

E. Match the rhyming words.

Question 1.
Earn – day
Answer:
Earn – learn

Question 2.
Fend – learn
Answer:
Fend – end

Question 3.
Glow – end
Answer:
Glow – slow

Question 4.
play – slow
Answer:
play – day

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

F. Fill in the blanks with present continuous tense of the given word.

Question 1.
They __________ (eat) their breakfast.
Answer:
They are eating their breakfast.

Question 2.
He __________ (read) a news paper.
Answer:
He is reading a news paper.

Question 3.
Bharathi _________ (write) his home work.
Answer:
Bharathi is writing his home work.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

The Magic Pencil Summary in English and Tamil

Chris was a little boy who enjoyed going to school and doing all sorts of things except art and writing. Using brushes and pencils was not easy for him. So, his artwork was never a happy ending, and he would give up quickly.

க்ரிஸ் என்ற சிறுவன் பள்ளிக்குச் செல்வதில் சந்தோஷப்படுபவன் அவனுக்கு படம் வரைவதுமற்றும் எழுதுவது ஆகியவற்றை தவிர, மற்ற அனைத்தையும் செய்வது பிடிக்கும். தூரிகைகளையும், பென்சில்களையும் உபயோகிப்பது அவனுக்கு எளிதாக இருக்கவில்லை . அதனால் படம் வரைவது அவனுக்கு எப்போதும் மகிழ்ச்சியைத் தருகிற செயலாக முடிந்ததில்லை , அதனால் அவன் விரைவில் (பாதியில்) விட்டுவிடுவான்.

But one day Chris found a pencil of such lovely colours that he could not resist and he tried to draw a circle. As always, it did not go well, he was about to throw the pencil away. Just then, his drawing began to speak to him.

ஆனால் ஒரு நாள் க்ரிஸ் பல அழகிய வண்ண ங்களைக் கொண்ட பென்சிலை கண்டவுடன், ஆசையை அடக்கஇயலாமல் ஒரு வட்டம் வரைய முயன்றான். வழக்கம் 4 போலவே அது சரியாக வராததால், அவன் பென்சிலை தூக்கி எறிய முற்பட்டான். அப்போது தான், அவனுடைய ஓவியம் அவனிடம் பேச ஆரம்பித்தது.

“Hey! Are you going to leave me like this? At least draw me a pair of eves ” said the drawing. Chris was shocked, but he managed to draw two little spots inside the circle.

“ஏய், என்னை இப்படியே விட்டுவிடப் போகிறாயா? எனக்கு குறைந்தபட்சம் கண்களையாவது வரைந்துவிடேன்” என்று அந்த ஓவியம் கூறியது. க்ரிஸ் அதிர்ந்து போனான், ஆனாலும் இரு சிறிய புள்ளிகளை அந்த வட்டத்திற்குள் வரைந்தான்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

“Much better, now I can see myself,” said the circle looking around at itself. “Ahh! What have you done to me?” “I don’t draw very well,” said Chris, trying to make excuses. “OK. No problem.” said the drawing. ” I am sure that if you try again, you’ll do better. Go on, rub me out!” So, Chris erased the circle and drew another one. Like the first one, it was not very round.

“பரவாயில்லை , இப்போது என்னையே என்னால் பார்க்க முடிகிறது” என்ற வட்டம், தன்னையே சுற்றிபார்த்துக் கொண்டு “ஆஹா… எனக்கு நீ என்னசெய்துவிட்டாய்?” என்றது. “எனக்கு நன்றாய் வரையத் தெரியாது” என்று கிரிஸ் மன்னிப்பு கோரினான். “பரவாயில்லை, ஒன்றும் பிரச்னையில்லை” என்ற வட்டம், “நீ மறுபடி முயன்றால், உன்னால் நன்றாகவரைய முடியும். என்னை தேய்த்து அழி” என்றது. 10 அதனால், க்ரிஸ் அந்த வட்டத்தை அழித்துவிட்டு வேறு ஒன்றை வரைந்தான். அது முன்னர் வரைந்து போல் முழு வட்டமாக இல்லை .

“Hey! You forgot my eyes again!” “Oh, yeah.”Hmm, I think I’m going to have to teach you how to draw until you can do me well;”. said the circle with its quick, squeaky little voice.

“ஹே! மறுபடியும் , என் கண்களை வரைய மறந்துவிட்டாய்!””ஆமாம்” என்றான் க்ரிஸ்.””ம்.. என்னை சரியாக நீ வரையும் வரையில் நான்தான் உனக்கு சொல்லித்தர வேண்டியிருக்கும் போல் உள்ளது,” என்று வட்டம் தன் விரைவான, மெல்லிய குரலில் கூறியது.

Chris, who was still shocked, thought that this was a good idea. He immediately found himself drawing and erasing circles.The circle would not stop saying “Rub this out, but carefully; it hurts,” or “Draw me some hair, quickly, I look like a lollipop!”and other funny remarks.

தன் அதிர்ச்சியிலிருந்து மீளாத க்ரிஸ், இது ஒரு நல்ல யோசனை என நினைத்தான். உடனே அவன் வட்டங்களை வரைதல், அழித்தல் என வேலையில்இறங்கினான். வட்டமும், “இதை அழி, கவனம்” “வலிக்கிறது” “எனக்கு கொஞ்சம் முடியை வரை, சீக்கிரம், நான் பார்ப்பதற்கு ஒரு லாலிபாப் மிட்டாய்) போல இருக்கிறேன்,” என்று விதவிதமாக குரல் கொடுத்துக் கொண்டிருந்தது.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

After spending the whole afternoon together, Chris could now draw the little figure much better than most of his classmates. He was enjoying it so much that he did not want to stop drawing with this crazy new teacher of his. Before going to bed that night, Chris gave his teacher a hearty thank you for teaching him to draw.

மதியம் முழுவதும் செலவிட்டபின் க்ரிஸ் அந்த சிறிய உருவத்தை தன் மற்ற வகுப்பு தோழர்களைவிட சிறப்பாக வரைந்திருந்தான். அந்த கோமாளித்தனமானபுதிய ஆசிரியருடன் (ஓவியம்) வரைவது அவனுக்கு பிடித்திருந்ததால் அவன் வரைவதை நிறுத்தவில்லை. இரவு, படுக்கைக்கு செல்லுமுன் அவன் அந்த புதிய ஆசிரியருக்கு (ஓவியத்திற்கு), தனக்கு வரைய கற்றுத் new தந்ததற்கு மனதார நன்றி தெரிவித்தான்.

“But I didn’t do anything!” answered the little drawing.”Don’t you see that you’ve been practising a lot, and enjoying it all the while? I bet that’s the first time you’ve done that!”Chris stopped to think. The truth was that he had drawn so badly because he had never practised more than ten minutes at a time. He had always done it angrily. So, what the little drawing had said was correct. “You are correct, but, thank you,” he said.He carefully kept the pencil in his school bag before going to sleep.

“நான் எதுவும் செய்யவில்லையே!” என்றது அந்த சிறிய ஓவியம். அது மேலும், . .”நீ நன்றாக பயிற்சி செய்தாய், அதை மகிழ்ச்சியோடு செய்தாய் அல்லவா? இதுதான் முதல் முறை நீ அவ்வாறு செய்திருக்கிறாய் என்று நான் பந்தயமே கட்டுவேன்!” என்றது. க்ரிஸ் யோசிப்பதற்காக நின்றபொழுது, அந்த உண்மை புலப்பட்டது. அது யாதெனில், ஒரே சமயத்தில்அவன் பத்து நிமிடத்திற்கு மேல் தொடர்ந்து பயிற்சி செய்யாததால்தான் அவனால் சிறப்பாக வரைய இயலவில்லை. அவன் எப்போதும் ஒரு கோபத்துடனே அந்த பணியை செய்து வந்தான். எனவே, அந்த சிறிய ஓவியம் கூறியது சரிதான். “நீ கூறுவது சரியே. அதற்கு உனக்கு நன்றி”என அவன் கூறினான். தான் உறங்குமுன் அந்த பென்சிலை பத்திரமாக தன் பள்ளிக்கூட கையில் வைத்துக் கொண்டான்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Magic Pencil

The next morning Chris jumped out of bed and went running to find his pencil, but it was not there. He searched everywhere, but there was no sign of it. The sheet of paper on which he had drawn The little figure, although still full of rubbing out marks, was completely blank. Chris was worried and he did not know if he had spent the previous afternoon talking with me the little man or whether he was dreaming all of it. So, to settle the matter, he took a pencil and paper and tried to draw a little man.

மறுநாள் காலை க்ரிஸ் துள்ளிக்கொண்டு தன் பென்சிலை தேடினான். ஆனால் அது இல்லை . எல்லா இடங்களிலும் அவன் தேடிப்பார்த்தான்ஆனால் அதற்கான தடயமே இல்லை. அவனுடைய அழித்தல்கள் நிறைந்த தடங்களை கொண்ட காகிதம் மட்டும். இருந்தது. ஆனால் அது அசிறியஓவியமின்றி, வெற்றுக் காகிதமாக இருந்தது. க்ரிஸ் மிகவும் வருத்தத்துடன், தான் நேற்று மதியம் பேசிக்கொண்டிருந்த சிறிய மனிதரஉண்மையில்வந்தவரா? அல்லது கனவா? என்று அவனுக்கு விளங்கவில்லை எனவே இந்த விஷயத்தை முடிப்பதற்காக, அவன் மறுபடி ஒரு பென்சிலையும், பேப்பரையும் எடுத்து அந்த சிறிய மனிதரை (ஓவியத்தை வரைய முயற்சித்தான்.

It turned out not bad at all, except for a couple of rough lines. He imagined his little teacher telling him to rub and fix them. Chris gladly rubbed out those bits and redrew them. He realised that the crazy little teacher had been right: it made no difference whether you had The magic pencil or not. To learn to do things,you only needed to keep trying and to enjoy while doing so.From that day on, whenever Chris tried to draw or paint, or do anything else, he always had fun imagining his drawing telling him “Come on my Friend do me bit better than that! I can’t go out looking like this!”

ஒரு சில கோடுகளைத் தவிர, ஓவியம் நன்றாகவே வந்தது. அவனுடைய சிறிய ஆசிரியர், அவனுக்குஅழித்து, வரைவது பற்றி சொல்லித் தருவது போல் கற்பனை செய்து கொண்டான். க்ரிஸ் அந்த சில கோடுகளை அழித்துவிட்டு, மீண்டும் வரைந்தான். அவனுடைய சிறிய ஆசிரியர் கூறியது சரியே! உங்களிடம் மாய பென்சில் இருக்கிறதோ இல்லையோ, வேண்டும், அதுவும் சந்தோஷத்துடன் செய்ய வேண்டும்ஒரு செயலை அறிவதற்கு நீங்கள் தொடர்ந்து முயல என்பதே அது! அன்றிலிருந்து,. எப்பொழுதெல்லாம் க்ரிஸ் வரைவதற்கோ, வண்ணம் பூசவோமுயலும்போதெல்லாம் அவனுடைய கற்பனையில் அந்த ஓவியம் அவனிடம் “வா, நண்பா என்னை முன்பு வரைந்ததைவிட சிறப்பாய் வரை. இது போன்ற தோற்றத்துடன்என்னால் வெளியில் செய்ய இயலாது” என கூறுவதுபோல்தோன்றும்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th English Guide Pdf Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th English Solutions Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

4th English Guide The Wooden Toy Book Back Questions and Answers

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

A. Choose the best answer.

Question 1.
Mugund made ___________ using the dry woods.
(a) Pots
(b) Dolls
(c) Cups
(d) Deer
Answer:
(b) Dolls

Question 2.
In memory of his mother, he carved ___________ statue.
(a) Golden
(b) Sliver
(c) Wooden
(d) Brass
Answer:
(c) Wooden

Question 3.
____________ is a great risk to the environment.
(a) Paper
(b) Cotton cloth
(c) Plastic
(d) Wood
Answer:
(c) Plastic

Question 4.
Mugund learnt the art from his ___________
(a) Father
(b) Mother
(c) Grandfather
(d) Uncle
Answer:
(c) Grandfather

Question 5.
___________ was helpful for his father to drive out the wild animals.
(a) Drum
(b) Wooden tiger
(c) Wooden doll
(d) Clay doll
Answer:
(a) Drum

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

B. Write True or false.

Question 1.
Mugund loved wild animals.
Answer:
False

Question 2.
Mugund did not cut the raw wood.
Answer:
True

Question 3.
He started selling wooden toys at a high price.
Answer:
False

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

C. Answer the following questions.

Question 1.
How did Mugund’s mother die?
Answer:
Mugund’s mother died as the wild animals hunted her.

Question 2.
What did his mother say in his dream?
Answer:
Mugund’s mother said in his dream that he should do his part in eradicating the use of plastics through his art as plastics are a great risk to the environment.

Question 3.
What incident made Mugund make a wooden drum?
Answer:
Mugund made a wooden drum to drive out the wild animals because the losses of his father’s cattle kept min creasing and he had to do something.

Question 4.
Why was his father unable to sleep?
Answer:
His father was unable to sleep because the losses of the animals, he was rearing, kept increasing.

Question 5.
Which problem do you think you can solve with art? How?
Answer:
We can solve the problem of using plastic, which is a great risk to the environment. By replacing plastic toys with wooden dolls we can save the world.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

I. Fill in the blanks.

Question 1.
Long ago, the wild animals hunted Mugund’s ___________
Answer:
Mother

Question 2.
Mugund started selling wooden toys at a ___________ rate.
Answer:
Cheap

Question 3.
Mugund’s father owned nothing but a flock of sheep and a piece of ____________.
Answer:
Land

Question 4.
The massive ___________ from the wooden drum helped his father, to drive out the wild animals.
Answer:
Noise

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

II. Write True or False.

Question 1.
Children used to play with his dolls known as marapachi bommai.
Answer:
True

Question 2.
The restlessness and worry made Mugund’s father healthy.
Answer:
False

Question 3.
Mugund started selling wooden toys in all corners of the land.
Answer:
True

Question 4.
Mugund was the son of a plumber.
Answer:
False

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

III. Name the character / speaker.

Question 1.
“Do your part in eradicating the use of plastics”.
Answer:
Mugund’s mother

Question 2.
“Mugund, cut the raw wood”.
Answer:
Mugund’s friend

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

IV. Answer the following questions.

Question 1.
Where did the wild dogs live? What did they do?
Answer:
The wild dogs lived in the mountains around the village. They hunted the animals in the forest and domestic animals in the village.

Question 2.
What did Mugund do every day?
Answer:
Mugund went to the forest everyday. He collected dry wood and made dolls with it for the children to play.

Question 3.
What did Mugund do in memory of his mother?
Answer:
Mugund carved a wooden statue in memory of his mother and prayed every day.

Question 4.
What did Mugund learn from his grandfather?
Answer:
Mugund learnt the art of making handicrafts from his grandfather. He made dolls using dry wood and statues of any photo that was shown to him.

Question 5.
How did Mugund’s father make a living?
Answer:
Mugund’s father was running a farm and rearing some animals like goat, cow and hen. He worked hard on the farm and took all the cattle to pasture every day.

Question 6.
Why did Mugund make a wooden drum?
Answer:
Mugund made a wooden drum so that the massive noise from the drum would help his father to drive out the wild animals.

Question 7.
What was the problem in using the drum?
Answer:
When the drum was used, the wild animals would not come to the village due to the massive noise. But, the animals came to the village as soon as someone stopped drumming. So, the problem in using the drum was that one should continuously drum without any break and that was not possible.

Question 8.
Why did Mugund refuse to cut the raw wood?
Answer:
Mugund wanted to follow his mother’s advice. He did not want to cut the raw wood and destroy the living trees in the forest.

Question 9.
How did Mugund save the animals in his village from the wild animals?
Answer:
Mugund designed some wooden tigers and wooden people and placed on the farm. The wild animals thought the wooden images were real and were. afraid thinking the people were awake.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

Let us read aloud

A. Read the passage 3 times and colour the trees for each time.

Trees help us in many ways. The colour green is calming and heals your worries. By planting and caring for trees, we help improve our surroundings, as they give fresh air. When air is dirty the people of Delhi suffered a lot. But people of Madhubani district in Bihar have shown how art can be used to make our air clean. So that people made paintings on trees to stop people from cutting the trees.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 2 The wooden toy 4

Question 1.
Bihar people saved trees by ____________ painting.
Answer:
Bihar people save trees by painting on trees.

Question 2.
What is the main idea of the story?
Answer:
The main idea of the story is to stop cutting the trees and save the trees.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

Do you want to try to write your own paragraph now?

Question 1.
Write a paragraph on cow.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 2 The wooden toy 1
Answer:

  1. Cow is a domestic animal.
  2. Cow gives us milk, butter and cheese.
  3. The young one of a cow is calf.
  4. Cows are decorated during ‘mattu pongal’.
  5. We must not be rude but kind and loving.

Question 2.
Write a paragraph on monkey.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 2 The wooden toy 2
Answer:

  1. Monkeys jump from tree to tree.
  2. They eat fruits and nuts.
  3. Monkeys carry their little ones on them.
  4. Big monkeys are called chimpanzees.
  5. We must not throw stones or drop plastic around them.

Question 3.
Write a paragraph on palm tree.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 2 The wooden toy 3
Answer:

  1. Palm trees grow tall.
  2. All the parts of a palm tree are useful.
  3. Men climb to the top to take the palmyra.
  4. Palm tree leaves are used to make hut roofs.
  5. We must grow more palm trees around us.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

Additional Questions and Answers.

Question 1.
Write a paragraph on Diwali.
Answer:

  1. Diwali is the festival of light.
  2. We burst crackers during Diwali.
  3. People distribute sweets to their friends.
  4. We decorate our houses with lights.
  5. Diwali chases the darkness in our life and brings in light.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

I can do

I. Choose the correct option.

Question 1.
We ___________ yarn to make sarees.
(a) Weave
(b) Water
(c) Knead
Answer:
(a) Weave

Question 2.
The plants because of the wind.
(a) Grow
(b) Bend
(c) Chokes
Answer:
(b) Bend

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

II. Match the words with similar meaning.

Question 1.
Truck – subway
Answer:
Truck – lorry

Question 2.
Under ground – lorry
Answer:
Under ground – subway

Question 3.
Tap – wallet
Answer:
Tap – faucet

Question 4.
Purse – faucet
Answer:
Purse – wallet

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

III. Write the words with same meaning,

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 2 The wooden toy 5
Touch ______
Answer:
Flash light

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 2 The wooden toy 6
Sink ______
Answer:
Wash basin

Question 3.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 2 The wooden toy 7
Flat ______
Answer:
Apartment

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

IV. Recite the poem The Painter with correct intonation.

V. Match the rhyming words.

Question 1.
Strokes – floor
Answer:
strokes – chokes

Question 2.
Shore – rush
Answer:
shore – floor

Question 3.
Brush – chokes
Answer:
Brush – rush

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

VI. Describe the picture with adjectives.

(sweet, red, round)
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 2 The wooden toy 8
Question 1.
The apple is ____________
Answer:
Red

Question 2.
The apple tastes __________
Answer:
Sweet

Question 3.
It is ___________ in shape.
Answer:
Round

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

The Wooden Toy Summary in English and Tamil

Once there was a village circled by mountains and many big trees. It was the home to many wild animals, especially wild dogs. They used to hunt not only the animals in the forest but, also the domestic animals in the village. This affected the farmer who lived near the edge of the forest with his son the most.

ஒரு காலத்தில் மலைகளாலும், மரங்களாலும் சூழப்பட்ட ஒரு கிராமம் இருந்தது. அது பல காட்டு விலங்குகளின் குறிப்பாக காட்டுநாய்களின்-இல்லமாக திகழ்ந்த து. அந்த காட்டு நாய்கள் வனவிலங்குகளை மட்டுமல்லாது கிராமத்தில் வளர்க்கப்பட்டுவந்த வீட்டு விலங்குகளையும் வேட்டையாடும். காட்டோரம் தன் மகனுடன் வாழ்ந்து வந்த ஒரு விவசாயியை இது வெகுவாக பாதித்தது.

Mugund was the son of the farmer. He was good at creating many things. Every day he went into the forest to collect dry wood. He used to make dolls using the dry wood. Mugund’s art was very famous in the town. Children used to play with his dolls, mostly known as marapachi bommai.

முகுந்த் என்பது அந்த விவசாயியின் மகனின் பெயராகும். அவன் பல பொருட்களை உருவாக்குவதில் சிறந்து விளங்கினான். தினமும் காட்டிற்கு சென்று காய்ந்த விறகுகளை அவன் கொண்டு வருவான். அவற்றை உபயோகப்படுத்தி பொம்மைகளை தயாரிப்பான். அவனுடைய கலை அந்த நகரத்தில் மிகவும் பிரபலமானது. அவன் தயாரிக்கும் பொம்மைகளுக்கு “மரப்பாச்சி பொம்மை” என்றுபெயராகும். அவற்றுடன் குழந்தைகள் விளையாடுவர்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

Long ago, the wild animals hunted Mugund’s mother. That incident made Mugund hate wild animals. In memory of his mother, he carved a wooden statue of his mother and prayed every day. One night, he woke to hear his mother’s words, “Do your part in eradicating the use of plastics through your art because plastic is a great risk to the environment.”

வெகு காலத்திற்கு முன், முகுந்தின் – தாயார் வனவிலங்குகளால் வேட்டையாடப்பட்டார். அந்தசம்பவம், வனவிலங்குகளை முகுந்த் வெறுப்பதற்கு
காரணமாய் அமைந்தது. தன் தாயாரின் நினைவாக, அவன் மரத்தினால் தனது தாயின் சிலையைச் செய்து அதை தினமும் வணங்கி வந்தான். ஒரு நாள் இரவு, தன் தாயாரின் குரல் ஒலித்ததை கேட்டு உறக்கத்திலிருந்துஎழுந்தான். அந்தக் குரல் “உன் பங்களிப்பாக, பிளாஸ்டிக் பொருட்களின் உபயோகத்தை, உன் கலையின் மூலம் ஒழித்து விடு, ஏனெனில் பிளாஸ்டிக் சுற்றுச்சூழலுக்கு ஆபத்து விளைவிப்பதாகும்” எனஒலித்தது.

So, he started selling wooden toys at a cheap rate He was also clever at making handicrafts. He learnt the art from his grandfather. In the beginning, he made dolls for children, using dry wood. Then, he was making statues of any photo that was show to him.

அதனால், அவன் குறைந்த விலையில் மரப்பொம்மைகளை விற்கத் துவங்கினான். அவன் கைவினை பொருட்களை தயாரிப்பதிலும் நிபுணனாக இருந்தான், இதை அவன் தன் பாட்டனாரிடமிருந்து கற்று இருந்தான். முதலில், காய்ந்த மரத்துண்டுகளில் விறகுகளில் குழந்தைகளுக்கான பொம்மைகள் செய்யத் தொடங்கினான் அவன். பிறகு அவன் | தன்னிடம் காண்பிக்கப்படும் எந்த ஒரு புகைப்படத்திலும் உள்ள ஓர் உருவம் போல சிலைகள் செய்யத் துவங்கினான்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

His father owned nothing but a flock of sheep and a piece of land. Also, he worked hard to keep the farm running. He was rearing some animals like goat, cow and hen. His father took all the cattle to pasture every day. When he returned home, he would always count all the animals. One day, when his father returned, he saw that some animals were missing. His father was unable to sleep because the losses of the animals kept increasing. Mohan was worried about his father.He had to do something.

அவனது தந்தையாரிடம் சிறு ஆட்டு மந்தையும், சிறிது நிலமும் இருந்தது. அவர் கடுமையாய் உழைத்து தன் பண்ணையை நடத்தி வந்தார். அவர் ஆடு, பசு மற்றும் கோழி போன்றவற்றை வளர்த்து வந்தார். தினமும் அவற்றை மேய்ச்சலுக்கு அழைத்து செல்லும்அவர், வீடு திரும்பியதும் அவற்றை கணக்கெடுப்பார். ஒருநாள், அவர் இல்லம் திரும்பியதும் அவற்றில் சில குறைந்திருப்பதை கண்டார். விலங்குகளின் இழப்பு அதிகரிக்க, அதிகரிக்க, அவரால் உறங்க முடியாமல் போனது. தன் தந்தையை நினைத்து கவலைப்பட்ட முகுந்த், ஏதாவது செய்ய வேண்டுமென முடிவெடுத்தான்.

He had an idea. He made a wooden drum because the massive noise from the drum would help his father to drive out the wild animals. Mugund’s father was happy because the drum threatened the animals. But, the animals came as soon as someone stopped drumming. His father could not be awake all night. Soon, the wild animals started attacking only at night. The restlessness and worry made the father ill.

அவனுக்கு ஒரு யோசனை வந்தது. மரத்தாலான ஒரு முரசு அவனால் தயாரிக்கப்பட்டது. ஏனெனில் முரசிலிருந்து வரும்பெரும் சப்தம், காட்டு விலங்குகளை விரட்டிவிரட்டி அடிக்க, அவன் தந்தைக்கு உதவும் என நினைத்தான். அந்த முரசு, காட்டு விலங்குகளை பயமுறுத்துவதைக் கண்டு அவன் தந்தை மகிழ்ந்தார்.ஆயினும், முரசின் ஓசை நின்றவுடன் மறுபடியும் அவை வர ஆரம்பித்துவிட்டன. இரவு நேரம் அவரால் விழித்திருக்க முடியாதபொழுது அவை தாக்க ஆரம்பித்துவிட்டன. இதனால் அந்த உளைச்சலாலும், கவலையாலும் அவன் தந்தை நோய்வாய்பட்டார்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

The next day, Mugund went into the forest to find a hollow log of cedar. But, w too of cedar he could not find it. His friend told him to cut the raw wood. But, he refused. Mugund felt that his mother was still living in each tree. At last, they found some wood and brought it home. Mugund went to bed a little early. His father was beating the drums to drive all the animals

மறுநாள் காட்டிற்கு சென்ற முகுந்த் அங்கு ஏதாவது உட்புறம் காலியான தேவதாரு மரத்துண்டுகிடைக்குமா? என தேடினான். ஆனால், அது போல ஒரு மரத்துண்டு அவனுக்கு கிடைக்கவில்லை. ஒரு மரத்தையே வெட்டி தனக்கு வேண்டிய உட்குழிவான பகுதியை செய்து கொள்ளலாம் என அவனது நண்பன் சொன்னான். ஆனால் முகுந்த் மறுத்துவிட்டான். தன்தாயார் இன்னும் ஒவ்வொரு மரத்திலும் வாழ்வதாக முகுந்த் எண்ணினான். கடைசியில் அவர்களுக்கு ஏதோ ஒரு மரத்துண்டு கிடைத்தது. அதை வீட்டிற்கு அவர்கள் கொண்டு வந்தனர். away.முகுந்த் சீக்கிரம் உறங்கச் சென்றுவிட்டான். அவன் தந்தை விலங்குகளை விரட்டுவதற்கு முரசை ஒலித்துக் கொண்டே இருந்தார்.

Suddenly the sounds of the drum stopped. Mugund’s father was tired, and he slept. Nearly twenty-five animals got attacked that night. Then, Mugund thought of designing some wooden tigers and some wooden people to place on the farm. So, the animals would be afraid as the people were still awake.

முகுந்தின் தந்தை களைப்பில் உறங்கிவிட்டதால் திடீரென முரசின் ஓசை நின்றது. அன்றிரவு 25 விலங்குகள் வேட்டையாடப்பட்டன. அதனால், மரத்தினால் சில புலிகளையும், மனிதர்களையும் 9″ செய்து பண்ணையில் வைப்பதற்கு முகுந்த் திட்டமிட்டான். ஏனெனில், மனிதர்கள்விழித்திருப்பதை கண்டால் மிருகங்கள் அஞ்சும் அல்லவா?

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The Wooden Toy

From that day on wards, the farmer and his son had a good sleep. Most of the landowners ordered wooden animals from Mugund. They wanted to save their crops and farms. Soon, Mugund started selling toys to all 10 d selling toys to all corners of the land. This led to a demand for wooden dolls over plastic ones. He was happy that he was able to take part in saving the world through his art.

நிம்மதியாக உறங்கினர். தங்கள் பயிர்களையும்,பண்ணையையும் காக்க, பல நில உரிமையாளர்கள் மரத்தால் செய்யப்பட்ட மிருகங்களை செய்து தருமாறு முகுந்திடம் கேட்டனர். வெகு விரைவில், எல்லா பகுதிகளுக்கும் தன் தொடங்கினான். இதனால் பிளாஸ்டிக்கை விட மரப்பொம்மைகளுக்கு தேவை கூடியது. இந்த பங்கெடுத்ததில், முகுந்த் மிகவும் மகிழ்ச்சி அடைந்தான்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

amilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th English Guide Pdf Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th English Solutions Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

4th English Guide The Mistaken Plate Book Back Questions and Answers

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

A. Choose the correct answer.

Question 1.
The merchants sold things made of ____________
(a) Gold
(b) Silver
(c) Brass
Ans:
(c) Brass

Question 2.
The grandmother had kept the plate in memory of her ____________.
(a) Son
(b) Husband
(c) Daughter
Answer:
(b) Husband

Question 3.
In real the plate was made of ____________.
(a) Gold
(b) Silver
(c) Brass
Answer:
(a) Gold

Question 4.
The merchant paid ____________ to the boatman.
(a) Ten rupees
(b) Eight rupees
(c) Three gold coins
Answer:
(b) Eight rupees

Question 5.
Secondly the greedy merchant is ready to offer ____________.
(a) Ten rupees
(b) Twenty rupees
(c) Horse
Answer:
(a) Ten rupees

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

B. Whose words are these? Name the character.

Question 1.
“Utensils made of brass and tin for sale!” ____________
Answer:
The merchants

Question 2.
“I am not rich enough to buy this plate. This is a gold plate.”___________
Answer:
The good merchant

Question 3.
“We do not have money to buy anything.” ___________
Answer:
Grandmother

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

C. Answer the following questions.

Question 1.
Who lived in the old house?
Answer:
A woman and her granddaughter lived in the old house.

Question 2.
Why did the greedy merchant get angry?
Answer:
The greedy merchant pretended to be angry to make grandma and her granddaughter to believe that the gold plate was worthless. He wanted to
get it from them very cheaply.

Question 3.
Name the things that good merchant offered for the plate.
Answer:
The good merchant offered all his money, his donkey, his cart and his wares.

Question 4.
What will you do if you have a gold plate?
Answer:
If I have a gold plate, I will not sell it to anybody. I will keep it as a memory of my ancestors.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

I. Fill in the blanks.

Question 1.
The second merchant was ___________ as he tried to pay as less as possible.
Answer:
Greedy

Question 2.
The grandmother had kept the plate in memory of her ___________.
Answer:
Husband

Question 3.
The man took the plate and scratched it with a ___________.
Answer:
Needle

Question 4.
The other merchant threw this plate on the ____________.
Answer:
Ground

Question 5.
He only kept eight rupees for the ___________ home.
Answer:
Ferry

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

II. Write true on false.

Question 1.
The merchant sold things made of copper and tin.
Answer:
False

Question 2.
The girl asked, “Will you take this plate and give any of your fruits?”.
Answer:
False

Question 3.
He threw the plate on the ground and walked away.
Answer:
True

Question 4.
The little girl took some dishes of her choice but, the merchant was not happy.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

III. Identify the character / speaker.

Question 1.
“We can get something we can use.
Answer:
The granddaughter

Question 2.
“What is it worth? Not even one rupee”.
Answer:
The greedy merchant

Question 3.
“I have nothing else to offer.”
Answer:
The grandmother

Question 4.
“Grandma, that merchant was angry”.
Answer:
The little girl

Question 5.
“I do not know why he did that.”
Answer:
The good merchant

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

IV. Answer the following questions.

Question 1.
What did the merchant sell and buy?
Answer:
The merchant sold things made of brass and tin. He bought things made of different metals to melt and use.

Question 2.
Where did the merchants travel to sell?
Answer:
The merchants travelled across the rivers and mountains, and the streets of the town to sell.

Question 3.
What do you know about the woman and her granddaughter?
Answer:
The woman and her granddaughter lived in an old house. They were once wealthy but now lived in poverty. They just had a plate as a memory of their wealth.

Question 4.
Without money, how did the granddaughter want to trade with the merchant?
Answer:
The granddaughter did not have money but she had an old plate that she did not use. She wanted to give the plate to the merchant and get from him some utensils to use.

Question 5.
How did the merchant find that it was a golden plate?
Answer:
The merchant took the plate and scratched it with a needle and found that it was a gold plate.

Question 6.
Why did the good merchant give all he had to the little girl?
Answer:
The good merchant knew that the gold plate was more valuable than all the things he had. He did not want to cheat the woman and the little girl. So he gave everything he had, for the gold plate.

Question 7.
Why did the greedy merchant throw the plate the first time knowing that it was gold?
Answer:
The greedy merchant wanted to deceive the woman and the little girl. So he told them that the plate was worthless. He wanted to come again and take the plate for a cheap price by cheating them. Hence, he threw it the first time.

Question 8.
Why did the good merchant keep back eight rupees?
Answer:
The good merchant kept back eight rupees with him to pay for the boatman to take him back home across the river.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

Let us read aloud

Read the passage and colour one bag each time you read.

There lived a poor but an honest farmer in a village. He supported himself, his wife and seven children using his small piece of land. One day while he was walking in his field, he found a bag of gold. He took it home and showed it to his wife. His wife told him to keep some of the gold. He told his wife that honesty is the best policy. He tried to find the person who lost it. At last, he found that the owner of the bag and gave it back. The rich man took the bag and thanked him.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 1 The mistaken plate 1

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

Read the above passage carefully and answer for the following questions.

Question 1.
What did the farmer find in the field?
(a) A bag full of gold
(b) A bag full of money
Answer:
(a) A bag full of gold

Question 2.
What is the main idea of the story?
(a) Farmer
(b) Honesty
Answer:
(b) honesty

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

I. What will Glory say? Do you think you can help Glory by giving some ideas to Ravi?

Question 1.
Glory : You can write a story about the _________ and the ________
Ravi : Great idea! Thank you!
Glory : _____________________ Ravi.
Answer:
Glory : You can write a story about the dog and the bone.
Ravi : Great idea! Thank you!
Glory : You are welcome Ravi.

Can we try to complete another dialogue now?

Rathi is visiting a shop to buy a pen. Let us try and complete the dialogues between her and the shopkeeper.

Question 1.
Rathi : Hi Akka!
Shopkeeper : Hi! How can I help?
Rathi : I need a ______________
Shopkeeper : Sure. Which colour?
Rathi : Give a ___________________ pen.
Shopkeeper : Do you need a ten rupee pen or a five rupee pen?
Rathi : Give me the ten rupee pen.
Shopkeeper : Do you want anything else?
Rathi : ____________________
Shopkeeper : Thank you. Goodbye.
Rathi. : __________________
Answer:
Rathi : Hi Akka!
Shopkeeper : Hi! How can I help?
Rathi : I need a pen.
Shopkeeper : Sure. Which colour?
Rathi : Give a gold colour pen.
Shopkeeper : Do you need a ten rupee pen or a five rupee pen?
Rathi : Give me the ten rupee pen.
Shopkeeper : Do you want anything else?
Rathi : No. Thank you!
Shopkeeper : Thank you. Goodbye.
Rathi. : Welcome.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

Additional Questions and Answers.

One more dialogue

Question 1.
Write a dialogue between a teacher and a student who had not done his homework.
Answer:
Teacher : Students, all of you submit your homework note.
Student : Madam, can I submit it tomorrow?
Teacher : Why are you not submitting it now?
Student : I did not bring my book today.
Teacher : Did you do the homework?
Student : No, madam.
Teacher : Why?
Student : I did not understand the sum.
Teacher : Its ok . Bring your book tomorrow. I will teach the sum once again and clear your doubt.
Student : Thank you so much madam. I will do.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

I can do

A. Choose the word with same meaning.

Question 1.
Foothills ___________
(a) Mountain
(b) Small
(c) Low hill at base
Answer:
(c) Low hill at base

Question 2.
Kingdom ____________
(a) Country
(b) Field
(c) Land
Answer:
(a) Country

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

B. Tick (✓) the correct one.

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 1 The mistaken plate 3
Answer:
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 1 The mistaken plate 9
Chatter

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 1 The mistaken plate 4
Answer:
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 1 The mistaken plate 10
Trumpet

Question 3.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 1 The mistaken plate 5
Answer:
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 1 The mistaken plate 11
Crow

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

C. Name the animal and sound it makes.

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 1 The mistaken plate 6
Answer:

  1. A dog
  2. Bark

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 1 The mistaken plate 7
Answer:

  1. Snake
  2. Hiss

Question 3.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 1 The mistaken plate 8
Answer:

  1. A lion
  2. Roar

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

D. Match the rhyming words.

Question 1.
Say – fall
Answer:
Say – day

Question 2.
Go – day
Answer:
Go – grow

Question 3.
All – grow
Answer:
All – fall

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

E. Fill in the blanks with a, an, the.

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 1 The mistaken plate 12
_______ Himalayas
Answer:
The

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 1 The mistaken plate 13
______ Vaigai
Answer:
The

Question 3.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 1 The mistaken plate 14
______ old man
Answer:
An

Question 4.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary 1 The mistaken plate 15
______ sun
Answer:
The

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

The Mistaken Plate Summary in English and Tamil

Once upon a time, there lived a merchant who sold things made of brass and tin. He used to travel across the rivers and mountains to sell. He usually travelled with another merchant, who also sold things made of brass and tin. They also used to buy things made of different metals to melt and use. The second merchant was always greedy as he tried to pay as less as possible.

ஒரு காலத்தில் பித்தளை மற்றும் தகரத்தில் ஆன பொருட்களை விற்பனை செய்யும் ஒரு வியாபாரிவசித்து வந்தார். அவர் மலைகளையும், நதிகளையும் மற்றொரு வியாபாரியுடன் கடந்து சென்று பயணித்து, பொருட்களை விற்று வந்தார். பல உலோகங்களால் செய்யப்பட்டவைகளையும் வாங்கி, உருக்கி, அவர்கள் உபயோகித்து வந்தனர். இதில், அந்த இரண்டாவதுவியாபாரி எப்போதும் பேராசை கொண்டவராகவும், எதையு குறைந்தவிலைக்கேவாங்கமுயலுபவராகவுமஇருந்தார்.

One day, when they went to a town, they divided the streets of the town. They did not want to disturb each other while selling. They moved through the streets they had chosen and called, “Utensils made of brass and tin for sale!”

ஒரு நாள் அவர்கள் ஒரு நகரத்திற்கு செல்கையில், தாங்கதாங்கள் வியாபாரம் செய்வதற்கான தெருக்களைபிரித்துக்கொண்டு, ஒருவர் பணியில் மற்றவர் “குறுக்கிடாமல் “பித்தளை, தகர பாத்திரங்கள் விற்பனைக்கு” என கூவிக்கொண்டே சென்றனர்.

In an old house, there lived a woman and her grand daughter. They were once a wealthy family but now lived in poverty. They only had one plate left as a memory of their wealth. The grandmother had kept the plate in memory of her husband.

தன் பேத்தியுடன், ஒரு கிழவி ஒரு பழைய வீட்டில் வசித்து வந்தார். செல்வ வளம் மிக்க குடும்பத்தினராய் ஒரு காலத்தில் இருந்த அவர்கள், தற்சமயம் வறுமையில் வாடினர். தங்கள் பழைய கால ஞாபகமாக அவர்களிடம் ஒரே ஒரு தட்டு மட்டும் இருந்தது. தன் கணவரின் ஞாபகமாக அந்த தட்டை கிழவி வைத்திருந்தார்.

The greedy merchant passed this house saying, “Utensils made of brass and tin for sale!”.

பேராசை குணம் கொண்ட வியாபாரி, அந்த வீட்டை கடக்கும் பொழுது “பித்தளை, தகர பாத்திரங்கள்விற்பனைக்கு” என கூவிக்கொண்டே சென்றார்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

The granddaughter heard him and said to her grand mother, “Ammama, please buy something for me.”

“அம்மம்மா! எனக்கு ஏதாவது வாங்கித் தாருங்கள்” என பேத்தி தன் பாட்டியிடம் கேட்டாள்.

She replied, “Kanna, we do not have money to buy anything. We do not have anything to trade with.” The grand daughter said, “We have that one old plate that we don’t use. Let’s see what the merchant will offer for it. we can get something we can use.”,

“நம்மிடம் கொடுத்து வாங்க பணமும், மாற்றிக்கொள்ள பொருளும் இல்லையே!” என பாட்டி, பேத்தியிடம் கூறினார். அதற்கு பேத்தி, “நாம் உபயோகப்படுத்தாத ஒரு பழைய தட்டு உள்ளதே, அதற்கு வியாபாரி என்ன தருகிறார் என கேட்போம். அதற்கு பதிலாக, நம் உபயோகத்திற்கேற்ற பொருளை பெற்றுக்கொள்வோம்” என்றாள்.

Ammama called the merchant and showed him the plate. She asked, “Will you take this plate and aive any of your utensils?” The man took the plate and scratched it with a needle. He found that it was a golden plate. He said, “What is it worth? Not even one rupee.” He threw the plate on the ground and walked away.

அம்மம்மா (பாட்டி அந்த வியாபாரியை அழைத்து அவரிடம் அந்த தட்டைக் காட்டி “இதை எடுத்துக் கொண்டு, உன்னிடமுள்ள ஏதாவது பாத்திரங்களை பொருளை) தருகிறாயா?” என்று கேட்டார். அந்த வியாபாரி தட்டை எடுத்து அதை ஓர் ஊசியினால் கீறிப் பார்த்தான். அது தங்கத்தால் ஆனது என புரிந்துகொண்டான். (ஆயினும்) “இது ஒரு ரூபாய்க்கு கூடத் தேறாது” என கூறி அதை தரையில் வீசிவிட்டு சென்று விட்டான்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

Both the merchants completed their streets. They had decided that either of them could go to any house that the other did not sell in. The first merchant passed the same old house and called, “Utensils made of brass and tin for sale!”.

தெருக்களில் தங்கள் வியாபாரம் முடிந்ததும், வியாபாரிகள் இருவரும் ஒருவருக்கொருவர்பேசிக்கொண்டு, மற்றவர் சென்று விற்க முடியாத ஏதாவது ஒரு வீட்டிற்கு சென்று, வியாபாரம் செய்ய எண்ணினர். அதன்படி, முதல் வியாபாரி, (பேராசை கொண்ட) இரண்டாவது வியாபாரி சென்ற அதே வீட்டிற்கு சென்று “பித்தளை, தகர பாத்திரங்கள்விற்பனைக்கு” என கூவினான்.

The little girl again asked her Ammama to check. She said “Kanna the first merchant threw the plate and went away. I have nothing else to offer.” The girl replied, “Grandma, that merchant was angry. This merchant looks nice. Maybe we will get something.”

அந்த சிறுமி மறுபடியும் தன் பாட்டியிடம் அந்த வியாபாரியை அழைத்து கேட்கச் சொன்னாள். அவளது பாட்டியோ, “கண்ணா , முதல் வியாபாரி அந்த தட்டை தூக்கி எறிந்துவிட்டு சென்றான். வேறு எதுவும் என்னிடம் இல்லையே?,” என்றார். அதற்கு அந்த சிறுமி, தன் பாட்டியிடம் “பாட்டி, முதலில் வந்த அந்த வியாபாரி கோபக்காரர். இந்த வியாபாரி நல்லவராக தோன்றுகிறார். இவரிடம் நமக்கு ஏதாவது கிடைக்கும்” என்று கூறினாள்.

Ammama asked the girl to call the merchant and show the plate. The merchant took the plate in his hands and found that it was made of gold. He said, “I am not rich enough to buy this plate. This is a gold plate.” Ammama said, “Are you sure? This is gold? The other merchant threw this on the and ground went away.”

அம்மம்மா (பாட்டி தன் பேத்தியிடம் கூறி அந்த காட்டினார். அதை தன் கைகளில் வாங்கிய வியாபாரி, அதை சோதித்து அது தங்கத்தால் ஆனது என தெரிந்து’ கொண்டார். “இதை வாங்கும் அளவிற்கு நான் பணக்காரனில்லை. இது தங்க தட்டாகும்” என்றார். அம்மம்மா அந்த வியாபாரியிடம் “இது உண்மையிலேயே தங்க தட்டு என்கிறீர்களா? அந்த வியாபாரி இதை தரையில் வீசிவிட்டு சென்றாரே?” என்று கேட்டார்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

The merchant said, “I do not know why he did that. If you wish to sell it take all the dishes you want.”The little girl took some dishes of her choice but, the merchant was not happy. So, he gave all his money, his donkey, his cart and his wares to Ammama. He only kept eight rupees for the ferry home.

அதற்கு அந்த வியாபாரி “அவர் ஏன் அவ்வாறு செய்தார் என எனக்கு தெரியாது. நீங்கள் விரும்பினால்இந்த தட்டை எனக்கு விற்று உங்களுக்கு தேவையான அனைத்து (பித்தளை / தகர) பாத்திரங்களையும் எடுத்துக் கொள்ளுங்கள்” என்றார். அந்த சிறுமியும் சிலb பாத்திரங்களைஎடுத்துக்கொண்டாள். இதில் அந்த வியாபாரிக்கு திருப்தி ஏற்படவில்லை . எனவே, அவர், தான் வீடு சென்று சேர்வதற்கு படகில் செல்ல தேவையான எட்டு ரூபாயை மட்டும் வைத்துக்கொண்டு தன்னிடமிருந்த பணம்,கழுதை, வண்டி மற்றும் பாத்திரங்கள் அனைத்தையும் அம்மம்மாவிடம் கொடுத்துவிட்டார். –

He quickly went towards the river. He paid the eight rupees to the boatman to take him across the river. Soon, the greedy merchant went back to the old house. He called the girl and said, “I’ve changed my mind. I will give you ten rupees for it.” Ammama said, “You considered the plate worthless, but another merchant has paid a huge price for it and took it.”

பிறகு, அவர் (தட்டை பெற்றுக்கொண்டு உடனே நதிக்கு சென்று படகோட்டியிடம் எட்டு ரூபாயைக்கொடுத்துவிட்டு, நதியின் மறுகரையில் கடந்து சென்று தன்னைவிட்டு விடும்படி கூறினார். அதற்கு சற்று நேராநேரத்திற்குள், அந்த பேராசைக்கார வியாபாரி பழைய வீட்டிற்கு சென்றார். அந்த சிறுமியை அவர் அழைத்து “நான் என் மனதை மாற்றிக் கொண்டேன். உனக்கு நான் பத்து ரூபாய் தருகிறேன் (தட்டுக்காக)” என்றுகூறினார். “நீங்கள் – அந்த தட்டுக்கு ஒரு மதிப்புமில்லை என்கிறீர்கள். ஆனால், மற்றொருவர் அதற்குபெரும்தொகை கொடுத்து பெற்றுச் சென்றுவிட்டார்” என்றார் அம்மம்மா.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Mistaken Plate

The Mistaken Plate Glossary

Considered – thought about
Decided – determined
Disturb – trouble
Greedy – having an intense and selfish desire for wealth
Huge – enormous
Memory – something remembered from the past
Poverty – the state of being extremely poor
Scratched – rubbed
Utensils – vessels commonly used in a kitchen
Wares – goods
Worth – value

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 3 Never Give Up

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th English Guide Pdf Term 3 Poem 3 Never Give Up Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th English Solutions Term 3 Poem 3 Never Give Up

4th English Guide Never Give Up Book Back Questions and Answers

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 3 Never Give Up

A. Match the following rhyming words.

Question 1.
Earn – glow
Answer:
earn – learn

Question 2.
Fend – day
Answer:
Fend – end

Question 3.
Slow – learn
Answer:
slow – glow

Question 4.
Play – end
Answer:
Play – day

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 3 Never Give Up

B. Fill in the blanks.

Question 1.
If the fisher draws his net soon, he won’t get _________ in the net.
Answer:
Any fish

Question 2.
The child won’t __________ anything, if he closes his ears.
Answer:
Have the chance to learn

Question 3.
A person who overcomes problems, will get _________ at the end.
Answer:
The world

Question 4.
Keep moving though your progress is ___________
Answer:
Slow

Question 5.
Work or play, let us ___________
Answer:
Persevere

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 3 Never Give Up

C. Appreciation questions.

Question 1.
Why should a fisherman wait?
Answer:
A fisherman should wait because he had to get a lot of fish in his net.

Question 2.
Who wins the world at the end?
Answer:
A person who overcomes problems wins the world at the end.

Question 3.
What happen to a child who shuts his ears?
Answer:
The child who shuts his ears cannot have the chance to learn.

Question 4.
Do we worry when the progress is slow?
Answer:
Yes, we worry when the progress is slow.

Question 5.
What should we do for success?
Answer:
We should go on persevering to be successful.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 3 Never Give Up

Use “watch” in correct verb form to complete sentences.

Question 1.
We _________ the show.
Answer:
Are watching

Question 2.
You _________ his dance.
Answer:
Are watching

Question 3.
He _________ TV with his friends.
Answer:
Is watching

Question 4.
She __________ her father cook.
Answer:
Is watching

Question 5.
It __________ the sky.
Answer:
Is watching

Question 6.
They _________ the match.
Answer:
Are watching

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 3 Never Give Up

Say what they are doing now?

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 Never give up 2
She is ____________
Answer:
Skipping

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 Never give up 3
Leema is ____________
Answer:
Singing

Question 3.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 Never give up 4
Nalini is ___________
Answer:
Walking

Question 4.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 Never give up 5
Peter is ____________
Answer:
Playing

Question 5.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 Never give up 6
He is __________
Answer:
Painting

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 3 Never Give Up

Change the sentence into present continuous tense.

Question 1.
I read the story.
Answer:
I am reading the story.

Question 2.
She plays the piano.
Answer:
She is playing the piano.

Question 3.
Pinku works in a power plant.
Answer:
Pinku is working in a power plant.

Question 4.
Ananthi helps her friend Janu.
Answer:
Ananthi is helping her friend Janu.

Question 5.
They draw picture of a boy.
Answer:
They are drawing picture of a boy.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 3 Never Give Up

Complete the story using present continuous tense.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 Never give up 1
Question 1.
Shaheen : Hello, Varun?
Varun : Tell me Shaheen.
Shaheen : What are you doing?
Varun : I ____________________________
Shaheen : Good. What is your Dad doing?
Varun : He _________________________
Shaheen : Your mom?
Varun : She ________________________
Answer:
Shaheen : Hello, Varun?
Varun : Tell me Shaheen.
Shaheen : What are you doing?
Varun : I am studying.
Shaheen : Good. What is your Dad doing?
Varun : He is cutting the vegetables.
Shaheen : Your mom?
Varun : She is cooking.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 3 Never Give Up

Let us listen

Listen to the audio and respond to the following questions.

Question 1.
It is _________ in Canada.
(a) Rainy
(b) Snowy
(c) Foggy
Answer:
(b) Snowy

Question 2.
The weather is sunny in ___________
(a) Mexico
(b) Canada
(c) Japan
Answer:
(a) Mexico

Question 3.
The weather in England is ___________
(a) Cloudy
(b) Cold
(c) Foggy
Answer:
(c) Foggy

Question 4.
The weather is hot in ___________
(a) Australia
(b) France
(c) Russia
Answer:
(a) Australia

Question 5.
It is so cloudy in ____________.
(a) Canada
(b) Japan
(c) Mars
Answer:
(b) Japan

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 3 Never Give Up

Additional Questions and Answers.

Grammar – Present Continuous Tense

Choose the verbs from the box and use them in the present continuous tense to make meaningful sentences.

Samacheer Kalvi Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 Never give up 74th English Guide Term 2 poem 3 Never give up 7
Question 1.
The tailor ____________ the clothes.
Answer:
Is stitching

Question 2.
The children ______________ in the play ground.
Answer:
Are playing

Question 3.
My mother ___________ the water bottles.
Answer:
Is filling

Question 4.
The driver ____________ the lorry.
Answer:
Is driving

Question 5.
The birds _____________
Answer:
Are singing.

Question 6.
The birthday girl ____________ a cake.
Answer:
Is cutting

Question 7.
The boy ____________ a bicycle.
Answer:
Is riding

Question 8.
The porter ______________ the luggage.
Answer:
Is carrying

Question 9.
The man ___________ a letter.
Answer:
Is writing

Question 10.
The old woman ____________ the gate.
Answer:
Is closing

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 3 Never Give Up

Let us speak

Question 1.
A boy and a girl are talking about their holiday.
Answer:
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 Never give up 8
Boy : Hey, there is no school from tomorrow.
Girl : Yeah, it is a holiday. What are you going to do?
Boy : I will first finish my homework, then I will play with my friends all day.
Girl : What will you play?
Boy : I am sure we will race with our cycles and play kabaddi. What are you going to do?
Girl : First, we will go to our village.
Boy : Wow. How will you go?
Girl : We will go by train.
Boy : What else will you do?
Girl : Next, we will visit our temple there and come back. I am waiting to meet all my relatives there.
Boy : What about your homework?
Girl : I will come back and do it in morning.
Boy : Okay. Make sure you have time to finish it. .
Girl : Sure will. See you after the holidays!
Boy : See you!

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 3 Never Give Up

When you want to talk about things to do in the holiday, you should always ask your friends and get to know more.

Question 1.
Where are you going?
Answer:
I am going to Coimbatore.

Question 2.
What are you going to do?
Answer:
I will travel by bus.

Question 3.
What will you do after that?
Answer:
It takes two hours to reach.

Question 4.
What will you before that?
Answer:
First, I will go to Erode. Then,

Question 5.
When will you go?
Answer:
I will go to Coimbatore.

Question 6.
How will you reach there?
Answer:
I will also go to Kovai Kutralam Water

Question 7.
How long does it take to reach there?
Answer:
Falls

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 3 Never Give Up

Never Give Up Summary in English and Tamil

The fisher who draws his net soon,
Won’t have any fish to earn.
The child who shuts up his ears soon
Won’t have the chance to learn
One who tackles the huddles to fend
May win the world at the end.
Don’t feel down when you are slow
Keep moving and let your life glow
Let us persevere at work or play,
And never give up all day.

விரைவாய் வலையை இழுக்கும் மீனவருக்கு,
சம்பாதிக்கும் அளவுக்கு மீன்கள் கிடைப்பதில்லை.
தன் காதுகளை விரைவாக மூடிக்கொள்ளும் குழந்தைக்கு
கற்கும் சந்தர்ப்பம் கிட்டாது
நெருக்கமாகக் குவிந்த கூட்டத்தினரிடமிருந்து தன்னை தற்காத்து சமாளிப்பவர்,
இறுதியில் இந்த உலகத்தையே வென்று விடலாம்.
உங்கள் முன்னேற்றம் மெதுவாக இருந்தால் தளராதீர்
நகர்ந்துகொண்டே இருந்து உங்கள் வாழ்வை ஒளிர வையுங்கள்
அது வேலையோ அல்லது விளையாட்டோ விடாமுயற்சியுடன் ஈடுபடுங்கள்
எப்போதும் (தளர்ந்து) விட்டுவிடாதீர்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 3 Never Give Up

Never Give Up Glossary

Chance – opportunity (சந்தர்ப்பம் )
Fend – to defend (தற்காத்து கொள்ளுதல்)
Persevere – put effort continuously (விடாமுயற்சி)
Tackle – deal with (சமாளித்தல்)
Sincere – truthfull (உண்மையாக)

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 2 The Painter

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th English Guide Pdf Term 3 Poem 2 The Painter Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th English Solutions Term 3 Poem 2 The Painter

4th English Guide The Painter Book Back Questions and Answers

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 2 The Painter

A. Name the pictures and match it with the rhyming words.

Question 1.
_________  will
Answer:
Hill

Question 2.
________  rush
Answer:
Brush

Question 3.
________  floor
Answer:
Shore

Question 4.
________  dancer
Answer:
Panther

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 2 The Painter

B. Answer the following questions.

Question 1.
What does she paint?
Answer:
She paints valley and hill.

Question 2.
Does the brush bend to her will?
Answer:
Yes, her brush bends to her will.

Question 3.
How does she move the brush?
Answer:
She moves the brush like a dancer.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 2 The Painter

I. Answer the following Additional Questions and Answers.

Question 1.
Where does the painter sit while painting?
Answer:
The painter was sitting on the cold mud floor while she was painting.

Question 2.
How does she paint on the canvas?
Answer:
She painted on the canvas by holding the brush in her toes on the leg and moving it gently.

Question 3.
What does she draw?
Answer:
She draws a big black panther.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 2 The Painter

A) Match the adjective with the appropriate picture.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 The painter 1

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 The painter 8
Answer:
Spicy

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 The painter 9
Answer:
Fast

Question 3.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 The painter 10
Answer:
shady

Question 4.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 The painter 11
Answer:
sweet

Question 5.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 The painter 12
Answer:
Brave

Question 6.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 The painter 13
Answer:
Long

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 2 The Painter

B. Use the picture and the words to write the adjective.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 The painter 2

Question 1.
The giraffe is ________.
Answer:
Tall

Question 2.
Its neck is ________.
Answer:
Long

Question 3.
Its eyes are ________.
Answer:
Round

Question 4.
Its skin is ________.
Answer:
Yellow

Question 5.
Its tail is ________.
Answer:
Short

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 2 The Painter

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 The painter 7
Question 1.
There are ________ birds.
Answer:
Three

Question 2.
The birds feather is very ________.
Answer:
Soft.

Question 3.
The colour of the birds is _________.
Answer:
Blue

Question 4.
It is __________ in size.
Answer:
Small

Question 5.
The babies are ___________.
Answer:
Hungry

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 2 The Painter

C. Use adjectives you think for each of these words. You can write more than one adjectives.

Question 1.
A __________ boy.
Answer:

  1. A Clever boy
  2. A good boy
  3. A fat boy
  4. A tall boy

Question 2.
A __________ wind.
Answer:

  1. A stormy wind
  2. A dusty wind

Question 3.
A ___________ flower.
Answer:

  1. A beautiful flower
  2. A lovely flower

Question 4.
A __________ friend.
Answer:
A good friend

Question 5.
A ___________ sun.
Answer:

  1. A hot sun
  2. A bright sun

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 2 The Painter

D. Match each sentence to the correct picture by writing the number in the box.

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 The painter 4
Answer:
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 The painter 4

  1. A brown and white puppy is having fun.
  2. Wild animals are in the thick forest.
  3. A cute boy is painting with green colour.
  4. A naughty boy is riding horse with his sleepy dog.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 2 The Painter

Let us speak

Phrases in a dialogue

Question 1.
Borrowing a book from public library.
Answer:
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 The painter 6
Librarian : How can I help you?
Myself : I couldn’t find the book I was looking for.
Librarian : Did you search the correct shelf?
Myself : Yes. It should have been there, but it isn’t.
Librarian : Someone may have taken it.
Myself : Will you be getting another copy anytime soon?
Librarian : I’m sure we will.
Myself : Would you be able to reserve it for me?
Librarian : I will reserve it.
Myself : Thank you very much.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 2 The Painter

Phrases in a dialogue Additional Questions and Answers.

Question 1.
Going to a textile shop to buy a dress.
Answer:
Shop keeper : Welcome to our shop.
Myself : I want to buy a dress for myself. Can you help me?
Shop keeper : Sure sir. Do you look for formal wear?
Myself  : Yes sir.
Shop keeper : Can you look in the shelf opposite?
Myself : Thank you! But these cost above my budget.
Shop keeper : Please choose sir; we will offer a discount.
Myself : OK then it is fine.
Shop keeper : You have chosen a good one sir. Shall I make the bill?
Myself : Please do.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 2 The Painter

Additional Questions

More Adjectives

Underline the adjectives in the sentences and substitute it with another suitable adjective.

Question 1.
His shirt is _________ in colour.
Answer:
Yellow
(Another adjective) – Green

Question 2.
My pillow is ___________ in shape.
Answer:
Round
(Another adjective) – Rectangle

Question 3.
She lives in a __________ house.
Answer:
Big
(Another adjective) – Small

Question 4.
There are __________ birds on the branch.
Answer:
Two
(Another adjective) – Five

Question 5.
She has a __________ complexion.
Answer:
Black
(Another adjective) – Wheatish

Question 6.
The hall is __________ in shape.
Answer:
Rectangle
(Another adjective) – Square

Question 7.
The building occupies a ___________ area of land.
Answer:
Huge
(Another adjective) – Vast

Question 8.
I am __________ years old.
Answer:
ten
(Another adjective) – Nine

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 2 The Painter

Let us listen

Listen to the audio and tick (✓) true or false.

Question 1.
It is a breakable pencil.
Answer:
False

Question 2.
It has double spring mechanism.
Answer:
True

Question 3.
It absorbs the pressure.
Answer:
True

Question 4.
You can’t hold the pencil hard.
Answer:
False

Question 5.
It gives confident and peace of mind.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 2 The Painter

The Painter Summary in English and Tamil

Sitting on the cold mud floor,
She paints the valley and hill,
Giving life to the canvas shore,
Sees the brush bend to her will.
Her canvas used to be colourless,
Until she learnt that her brush’s strokes,
Are not always aimless,
The flow of paint never chokes!
She dips her brush,
To draw the big black panther,
Her legs never in a rush,
She moves them like a dancer!

ஈரமான மண் தரையில் அமர்ந்து
அவள் பள்ளத்தாக்கையும், மலையையும் வரைகிறாள்.
ஓவிய துணிக்கு உயிர் கொடுத்தபடி
தூரிகை அவள் விருப்பத்திற்கேற்ப வளைவதைப் பார்க்கிறாள்.!
அவளுடைய ஓவியத்துணி நிறமற்று இருந்தது
அவளது தூரிகை அசைந்து, அசைந்து வண்ண ம்தீட்டுவதை அவள் அறியும் வரை!
அவை எப்போதும் இலக்கு அற்றதாக இருந்ததில்லை
வண்ண வீச்சு ஒருபோதும் தடைப்பட்டதில்லை!
அவள் தூரிகையைத் தோய்க்கிறாள்,
பெரிய கறுப்பு சிறுத்தையை வரைவதற்காக
அவள் கால்கள் எப்போதும் அவசரப்படவில்லை ,
அவள் அவற்றை (கால்களை) ஒரு நடனக்காரியை போல நகர்த்துகிறாள்!

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 2 The Painter

The Painter Glossary

Bend – shape into a curve (வளைவாக வடிவம் அடைதல்)
Bend to her will – moves to her directions (அவள் விரும்பியபடி நகர்தல்)
Chokes – stops (தடைப்படுத்துதல்)
Giving life – making realistic (ஓவியத்திற்கு உயிரூட்டுதல்)
Colourless – without any drawing on it (ஓவியம் வரையப்படாமல்) நிறமற்ற நிலை)
Dip – put something in liquid (ஒரு (வண்ண ) திரவத்தில் எதையாவது தோய்த்தல்)
Never in a rush – always did not hurry (ஒருபோதும் அவசரப்படவில்லை)
Strokes – gentle movement of hand (மென்மையான அசைவுகளுடன் வரைதல்)

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 1 Be Honest

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th English Guide Pdf Term 3 Poem 1 Be Honest Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th English Solutions Term 3 Poem 1 Be Honest

4th English Guide Be Honest Text Book Back Questions and Answers

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 1 Be Honest

A. Match the rhyming words.

Question 1.
Say – grow
Answer:
Say – day

Question 2.
All – time
Answer:
All – fall

Question 3.
Go – day
Answer:
Go – grow

Question 4.
Rhyme – fall
Answer:
Rhyme – time

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 1 Be Honest

B. Fill in the blanks.

Question 1.
_________ will often say to be honest.
Answer:
Amma

Question 2.
We shouldn’t __________ ever.
Answer:
Lie

Question 3.
Many may lie and __________.
Answer:
Go

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 1 Be Honest

C. Answer the questions.

Question 1.
What makes him fall?
Answer:
Troubles make him fall.

Question 2.
What does Amma often say?
Answer:
Amma will often say to be honest every day.

Question 3.
What will help us grow?
Answer:
Honesty will help us to grow.

Question 4.
What will help you say the truth?
Answer:
Honesty will help us to say the truth.

Question 5.
Do you tell the truth always? Why?
Answer:
Telling the truth always is not possible. It depends on the situation. If thieves come to our house and ask where are the jewels, is it correct to tell the truth at that situation?

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 1 Be Honest

I. Fill in the blanks.

Question 1.
I want to be __________ to all.
Answer:
Truthful

Question 2.
Honesty will help us __________.
Answer:
Grow

Question 3.
__________ make me fall.
Answer:
Troubles

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 1 Be Honest

II. Answer the questions.

Question 1.
How does the poet want to be?
Answer:
The poet wants to be truthful to all.

Question 2.
What does Amma say when she hears others lie?
Answer:
Amma says that people may lie and go but we must tell the truth and grow.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 1 Be Honest

Let us know

We have already learnt to use a, an and the. Can you try to fill the blanks below with a, an and the?

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 Be Honest 1
This is __________ ball.
Answer:
A

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 Be Honest 2
There is _________ ink bottle.
Answer:
The

Question 3.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 Be Honest 22
__________ sun is hot.
Answer:
The

Question 4.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 Be Honest 4
This is __________ owl.
Answer:
An

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 1 Be Honest

Write ‘a’ or ‘an’

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 Be Honest 13
__________ book.
Answer:
A

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 Be Honest 14
__________ ant.
Answer:
An

Question 3.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 Be Honest 15
___________ chair.
Answer:
A

Question 4.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 Be Honest 16
__________ egg.
Answer:
An

Question 5.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 Be Honest 17
__________ pot.
Answer:
A

Question 6.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 Be Honest 19
___________ flag.
Answer:
A

Question 7.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 Be Honest 18
__________ inn.
Answer:
An

Question 8.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 Be Honest 20
___________ unicorn.
Answer:
A

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 1 Be Honest

Fill in the blanks using a, an and the.

Question 1.
_________ Earth goes around _________ Sun.
Answer:

  1. The
  2. The

Question 2.
I bought __________ pair of shoes.
Answer:
A

Question 3.
I am _________ university student.
Answer:
A
[Hint : Here, the letter ‘u’ in the word university, is to be pronounced as “Yu”. So, ‘a’ is used before “university”]

Question 4.
Kiran sails in __________ Indian ocean.
Answer:
The

Question 5.
__________ camel is the ship of _________ desert.
Answer:

  1. The
  2. The

Question 6.
________ Jungle book has won many awards.
Answer:
The

Question 7.
Harichandra was __________ honest king.
Answer:
An
[Hint : Here, the letter ‘h’ is silent. Hence, an honest.]

Question 8.
I met _________ boy in the street.
Answer:
A

Question 9.
She returned after __________ hour.
Answer:
An
[Hint : Here, the letter ‘h’ is silent. Hence, an hour.]

Question 10.
I read _________ amazing story yesterday.
Answer:
An

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 1 Be Honest

Fill in with the correct aticles. Additional Questions and Answers

Question 1.
The police were looking for _________ arrogant thief.
Answer:
An

Question 2.
He tried to rob ________ cell phone shop with ________
Answer:

  1. A
  2. A

Question 3.
The thief threw _________ old bag at ________ shop keeper.
Answer:

  1. An
  2. The

Question 4.
He ordered him to fill ___________ bag with money.
Answer:
The

Question 5.
The shop keeper was not sure if ___________ gun was real or not.
Answer:
The

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 1 Be Honest

Let us speak

Question 1.
See how they speak at this situation and practise as if you were in that situation. A teacher is teaching the class.
Answer:
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 Be Honest 21

Teacher : In today’s class we are going to learn about verbs.
Student : Okay miss.
Teacher : Verbs are action words, they tell us what action is happening or going to happen.
Student : Miss, I have a doubt.
Teacher : What is the doubt?
Student : What is an action miss?
Teacher : An action is anything we do. Like now I am standing, you are sitting. We eat during the lunch. All such words are action words. Student : Got it, miss. Thank you.
Teacher : Welcome.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 1 Be Honest

Additional question

Question 1.
A friend tells you the route to the post office – Write how they speak at this situation and express as if you were in that situation.
Answer:
Raja : Can you tell me how to go to the post office?
Rani : Sure, I will! Raja.
Raja : Rani, I have a doubt.
Rani : What is the doubt?
Raja : Is the post office right or left side to our school?
Rani : It is not in the left or right, it is behind our school.
Raja : I could not understand. Can you please explain?
Rani : Sure Raja. If you walk around our school, the post office is at the back of our school.
Raja : Now I got it Rani. Thank you very much!
Rani : You are most welcome Raja.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 1 Be Honest

Be Honest Summary in English and Tamil

Amma will often say,
Be honest all day!
Still troubles make me fall,
I want to be truthful to all!
Amma will often say,
Be honest every day!
To say truth when I am wrong,
I may have to be eighteen!
To Amma I often say,
Don’t you hear them lie?
She says many may lie and go
But honesty will help us grow!
At last, I have this to say,
I don’t lie to this day!
The trick is the rhyme,
Let’s try this one day at a time!

நேர்மையாக இருங்கள் அம்மா எப்போதும் கூறுவார்,
ஒவ்வொரு நாளும் நேர்மையாய் இரு என்று!
அப்படியும் பிரச்சனைகள் என்னை விழவைக்கும்,
நான் அனைவருக்கும் உண்மையாய் இருக்க விரும்புகிறேன்!
அம்மா அடிக்கடி கூறுவார்,
ஒவ்வொரு நாளும் நேர்மையாய் இரு என்று!
நான் தவறு செய்யும்போது, உண்மையைக் கூறவேண்டும்.
எனக்கு பதினெட்டு வயதாகியும் இருக்கலாம்.
அம்மாவிடம் நான் அடிக்கடி கூறுவேன்
அவர்கள் பொய் பேசுவதை நீ கேட்பதில்லையா?
“பலர், பொய்களை கூறிவிட்டு போகலாம்,
ஆனால், நேர்மை நம்மை உயர்த்திட உதவும்,” என்கிறார் அம்மா.
கடைசியாக, இதை நான் கூறுகிறேன்
இன்றுவரை நான் பொய் பேசியதில்லை!
அந்த நுட்பம் என்பது அந்த சந்த நயம்,
ஒருநாள், ஒரே சமயத்தில் நாம் இதைச் செய்ய முயலுவோம்!

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Poem 1 Be Honest

Be Honest Glossary

Grow – improve (வளருதல்)
Honest – truthful (நேர்மை)
Lie – a false statement (பொய்)
Often – frequently (அடிக்கடி)
Troubles – difficulty or problem (பிரச்சனைகள்)
Trick – technique (நுட்பம், உத்தி)

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th English Guide Pdf Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th English Solutions Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

4th English Guide The Struggling Star Text Book Back Questions and Answers

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

A. Choose the best answer.

Question 1.
Kartik is ___________
(a) Deaf
(a) Blind
(c) Dumb
Answer:
(b) blind

Question 2.
The Delhi government did not allow blind children to study science after ___________
(a) 8th standard
(b) 10th standard
(c) 12th standard
Answer:
(b) 10th standard

Question 3.
Finally, ___________ he got permission to study Science.
(a) After 11 months
(b) After 7 months
(c) After 9 months
Answer:
(c) After 9 months

Question 4.
He got an admission to study at Stanford University ___________
(a) In the USA
(b) In the UK .
(c) In Russia
Answer:
(a) In the USA

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

B. Answer the following questions.

Question 1.
What subject did he like the most?
Answer:
He liked science the most.

Question 2.
How many marks did he score in his 12th board exam?
Answer:
He got more than 95% in his 12th board exam.

Question 3.
What was his dream?
Answer:
His dream was to study in an IIT.

Question 4.
Is there something that you will struggle for? why?
Answer:
I will struggle for the disabled to get a chance to study. Because they have the right to learn.

Question 5.
What was Farhan’s father advice to his son?
Answer:
Farhan’s father advises that, if we work hard, there will always be support for us.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

I. Match the word with its meaning.

Question 1.
Potential – desire
Answer:
Potential – ability

Question 2.
Permission – ability
Answer:
permission – approval

Question 3.
passion – approval
Answer:
passion – desire

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

II. Link the correct opposites.

Question 1.
Remember × dull
Answer:
Remember × forget

Question 2.
bright × bad
Answer:
Bright × dull

Question 3.
good × forget
Answer:
good × bad

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

III. Fill in the blanks.

1. Kartik studied in ____________ public school..
Answer:
Delhi

Question 2.
He refused to let his ___________ come in his way.
Answer:
Disability

Question 3.
His love for ____________ helped him get more than 95% in his 12th board exam.
Answer:
Science

Question 4.
He will try to make sure that all the ____________ crore people reach their full potential.
Answer:
130

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

IV. Answer the following questions.

Question 1.
What is young leaders award?
Answer:
It is an award given to 17 people from around the world every year. It recognises the effort taken by them to make the world a better place.

Question 2.
Who is Kartik?
Answer:
Kartik is a blind technologist who has empowered many other people with disabilities to be successful IT engineers.

Question 3.
What is Farhan’s father’s opinion about ‘change’?
Answer:
Farhan’s father feels that change takes time. We should take work hard and be patient if we want to see change happen around us.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

A. Match the masculine noun with the feminine noun.

Question 1.
Son – princess
Answer:
Son – daughter

Question 2.
Tiger – heroine
Answer:
Tiger – tigress

Question 3.
King – daughter
Answer:
King – queen

Question 4.
Prince – queen
Answer:
Prince – princess

Question 5.
Hero – tigress
Answer:
Hero – heroine

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

B. Change the masculine noun to feminine noun in the given sentences.

Question 1.
My uncle presented me a watch. __________
Answer:
Aunty

Question 2.
A young man was driving the car. _____________
Answer:
Woman

Question 3.
May I come in sir? _____________
Answer:
Madam

Question 4.
The waiter took the order. ____________
Answer:
Waitress

Question 5.
The rooster scratched the earth for worms. ____________
Answer:
Hen

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

C. Complete each sentence by using the following words.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 3 the struggling star 1
Question 1.
Farmer John has four cows and two ____________.
Answer:
Bulls

Question 2.
The bridegroom and the ____________ entered the hall.
Answer:
Bride

Question 3.
The ___________ and queen attended the court.
Answer:
King

Question 4.
Charles greeted his ___________ and aunt.
Answer:
Uncle

Question 5.
I played with my nephew and ___________
Answer:
Niece

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

Match the Masculine noun with the Feminine noun.

Question 1.
poet – lady.
Answer:
poet – poetess

Question 2.
host – wife
Answer:
host – hostess

Question 3.
Husband – hostess
Answer:
Husband – wife

Question 4.
Gentleman – poetess
Answer:
Gentleman – lady

Question 5.
monk – spinster
Answer:
monk – nun

Question 6.
wizard – headmistress
Answer:
Wizard – witch

Question 7.
Bachelor – witch
Answer:
Bachelor – spinster

Question 8.
Headmaster – nun
Answer:
Headmaster – headmistress

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

The Struggling Star Summary in English and Tamil

Farhan and his father are reading the newspaper the favourite part of his morning. He gets up, brushes his teeth, drinks his milk and sits with his father to read the news every day.

தனக்கு மிகவும் பிடித்த ஒன்றான காலையில் நாளிதழ் வாசிக்கும் செயலை, பர்ஹான் தன் தந்தையுடன்செய்து கொண்டிருந்தான். அவன் தினமும் காலையில் எழுந்து, பல்துலக்கி, பால் குடித்துவிட்டு தன் தந்தையாருடன் அமர்ந்து கொண்டு செய்திகளை வாசிப்பான்.

Farhan: Abbu, what is this y-o-u-n-9 leaders award? Father: It is young leaders award. It is given to only 17 people from around the world every year. It recognises the effort they have taken to make the world a better place.

பர்ஹான் : அப்பு, இந்த இளம் தலைவர்கள் விருது என்றால் என்ன?, தந்தையார் : இது இளம் தலைவர்களுக்கானவிருதாகும். இது உலகம் முழுவதும் உள்ள, மொத்தமே 17 பேருக்கு தான் ஒவ்வொரு வருடமும் வழங்கப்படுகிறது. உலகை ஒரு நல்ல வாழ்விடமாக மாற்றுவதற்காக அவர்கள் எடுத்த முயற்சிக்கான அங்கீகாரமே இந்த விருதாகும்.

Farhan: Wow! Only 17? I am so proud that an Indian has got this award. Father: Do you know why he got it? Farhan: No, can you please tell me? Father: I am happy that you asked. It is very important to not only be proud when we see or hear such news. We should also… Farhan: Learn from it! Yes, Abbu I remember this. Father: Very good! Kartik is a technologist who has not let his disability stop him from learning. Not only that, he has empowered other people with disabilities to be successful IT engineers.

பர்ஹான் : வாவ்! வெறும் 17 பேர் தானா? ஓர் இந்தியருக்கு இந்த விருது கிடைத்தது எனக்குபெருமிதமாக உள்ளது. தந்தை : அவருக்கு எதற்கு அது அளிக்கப்பட்டதென தெரியுமா? பர்ஹான் : தெரியாது, எதற்கு என எனக்கு தயவு செய்து கூற முடியுமா?தந்தை : நீ கேட்டது எனக்கு சந்தோஷமாக உள்ளது.இதில் முக்கியமானதென்னவென்றால், – இம்மாதிரி செய்திகளை பார்ப்பதோ கேட்பதோ முக்கியமல்ல, நாம்…. பர்ஹான் : இதிலிருந்து கற்றுக்கொள்ள வேண்டும்.ஆம் அப்பு, நான் இதை நினைவில் கொண்டுள்ளேன். 95 தந்தை : மிக நன்று. கார்த்திக் ஒரு தொழிநுட்ப நிபுணர். அவர் தன்னுடைய உடல் குறைபாடு, தான் கல்வி பயிலுவதை தடுக்க அனுமதிக்கவில்லை . அதுமட்டுமல்ல, இது போல் உடற்குறைபாடுகள் உள்ள மற்றோரையும் வெற்றிகரமான தகவல் தொழில்நுட்ப பொறியாளர்களாக மாற்றியுள்ளார்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

Farhan: What disability?Father: Kartik is blind. Let me tell you the story of his childhood. Kartik studied in Delhi Public School in New Delhi. He was a smart and bright student. Kartik did well in all subjects but he liked science the most. Everything was good for Kartik till his 10th standard After scorina full marks in 10th standard public exam, Kartik wanted to study Science in 11th and 12th standard.

பர்ஹான் : உடற்குறைபாடு என்றால் என்ன? தந்தை : கார்த்திக் கண் பார்வை அற்றவர். அவருடைய கதையை நான் உனக்கு கூறுகிறேன். டெல்லி பப்ளிக்பள்ளியில் படித்த அவர் ஒரு சாமர்த்தியமான, சிறந்த மாணவர். கார்த்திக் எல்லா பாடங்களிலும் சிறப்பாக தேர்ந்திருந்தாலும், அவருக்கு அறிவியல் தான் மிகவும் பிடிக்கும். பத்தாம் வகுப்பு பயிலும் வரை கார்த்திக்குக்கு அனைத்தும் சிறப்பாக இருந்தது. பத்தாம் வகுப்பிற்கான பொதுத் ‘ தேர்வில் முழு மதிப்பெண்கள் எடுத்ததும், கார்த்திக் அறிவியல் பாடமாகக் கொண்டு 11 மற்றும் 12ம் வகுப்பு படிக்க எண்ணினார்

Farhan: I am sure, he got it. He got full marks in 10th exams! Father: No. Actually, the government rule in Delhi did not allow blind children to study science after 10th standard. Farhan: I do not think that’s fair. Everyone should be able to study what they like! Father: This is what Kartik also felt. He loved Science, and he wanted to study that. He refused to let his disability come in the way: He challenged the government and held campaigns to get permission. Finally, after nine months, he get permission to study science. Not only that, he made sure that all blind students have permission to study Science if they want!

பர்ஹான் : அவருக்கு அது நிச்சயம் கிடைத்திருக்கும்.ஏனெனில் அவர் 10ம் வகுப்பு தேர்வுகளில் முழு மதிப்பெண்களை பெற்றிருந்தாரே!தந்தை : இல்லை . ஏனெனில் தில்லியில் உள்ள அரசு விதிப்படி, பார்வை இழந்த மாணவர்கள் பத்தாம்வகுப்பிற்கு பிறகு அறிவியல் பயில இயலாது. பர்ஹான் : இது சரியல்ல என்று நான் எண்ணுகிறேன். தான் விரும்புவதை படிக்க அனைவராலும் இயலவேண்டும். தந்தை : இதையேதான் கார்த்திக்கும் நினைத்தார். அவருக்கு அறிவியல் படிக்க விருப்பம் இருந்ததால், அதை பயில அவர் விரும்பினார். அதற்கு தன் உடற்குறைபாடு குறுக்கிடுவதை அவர் விரும்பவில்லை.அனுமதி பெறுவதற்காக அவர் அரசை எதிர்த்து பல பிரசார கூட்டங்களை நடத்தினார். முடிவில் ஒன்பது மாதங்களுக்குப் பிறகு அறிவியல் பயில அவருக்கு அனுமதி கிட்டியது. அது மட்டுமல்ல, மற்ற பார்வையற்ற மாணவர்களும் விரும்பும் பட்சத்தில் அறிவியல்பயிலுவதை அவர் உறுதிப்படுத்தினார்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

Farhan: Wow! 9 months is so long! I am sure I would have given up. Father: Change takes time Farhan. We should take work hard and be patient if we want to see change happen around us. Like Kartik was the first blind student in India to study Science. Farhan: What did Kartik do after that? Father: Kartik’s dream and passion were never limited. His love for Science helped him get more than 95% in his 12th board exam. His dream was to study in an IIT. IIT is one of the best colleges in our country! Farhan: I want to study in IIT too!

பர்ஹான் : வாவ்! ஒன்பது மாதங்களுக்கு பிறகா! நானாக இருந்தால் கைவிட்டிருப்பேன்!தந்தை : மாறுதலுக்கு காலம் தேவைப்படும் பர்ஹான். எவ்வாறு கார்த்திக் இந்தியாவில் அறிவியல் பயின்ற முதல் பார்வையற்ற மாணவராய் ஆனாரோ, அதே போல நம்மை சுற்றி மாற்றம்ஏற்படுவதைகாண வேண்டுமென்றால், அதற்கு நாம் கடுமையானஉழைப்புடன், பொறுமையோடும் இருக்க வேண்டும். பர்ஹான் : அதன் பிறகு கார்த்திக் என்ன செய்தார்? தந்தை : கார்த்திக்கின் கனவும், விருப்பமும் அளவிலடங்காதவை. அறிவியலின் மீதான அவரது விருப்பம் 12ம் வகுப்பு தேர்வில் அவரை 95% மதிப்பெண்க ளுக்கும் மேல் பெற வைத்தது. ஐஐடியில் படிப்பது அவருடைய கனவாக இருந்தது. ஐஐடி நாட்டின்தலைசிறந்த கல்லூரிகளில் ஒன்றாகும். பர்ஹான் : நானும் ஐஐடியில் பயில விரும்புகிறேன்.

Father: Good! But only if you want to study Science. Every subject has different best colleges. We will talk about that some other day. So, as I was saying, he wanted to study in the IIT But, none of the sixteen IITs in India enrolled him.

தந்தை : நல்லது. ஆனால் அது நீ அறிவியல் பயில் விரும்பினால் மட்டுமே! ஒவ்வொரு பாடத்திற்கும் பலசிறந்த கல்லூரிகள் உள்ளன. அதைப் பற்றி நாம் வேறொரு நாள் பேசுவோம். எனவே, நான் கூறியது போல, அவர் ஐஐடியில் படிக்க விரும்பினார், ஆனால் நாட்டில் உள்ள 16 ஐஐடிகளில் எதுவும் அவரை சேர்த்துக் கொள்ளவில்லை .

Farhan: What? Again? Father: Yes, Kartik was sincere and learned well. He was also very good at Science. But our colleges did not recognise his talent and treated him unfairly.

பர்ஹான் : ஏன்? மறுபடியுமா? தந்தை : ஆம், கார்த்திக் உண்மையானவராகவும்நன்கு பயில்பவராகவும் இருந்தார். அவர் அறிவியலில் மிகச் சிறந்தவர். ஆனாலும் நம் கல்லூரிகள் அவரது திறமையை அங்கீகரிக்காமல், அவரை நியாயமின்றி நடத்தின.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

Farhan: Then? Did he change their mind Father: Yes, he did! After many months too? he made the colleges open their doors to blind students. This helped nearly 15 blind students to study engineering in these colleges. I Farhan: He must be a strong person. Father: Yes, he is strong. He is strong in his beliefs and learnings. He is strong in the effort he puts. What do you think he did after that? Farhan: He must have studied in the IIT. Father: No, he did not. He got an admission to study at Stanford University in the USA. It is one of the best colleges in the world. He went there and studied computers. Farhan: Amazing!

பர்ஹான் : பிறகு? அவர் அவர்களின் மனதையும் மாற்றிவிட்டாரா? தந்தை : ஆம், அவர்களின் மனதையும் மாற்றிவிட்டார்.பல மாதங்களுக்கு பிறகு கல்லூரிகள் பார்வையற்ற மாணவர்களுக்கும் தங்கள் கதவுகளை திறக்க அனுமதி பெற்றார். இதன்மூலம் சுமார் 15 பார்வையற்ற மாணவர்கள் பொறியியல் படிக்இணைந்தனர். பர்ஹான் : அவர் மிகவும் உறுதியான மனிதராக இருக்க வேண்டும்.  தந்தை : ஆம்! அவர் வலிமையானவர் தான். அவர்தனது நம்பிக்கைகளிலும், அறியும் திறனிலும் உறுதியானவராய் இருந்தார். தான் எடுக்கும் முயற்சிகளில் அவர் உறுதியானவராய் இருந்தார். இதன் பிறகு அவர் என்ன செய்தாரென்று தெரியுமா? பர்ஹான் : அவர் ஐஐடில் பயின்றிருப்பார்! தந்தை : இல்லை , அவர் அவ்வாறு செய்யவில்லை.அமெரிக்காவில் உள்ள ஸ்டேன்போர்ட் பல்கலை கழகத்தில் பயில்வதற்கு அவருக்கு அனுமதி கிடைத்தது. உலகின் சிறந்த கல்லூரிகளில் அதுவும் ஒன்றாகும்.அங்கு அவர் சென்று கணினி படிப்பை படித்தார். பர்ஹான் : அற்புதம்!

Father: He also started two more companies that aim at helping children with disabilities reach their full potential. He believes that education and technology are important to ensure children learn and sustain themselves. He says that he will try for many more months and years to come to make sure that all the 130 crore people reach their full potential. Farhan: He is inspiring. I will also work hard and achieve my dreams, even if I don’t always have the support I need Father: Very good! If we work hard, there will always be support for us. Sometimes the support comes from outside, but many times it comes from within us. Now, go get ready. It is time to go to school. Farhan: Yes Abbu.

தந்தை : ஊனமுற்ற, குறைபாடுள்ள குழந்தைகள் தங்களுடைய முழு திறமை (சாதனை) களைஅடைய உதவுவதற்காக இரண்டு நிறுவனங்களைத் துவங்கினார். கல்வி, தொழில்நுட்பம் ஆகிய இரண்டுமே, குழந்தைகள் பயின்று தங்களை நிலைநிறுத்திக் கொள்ள முக்கியமானவையாகும் என அவர்நம்பினார். பல மாதங்களும், வருடங்களும் உழைத்து 130 கோடி மக்களும் தங்கள் முழு திறனை அடைவதனை உறுதிசெய்ய தாம் முயலப் போவதாகவும் அவர் தெரிவித்தார். மனிதராக உள்ளார். நானும் கடுமையாய் உழைத்து என் கனவுகளை, ஆதரவு இல்லாவிட்டாலும்கூட தந்தை : மிகவும் நல்லது. நாம் கடுமையாய்உழைத்தால் நமக்கு எப்போதும் ஆதரவு கிட்டும். சில 12 நேரங்களில் அது வெளியிலிருந்து வரும், ஆனால் பல நேரங்களில் நம் உள்ளிருந்தே வரும். இப்போது பள்ளி செல்லும் நேரமாகிவிட்டதால், தயாராகு. பர்ஹான் : சரி, அப்பா .

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Struggling Star

The Struggling Star Glossary

Campaigns – activities for some specific purpose
Disability – handicap
Empowered – to give the authority or power
Ensure – to make sure
Enrolled – to be listed
Favourite – most liked
Inspiring – to influence/attract
Potential – talent / ability
Permission – approval
Passion – desire
Recognize – to know/ accept someone or something
Sustain – keep going
Successful – victorious
Sincere – honest
Unfairly – unjust

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 Bala Spins Magic

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th English Guide Pdf Term 3 Prose Chapter 2 Bala Spins Magic Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th English Solutions Term 3 Prose Chapter 2 Bala Spins Magic

4th English Guide Bala Spins Magic Text Book Back Questions and Answers

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 Bala Spins Magic

A. Fill in the blanks.

Question 1.
Appa weaves beautiful sarees with _______________
Answer:
Checks or patterns

Question 2.
____________ had made Math easy for Bala.
Answer:
Veera thatha

Question 3.
Nithin had many ___________ toys.
Answer:
Electrical

Question 4.
Bala’s home doesn’t have ___________
Answer:
Electricity

Question 5.
Nithin’s mom said that Bala’s father is a _____________
Answer:
Weaving

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 Bala Spins Magic

B. Answer the questions.

Question 1.
What did Bala want to learn?
Answer:
Bala wanted to learn more about things related to their weaving profession.

Question 2.
How did Bala help Amma and sisters?
Answer:
Bala helped his Amma and sisters to roll, press and pack the sarees.

Question 3.
Why did Bala go to Chennai with his father?
Answer:
Bala went to Chennai with his father to help him carry the sarees.

Question 4.
What did Bala teach Nithin?
Answer:
Bala taught Nithin to spin the cotton yarn.

Question 5.
What would you like to learn in school? why?
Answer:
Apart from academics, I would like to learn drawing and painting in school. Because it will relax our mind.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 Bala Spins Magic

I. Match the word with its meaning.

Question 1.
Quiet – packages
Answer:
Quiet – calm

Question 2.
Rich – calm
Answer:
Rich – wealthy

Question 3.
Bundles – wealthy
Answer:
Bundles – packages

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 Bala Spins Magic

II. Link the correct opposites.

Question 1.
long × after
Answer:
long × short

Question 2.
Before × less
Answer:
before × after

Question 3.
more × short
Answer:
more × less

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 Bala Spins Magic

III. Choose the correct option.

Question 1.
Bala and his family lived in ____________ village.
(a) Nemam
(b) Seriya Negamam
(c) Periya Negamam
Answer:
(c) Periya Negamam

Question 2.
Bala’s family profession was
(a) Fishing .
(b) Weaving
(c) Herding
Answer:
(b) Weaving

Question 3.
Bala’s parents weave bundles of ____________ into beautiful sarees.
(a) Cotton
(b) Silk
(c) Rayons
Answer:
(a) Cotton

Question 4.
Bala and his father left Coimbatore junction in a ___________ to Chennai.
(a) Bus
(b) Train
(c) Van
Answer:
(b) Train

Question 5.
They went to Purasaiwalkam, where Appa’s __________ lived.
(a) Brother
(b) Sister
(c) Friend
Answer:
(c) Friend

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 Bala Spins Magic

IV. Fill in the blanks.

Question 1.
Bala could not read the big ____________ put in the city.
Answer:
Instructions

Question 2.
Nithin struggled but soon learnt to __________
Answer:
Spin

Question 3.
Bala’s family came from a long line of _________ weavers.
Answer:
Handloom

Question 4.
Appa was showing the ___________ to the aunty and trying to sell it to her.
Answer:
Saree

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 Bala Spins Magic

V. Write True or False.

Question 1.
Bala saw Appa and Amma weave bundles of cotton into beautiful sarees.
Answer:
True

Question 2.
The train journey was very comfortable for Bala.
Answer:
False

Question 3.
Bala dug Appa’s bag to get some saree.
Answer:
False

Question 4.
Nithin struggled but soon learnt to spin.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 Bala Spins Magic

VI. Identify the speaker / character.

Question 1.
“Don’t worry Bala. Our return will be more comfortable”.
Answer:
Bala’s Appa to Bala

Question 2.
“Mom! There’s a man with two bundles to meet you”.
Answer:
Nithin to his mom

Question 3.
“This is Rattai”.
Answer:
Bala to Nithin

Question 4..
“Well naturally, his father is a magician too”.
Answer:
Nithin’s mom to Nithin

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 1 A True Friend

VII. Answer the questions.

Question 1.
Where did Bala and his family live?
Answer:
Bala’s family lived in a tiled roof house at Periya Negamam village, near Pollachi.

Question 2.
What do you know about Bala’s family?
Answer:
Bala’s family came from a long line of handloom weavers. They workedm hard and perfected the art of drawing, dying, warping and weaving the yarn.

Question 3.
Why did Bala and Appa go to Chennai?
Answer:
Bala and Appa went to Chennai with bags of sarees to sell them directly to the ladies in Chennai for a better price than they sell to the traders in Pollachi or Coimbatore.

Question 4.
Explain the journey to Chennai by Appa and Bala.
Answer:
Appa and Bala walked to the Periya Negamam bus stop. They waited nearly one hour there for the bus to take them to Coimbatore junction. From there, they left by train to Chennai.

Question 5.
How did Appa try to sell the saree to Nithin’s mother?
Answer:
Appa showed the saree to Nithin’s mother. He made each saree sound special and unique. He even draped the saree over him to show the design.

Question 6.
Describe Nithin’s room.
Answer:
Nithin’s room was full of toys. Most of his toys had some electrical control. In one corner of the room there was a spinning wheel.

Question 7.
How did Bala spin yarn?
Answer:
Bala took cotton fluff and attached to the spinning wheel. He moved his fingers skillfully and turned the wheel all the while, to make the yarn.

Question 8.
Why did Nithin’s mother call Bala’s Appa a real magician?
Answer:
Nithin’s mother called Bala’s Appa as a real weaving magician because he had woven beautiful unique sarees which she had bought.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 Bala Spins Magic

A. Let us learn a few more words by joining the dots. Join the dots and fill the table below.

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 BALA SPING MAJIC 11
Answer:

  1. Subway – underground
  2. Holiday – vacation
  3. Closet – curtains
  4. Chips – fries
  5. Pants – trousers

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 1 A True Friend

B. Write the words with same meaning.

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 BALA SPING MAJIC 5
Eraser ___________
Answer:
Rubber

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 BALA SPING MAJIC 4
Post ___________
Answer:
Mail

Question 3.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 BALA SPING MAJIC 3
dustbin __________
Answer:
Trash can

Question 4.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 BALA SPING MAJIC 6
purse ___________
Answer:
Wallet

Question 5.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 BALA SPING MAJIC 7
tap ____________
Answer:
Faucet

Question 6.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 BALA SPING MAJIC 8
pant _______
Answer:
Trousers

Question 7.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 BALA SPING MAJIC 9
chips ___________
Answer:
Fries

Question 8.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 2 BALA SPING MAJIC 10
Queue ___________
Answer:
Line

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 1 A True Friend

Write the words with same meaning Additional Questions and Answer.

Question 1.
Cot __________
Answer:
Crib

Question 2.
Carpet __________
Answer:
Rug

Question 3.
Fever ___________
Answer:
Sick

Question 4.
Mobile phone __________
Answer:
Cell phone

Question 5.
Timetable _________
Answer:
Schedule

Question 6.
Toilet ___________
Answer:
Restroom

Question 7.
veranda _____________
Answer:
Porch

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 1 A True Friend

Bala Spins Magic Summary in English and Tamil

It was a hot afternoon in the quiet village of Periva Naamam near Pollachi The village has tiled roof houses. Bala and his family lived in one such house. He sat under a tree, waiting for his father. He was going with Appa on a long journey.

பொள்ளாச்சிக்கு அருகே பெரிய நெகமம் என்கிற அமைதியான கிராமத்தில் அது ஒரு வெப்பமான மதியநேரம். ஓடுகளால் வேயப்பட்ட கூறை வீடுகளைக் கொண்டது அந்த கிராமம். அதுபோன்ற ஒரு வீட்டில், பாலா தன் குடும்பத்தினருடன் வசித்து வந்தான். தன் தந்தையாருடன் வெகுதூர பயணம் செய்யவிருந்த அவன், ஒரு மரத்தடியில் காத்திருந்தான்.

A fly buzzed near his ear. The pleasant chade of the tree alone with the steady click-clack of the handlooms from the huts nearby made him feel sleepy. He wondered if he could catch some sleep before Appa arrived.

அவன் காதருகே ஒரு பூச்சி பறந்தது. மரங்களின் இதமான நிழலும், கைத்தறி இயக்கத்தின் ‘க்ளிக் -க்ளக்’ என்கிற சீரான சத்தமும், அவனுக்குதூக்கத்தை வரவழைத்துவிட்டது. அவன் தந்தை வருவதற்குள் சிறிது நேரம் உறங்கலாம் என அவன் நினைத்தான்.

Bala, like most of the children in his village, went to school but always wanted to learn more about things related to their family profession weaving. Veera bunches thatha had made math easy for Bala by using skeins of yarn in bunches, sometimes adding all the blue skeins and subtracting the yellow skeins and then doubling the reds and taking away the greens. Bala thought, “This was a fun way to learn Math!”

மற்ற குழந்தைகளைப் போல பாலாவும் பள்ளிக்கு சென்றாலும், தங்களுடைய குலத்தொழிலான நெசவைபற்றி நிறைய அறிந்துகொள்ள அவன் விரும்பினான். மிக எளிதாக கணிதத்தை, தறிநூல் கொத்துக்களை நிறவாரியாக பிரிப்பதின் மூலம் (நீல நிற கொத்துகளை கூட்டுதல், மஞ்சள் நிறத்தை கழித்தல், சிவப்பு நிற கொத்துகளை இரட்டிப்பாக்குதல் மற்றும் பச்சை நிற கொத்துக்களை அகற்றுதல்) அவனுடையவீரா தாத்தா அவனுக்கு சொல்லிக் கொடுத்தார். கணிதத்தை உற்சாகமாய் பயில இதுவும் ஒரு சுலபமான வழிமுறை என்று பாலாவுக்கு தோன்றியது.

Bala’s family came from a long line of handloom weavers. They had perfected the art of drawing, dying, warping and weaving Tne yarn. BUT IT was a hard work. Unless Bala, his mother, father, sisters and cousins helped with the work, could never weave the lengths, he needed.

பாலாவின் குடும்பம், பெரிய தறி நெசவாளர்களின் வழிவந்ததாகும். அவர்கள் வரைதல், சாயமேற்றுதல்,பாவு தோய்த்தல் மற்றும் நூல் நெய்தல் ஆகியவற்றில் முழு நிறைவாகப் பணி செய்யக்கூடியவர்கள் (நிபுணத்துவம் பெற்றவர்கள்). ஆனால் அந்த பணிகள் கடுமையானவையாகும். பாலா, அவன் தாயார், Appa தந்தையார், சகோதரிகள் மற்றும் ஒன்றுவிட்ட உறவினர்ஆகியோர் உதவாவிட்டால், தனியாக அவனது தந்தையாரால் தேவைப்படும் அளவுக்கு நீளமாகநெய்ய இயலாது.

Bala would often see Appa and Amma weave bundles of cotton into beautiful sarees with checks or patterns. He hoped to weave someday. He would also help Amma and sisters, roll, press pack the sarees.

பருத்தி நூல் கட்டுகளைக் கொண்டு கட்டங்களும், வடிவமைப்புகளும் கொண்ட சிறந்த சேலைகளாகபருத்தி நூல் கட்டுகளைக் கொண்டு கட்டங்களும், வடிவமைப்புகளும் கொண்ட சிறந்த சேலைகளாகஅப்பாவும், அம்மாவும் நெய்வதை அவன் கண்டிருக்கிறான். ஒருநாள் தானும் அவ்வாறு செய்வேன் எனவும் அவன் நம்பியிருக்கிறான். தன்னுடைய தாயார் and மற்றும் சகோதரர்களுக்கும், அவன் புடவைகளை மடிக்கவும், இஸ்திரி போட்டு கட்டவும் உதவுவான்.

Bala wondered, “Amma, why you never wear the beautiful sarees we make?”. Amma said, “I can do that only if we become a very rich family.” Bala woke up suddenly as he felt someone tap his head.”Are you ready to go?”, asked Appa. “Yes Appa.”, said Bala and started counting the bags around him.

தன் அம்மாவிடம் அவன் “ஏன் எப்போதுமே நாம் நெய்கிற புது சேலைகளை நீ அணிவதில்லை?” என்று கேட்டான். (அவன் தாயார் அதற்கு “நாமபணக்காரராக ஆனால் மட்டுமே அவ்வாறு என்னால் அணிய முடியும்” என்று கூறுவார். அவன் தலையில் யாரோ தட்டுவதை உணர்ந்து பாலாவிழித்தெழுந்தான். “நீ கிளம்ப தயாராகி விட்டாயா?” என அவன் அப்பா கேட்டார். “ஆம், அப்பா” என கூறிய அவன், தன்னை சுற்றியிருந்தபைகளைஎண்ண ஆரம்பித்தான்.

Bala.was going with Appa to Chennai to help him carry the sarees. Appa said “We will get a better price for the sarees, if we sell directly to ladies in Chennai than to traders in Pollachi or Coimbatore.”

தன் தந்தையார் சென்னைக்கு சேலைகளை கொண்டு செல்வதற்கு உதவ பாலாவும் சென்று கொண்டிருந்தான்.”பொள்ளாச்சி அல்லது கோயமுத்தூரில் உள்ள வியாபாரிகளுக்கு விற்பதைவிட, சென்னையில் உள்ள பெண்ம ணிகளுக்கு நேரடியாக சேலைகளை விற்றால் நல்ல விலை கிடைக்கும்,” என்றார் அப்பா.

They walked to the bus stop and had to wait for nearly one hour for the bus. It took them to Coimbatore and from there they left in a train tojunction, Chennai. The train journey was not very comfortable. “Don’t worry Bala. Our return will be more comfortable as we will be able to reserve tickets,” said Appa. They reached Chennai and went to Purasaiwalkam, where Appa’s friend lived.

பேருந்து நிறுத்தம் நோக்கி நடந்து சென்ற அவர்கள் ஒரு மணிநேரம் காத்திருந்து பேருந்தை பிடித்து கோயமுத்தூர் சந்திப்பை அடைந்தனர். அதன்பின், சென்னைக்கு ரெயில் மூலம் புறப்பட்டனர். பாலாவுக்கு அந்த ரெயில் பயணம் வசதியாக இல்லை . “கவலைப்படாதே பாலா, நாம் திரும்ப வரும்போது பயணச்சீட்டை ரிசர்வ் செய்யப்போவதால் பயணம் சௌகரியமாக இருக்கும்” என்றார் அவன் தந்தை. சென்னையை சென்றடைந்தஅவர்கள், பாலாவின் தந்தையின் நண்பர் வசிக்கும் புரசைவாக்கம் பகுதிக்கு சென்றனர்.

The next morning Appa was ready with places to visit to sell the sarees. Bala anooe Rala could not read the big instructions in the sign board and hence held his father tightly.

மறுநாள் காலையில், புடவை விற்பதற்காக செல்ல வேண்டிய இடங்களை அவனது தந்தையார் தயாராககுறித்துவைத்திருந்தார்.நகரில்வைக்கப்பட்டிருந்த பெரிய வழிமுறைகளை பாலாவால் படிக்க இயலாததால், அவன் தன் தந்தையின் கரங்களை அழுத்தமாக பற்றிக்கொண்டான்.

Soon, they reached a big house after what seemed like many hours. The auard at the door let them in. They sat in a big hall and unpacked the sarees. A young boy saw them and called out saying, “Mom! There’s a man with two bundles to meet you.”

வெகுநேரம் ஆனது போல் தோன்றினாலும், அவர்கள் சிறிது நேரத்தில் ஒரு பெரிய வீட்டினை அடைந்தனர். அந்த வீட்டின் காவலாளி அவர்களை உள்ளே அனுமதித்தான், அவர்கள் ஒரு பெரிய வரவேற்பறையை அடைந்து அங்கு அமர்ந்து சேலைகளைப் பிரித்தனர். ஒரு சிறுவன் அவர்களை கண்டதும் “அம்மா , ஒருவர் இரு மூட்டைத் துணிகளுடன் உன்னை சந்திக்க வந்துள்ளார்” என்றான்.

Appa was showing the saree to the aunty and tryina to sell it to her. He made each saree sound special and unique. He even draped the saree over him to show the design. Soon, the other boy asked, “Mom, can I ask the boy to come and play with me?”

அங்கு வந்த ஒரு பெண்மணியிடம் அவனது தந்தை புடவைகளைக் காட்டி, விற்க முயன்று கொண்டிருந்தார்.ஒவ்வொரு சேலையையும் அவர் தனிச் சிறப்பாக செய்திருந்தார். அந்த சேலைகளை தன்மேல்தொங்கவிட்டு, அதன் வடிவத்தைக் காண்பித்தார்.அந்த பெண்மணியின் மகன் “அம்மா, நான் இந்த பையனுடன் (பாலாவைக் காட்டி விளையாடலாமா?” என கேட்டான்.

“What is your name?” asked the boy. “Periya Negamam Balakumaran,” said Bala. “What’s yours?” “Nithin,” said the boy. Nithin’s room was full of toys. Nithin let Bala play with all the toys. Most toys had some electrical control. Since Bala’s home does not have electricity, he did not know to play with most of the toys.

“உன் பெயர் என்ன?” என்று அந்த சிறுவன் கேட்க, “பெரிய நெகமம் பாலகுமாரன்” என்றான் பாலா.பதிலுக்கு “உன் பெயர் என்ன?” என்று அவனை பாலா கேட்டான்.”நிதின்” என்று அவன் பதிலளித்தான். நிதினின் அறை முழுவதும் பொம்மைகள் இருந்தன.அவற்றை எடுத்து விளையாட பாலாவை அவன் அனுமதித்தான். அந்த பொம்மைகளில் பல மின்சாரத்தில் இயங்கக் கூடியவை. பாலாவின் வீட்டில் மின்சாரம் இல்லாததால், அவனால் பெரும்பாலான
பொம்மைகளுடன் விளையாட இயலவில்லை.

In one corner, Bala saw a spinning wheel.Now, this was a toy he knew to play with! “Do you know what to do with it? I don’t know to play with it,” said Nithin. “This is Rattai. Do you have some cotton?”, asked Bala. Nithin did not have. Bala dug Appa’s bag to get some cotton. Bala took the cotton fluff and attached it to the spinning wheel, and turned the wheel all the while.

ஒரு மூலையில் அவன் ஒரு சுழலும் சக்கரத்தைக் அவன் அறிந்திருந்தான். “இதை வைத்துக்கொண்டு என்ன செய்ய வேண்டுமென உனக்குத் தெரியுமா? எனக்கு இதனுடன் எப்படி விளையாடுவதெனத் தெரியவில்லை ” என்றான் நிதின். “இது தான் ராட்டை. உன்னிடம் சிறிது பஞ்சு உள்ளதா?” என்று பாலா கேட்டான். நிதினிடம் அது இல்லை. பாலா தன் தந்தையின் பையில் துழாவி, சிறிது பஞ்சினை எடுத்தான். அந்த பஞ்சுத் திரியை எடுத்து சுழலும் சக்கரத்தில் இணைத்து தன் விரல்களைநயமாக (லேசாக) அசைத்து சக்கரத்தை சுழலவிட்டான்.

“You can do magic!”, shouted Nithin, “Can you teach me?” “Not like that. Do it this way. Here, hold this. Spin this!”‘, said Bala. Bala had a wide smile across his face. Nithin struaaled but soon learnt to spin. Soon they stepped out. Appa had sold many sarees to the aunty. “Mom! Mom! He taught me magic,” said Nithin. Aunty laughed and said, “Well naturally, his father is a magician too. A weaving magician.” “Yes! I will tell all my friends in school that a magician from Periya Negamam taught me this magic.”

“நீ மாயாஜாலமே செய்வாய் போல் உள்ளதே?” என்று சத்தமிட்டுச் சொன்ன நிதின், “இதை நீ எனக்குகற்றுத்தருவாயா?” என பாலாவைக் கேட்டான். “இது போல் அல்ல! இது போல் செய்ய வேண்டும். இப்படி பிடித்து சுழற்று,” என நிதினுக்கு, பாலா சொல்லிக் கொடுத்தான். நிதின் திணறுவதை பார்த்து பாலா பெரியதாகபுன்னகைத்தான், ஆனாலும் நிதின் சுற்றுவதைக்கற்றுக் கொண்டுவிட்டான். அவர்கள் அதன்பின் விரைவாக வெளியே வந்தனர். இதற்குள் பாலாவின் தந்தை நிறைய சேலைகளை அந்த பெண்மணிக்கு விற்றுவிட்டார். “அம்மா! அம்மா! இவன் எனக்கு மாயாஜால வித்தையை சொல்லிக் கொடுத்துவிட்டான்” என்றான் நிதின்.”இயற்கையாகவே அவனுக்கு அந்த திறமை இருக்கும்.ஏனெனில் அவனுடைய தந்தையாரும் துணி நெய்வதில் மாயாஜாலம் செய்வார்” என்று சிரித்தபடி கூறினாள் அவன் தாயார்.”அம்மா, நான் என் பள்ளி தோழர்களிடம், பெரிய நெகமத்திலிருந்து ஒரு மாயாஜால நிபுணன் வந்து எனக்கு இதை கற்றுக் கொடுத்தான் என கூறுவேன்” என்றான் நிதின்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 1 A True Friend

Bala Spins Magic Glossary

Buzzed – to make a vibrating sound
Drape – arrange loosely
Guard – watchman
Journey – travel
Naturally – natural manner
Press – iron
Profession – career
Reserve – to set apart for a particular person
Resided – lived
Subtract – take away from another to calculate difference
Traders – buyers / seller
Unique – special
Uncomfortable – causing physical pain
Warp – twist out of shape
Weave – form by interlacing long threads

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th English Guide Pdf Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th English Solutions Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

4th English Guide The Seven Seeds Text Book Back Questions and Answers

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

A. Choose the correct option.

Question 1.
The kingdom was situated in the foothills of ____________
(a) Kollimalai
(b) Sirumalai
(c) Anaimalai
Answer:
(c) Anaimalai

Question 2.
The king looked for a ___________
(a) Minister .
(b) Leader
(c) Great soldier
Answer:
(b) Leader

Question 3.
The king gave __________ seeds.
(a) Five
(b) Six
(c) Seven
Ans:
(c) Seven

Question 4.
In real, the test is for ___________
(a) Testing honesty
(b) Growing wheat
(c) Growing paddy
Answer:
(a) Testing honesty

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

B. Read the statement and write True or False.

Question 1.
The king shouted at Ani.
Answer:
False

Question 2.
Ani grew the seed well.
Answer:
False

Question 3.
Ani valued honesty.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

C. Answer the questions.

Question 1.
How long did the competition take to reach the final?
Answer:
The competition took nearly six months to reach the final.

Question 2.
Why did the king want a leader who knows to grow a plant?
Answer:
The king wanted a leader who knew to grow a plant because his kingdom depended on agriculture.

Question 3.
Did the seeds given to Ani sprout? why?
Answer:
No, the seeds given to Ani did not sprout because they were boiled seeds which cannot grow.

Question 4.
What did Ani’s parents teach her?
Answer:
Ani’s parents taught her the value of honesty.

Question 5.
Do you think Ani will be a good leader? Why?
Answer:
Yes. Ani will be a good leader because of her honesty.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

I. Match the word with its meaning.

Question 1.
Leader – fate
Answer:
Leader – head

Question 2.
Anxious – head
Answer:
Anxious – eager

Question 3.
Destiny – eager
Answer:
Destiny – fate

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

II. Link the correct opposites.

Question 1.
Open × old
Answer:
Open × close

Question 2.
end × close
Answer:
end × beginning

Question 3.
New × beginning
Answer:
New × old

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

III. Fill in the blanks.

Question 1.
The king was getting old and had no __________ to take his place.
Answer:
Heir

Question 2.
Our kingdom depends on __________ so the new leader must know how to grow plants.
Answer:
Agriculture

Question 3.
The king raised his hands and __________ for silence.
Answer:
Signalled

Question 4.
The days stretched into weeks but the seeds _________ to sprout.
Answer:
Failed

Question 5.
The entire _________ was excited and anxious to see who the next king would be.
Answer:
kingdom

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

IV. Read the statement and write True or False.

Question 1.
The king decided to adopt and raise a child as the minister.
Answer:
False

Question 2.
The other nine children had great success with their seeds.
Answer:
True

Question 3.
Ani feared that the king might throw her into the prison for wasting his precious seeds.
Answer:
True

Question 4.
The king gave boiled seeds and the boiled seeds can grow well.
Answer:
False

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

V. Identify the character / speaker.

Question 1.
“May be you’re not destined for the throne”.
Answer:
Ani’s parents

Question 2.
“How can anyone tell if they were the same seeds?”
Answer:
Ani’s friends

Question 3.
“I am sorry, but they failed to sprout”.
Ans: Ani

Question 4.
“How can she be the right choice?”
Answer:
The people

Question 5.
“Dear people, behold my heir. The next leader of our kingdom!”
Answer:
The king

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

VI. Answer the following questions.

Question 1.
What do you know about the king and his kingdom?
Answer:
The king ruled the kingdom at the foot hills of Anaimalai for 30 years. It flourished in trade and arts. The king was respected and revered by all but he had no heir.”

Question 2.
Who entered the last round of the competition? Why?
Answer:
Five boys and five girls made it to the last round of the competition because they were intelligent, strong and capable.

Question 3.
What was the last test of the competition?
Answer:
The last test of the competition was to know how to grow plants. Seven seeds of wheat were given to each to take home, plant and nurture them for six weeks. The person who does the best job of nurturing them will be the heir to the throne.

Question 4.
What did Ani do for her seeds to grow?
Answer:
Selected the soil with care, put the right manure and very dutifully watered it. She even prayed over it day and night.

Question 5.
When Ani’s seeds failed to grow why didn’t she buy new seeds and plant?
Answer:
Ani’s parents had taught her the value of honesty. She knew that using anything different from what the king gave, would be dishonest and it was wrong to cheat the king. So Ani did not buy new seeds and plant even when her seeds failed to grow.

Question 6.
Why didn’t the seeds given to Ani by the king, not grow?
Answer:
The seeds given by the king to Ani didn’t grow because the king had given boiled seeds which cannot grow.

Question 7.
Did the seeds given to the other children grow? What did they do?
Answer:
No, the seeds given to the other children did not grow. They had bought new seeds from the market and planted which grew into healthy seedlings. They had cheated the king by being dishonest.

Question 8.
What did the king actually test? Why?
Answer:
The king actually tested the character and honesty of the leader to be. Because people should be able to trust the leader.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

Let us build

A. Match the animals with their sounds.

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 1 The seven seeds 1
Answer:
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 1 The seven seeds 2

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

B. What we say?

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 1 The seven seeds 3
Answer:
I am a Duck
I quack

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 1 The seven seeds 4
Answer:
I am a rabbit
I squeak

Question 3.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 1 The seven seeds 5
Answer:
I am a sheep
I bleat

Question 4.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 1 The seven seeds 6
Answer:
I am a pig
I grunt

Question 5.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 poem 1 The seven seeds 7
Answer:
I am a rooster
I crow

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

Additional Questions and Answers.

Match the sounds of animals.

Question 1.
Crows – sing
Answer:
Crows – caw

Question 2.
Doves – caw
Answer:
Doves – соо

Question 3.
Larks – соо
Answer:
Larks – sing

Question 4.
Vulture – bell
Answer:
Vulture – scream

Question 5.
Cattle – scream
Answer:
Cattle – moo

Question 6.
Tigers – moo
Answer:
Tigers – growl

Question 7.
Deers – growl
Answer:
Deers – bell

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

The Seven Seeds Summary in English and Tamil

Long ago, there was a kingdom at the foothills of Anaimalai. The kingdom flourished in trade and arts under the rule of their king’s rule. He was respected and revered by all. It has been thirty years under his rule now. One day, the ageing king woke up worried. He was getting very old and had no heir to take his place. He decided to adopt and raise a child as the heir, but he knew that the adopted child must be honest.

வெகு காலத்திற்கு முன்னர், ஆனைமலையின் அடிவாரத்தில் ஒரு ராஜ்ஜியம் இருந்தது. அரசரின்ஆட்சியில் அந்த ராஜ்ஜியம் வியாபாரத்திலும் கலைகளிலும் செழித்தது. அந்த அரசர் அனைவராலும் மதிக்கப்பட்டு, மரியாதையும் செய்யப்பட்டார். அவர் அரசாள ஆரம்பித்து முப்பதுவருடங்களாகிவிட்டன. வயதான அந்த அரசர் ஒருநாள் கவலையுடன் எழுந்தார்அவருக்கு வயதாகிக் கொண்டே போவதாலும், வாரிசுகள் இல்லாததாலும் ஒரு குழந்தையை வாரிசாக தத்தெடுத்து வளர்க்க எண்ணினார். ஆனால் தத்தெடுக்கப்படும் குழந்தை நேர்மையாக இருக்க வேண்டும் என்பதும் அவருக்கு தெரியும்.

To find the child, he held a competition in his kingdom that was open to all. The competition had many levels and spanned for nearly six months. At the end of it, five boys and five girls made it to the very last round. There seemed little to separate them; each one of them was intelligent, strong and capable.

சரியான குழந்தையை கண்டுபிடிப்பதற்காக, எல்லாரும் பங்கேற்கக்கூடிய ஒரு போட்டியை அவர் நடத்தினார்.அந்த போட்டி, பல நிலைகளை கொண்டதாகவும், ஆறு மாதங்களுக்கு நீண்டதாகவும் இருந்தது. அதன் முடிவில், ஐந்து சிறுமிகளும், ஐந்து சிறுவர்களும் கடைசி சுற்றுக்கு தேர்வு பெற்றனர். ஒவ்வொருவரும் புத்திசாலியாகவும், வலிமையானவராகவும், தகுதிபெற்றவராகவும் இருந்ததால், தேர்ந்தெடுப்பது மிகவும் சிரமமாக இருந்தது.

The kina said, “I have one last test for you all. The one who passes this test will be the winner. As you all know the winner will be the heir to my throne.” He continued, “Our kingdom depends on agriculture, so the new leader must know how to grow plants. Here are seven seeds of wheat for each of you. Take them home. Plant and nurture them for six weeks. At the end of the sixth week, we shall see who has done the best job of nurturing them. That person will be the heir to the throne.”

“உங்கள் அனைவருக்கும் ஒரு கடைசி பரீட்சை உள்ளது, இதில் வெல்பவரே வெற்றியாளர் ஆவார்” எனக் கூறிய அரசர், “அவரே என் அரியணைக்குவாரிசு” என்றும் கூறினார். மேலும் “நம் ராஜ்ஜியம் விவசாயத்தை நம்பியுள்ளது, எனவே புதிய தலைவர்பயிர்களை பற்றியும்) வளர்ப்பது பற்றியும் தெரிந்திருக்க வேண்டும்” என்றார். “உங்கள் அனைவருக்கும் ஏழு கோதுமை விதைகளை அளிக்கிறேன். அவற்றை வீட்டிற்கு எடுத்துச் சென்று, நட்டு ஆறு வாரங்கள்பராமரிக்க வேண்டும். ஆறு வாரங்களின் முடிவில், யார்சரியாக அவற்றை வளர்த்து பராமரிக்கிறாரோ அவரே அரியணைக்கு வாரிசாவார்” என்றார்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

The children took their seeds and hurried home. They all got a pot, prepared some soil and sowed their seeds. The entire kingdom was excited. They were all anxious to see who the next king would be.

குழந்தைகள் விதைகளை எடுத்துக் கொண்டு வீட்டிற்குவிரைந்தனர். அனைவரும் ஒரு தொட்டியை எடுத்து,சிறிது மண்ணை இட்டு, விதைகளை விதைத்தனர். தமது அடுத்த அரசர் யார் என அறிய மொத்த ராஜ்ஜியமும் ஆவலாக இருந்தது.

One of the finalists was Ani. The days stretched into weeks. but the seeds failed to sprout. Ani didn’t know what had gone wrong. Ani and her parents were heartbroken. She had selected the soil with care, put the right manure, and very dutifully watered it. She had even prayed over it, day and night, and yet her seeds hadn’t grown at all.

ஓர் இல்லத்தில், அனி என்ற சிறுமியும் அவளுடைய பெற்றோரும் மனமுடைந்து இருந்தனர்.நாட்கள், வாரங்களாக நீண்டன. ஆயினும், விதைகள் முளைக்கவில்லை. தவறு எங்கே நேர்ந்ததென, அனி; க்கும் புரியவில்லை . ஏனெனில், சரியானபடி மண்ணை தேர்ந்தெடுத்து, சரியான உரத்தையும் இட்டு, கடமை தவறாது நீரை ஊற்றியும் வந்தாள். அவள் இரவும், பகலுமாக பிரார்த்தனை செய்து வந்தும்அவளுடைய விதைகள் வளரவே இல்லை .

Some of her friends advised her to go and buy new seeds from the market and plant. After all, they said, “How can anyone tell if they were the same seeds?”Ani’s parents had always taught her the value of honesty. They reminded her that if the king wanted them to plant just any wheat, he would have asked them to get their seed.

அவளுடைய சில நண்பர்கள் கடைவீதிக்கு சென்று புதிய விதைகளை வாங்கி பயிரிடும்படி கூறினர். ஏனெனில் யாராலும் விதைகளை குறிப்பாக அது, இது எனகண்டுபிடிக்க இயலாது. அனியின் பெற்றோர் அவளிடம் நேர்மையின் மதிப்பை பற்றி அவளுக்கு போதித்து இருந்தனர்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

“If you use anything different from what the king gave, that would be dishonest. I Maybe you’re not destined for the throne. If so, let it be, but it would be wrong to cheat the king,” they told her. Ani agreed.

அவர்கள் அனியிடம் “குழந்தைகள் ஏதாவது ஒரு கோதுமையைபயிரிடட்டும் என அரசர் நினைத்திருந்தால், அவர், விதைகளை நீங்களே ஏற்பாடு செய்து கொள்ளுங்கள் என்று கூறியிருப்பாரே” என்பதையும் அவளுக்கு நினைவுபடுத்தினர். “அவர் அளித்த விதைகளுக்கு மாறாக, வேறு ஒன்றை உபயோகப்படுத்தினால் அது நேர்மையற்ற செயலாகிவிடும். அரியணைக்கு நீ தேர்வாகாவிட்டாலும் பரவாயில்லை, ஆனால் அரசரை ஏமாற்றுவது தவறாகும்” என அவர்கள் கூற, அனியும்அதை ஏற்றுக்கொண்டாள்.

It had been six weeks now. The muchawaited day had come. The children returned to the palace, each of them proudly carrying a pot of healthy seedlings. It was obvious that the other nine had great success with their seeds.

ஆறு வாரங்களும் முடிந்துவிட்டன. எதிர்பார்க்கப்பட்ட நாளும் வந்தது. குழந்தைகள் அனைவரும்அரண்மனைக்கு திரும்பினர். ஒவ்வொருவரும் கையில் ஆரோக்கியமான பயிர்களை, தொட்டியில் வைத்திருந்தனர். இதன் மூலம் (அனியைத் தவிர மற்ற ஒன்பது பேரும் தங்கள் விதைகளை நடவு செய்வதில் வெற்றியடைந்திருந்தனர்.

The king arrived. He was beaming looking at the children and their pot of healthy seedlings. He began walking along the line of pots the children had kept. He asked each of them, “Is this what grew from the seeds I gave you?” And each of them responded, “Yes, your majesty.” And the king would nod and move down the line.

அவைக்கு வந்த அரசர், குழந்தைகளின் தொட்டிகளில் ஆரோக்கியமான பயிர்கள் இருப்பதை கண்டு புன்னகைசெய்தார்! குழந்தைகள் வரிசையாக வைத்திருந்த தொட்டிகளை பார்வையிட்டவர், ஒவ்வொருவரிடமும் “நான் கொடுத்த விதைகளிலிருந்தா இவை வளர்ந்தன?” என்று கேட்டார். ஒவ்வொருவரும் “ஆம், மாட்சிமை பொருந்திய அரசே” என கூறவும், அரசர் தலையசைத்து சென்றார்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

The king finally got to the last one, Ani. The girl was shaking. She feared that the king might have thrown her into prison for wasting his precious seeds. “What did you do with the seeds I gave you?” the king asked. “Your majesty, I planted them and cared for them every day. I am sorry but, they failed to sprout,” Ani said. She hung her head in shame. “Boo!” jeered the crowd.

கடைசியாக இருந்த அனியிடம் அரசர் சென்றார். அந்த சிறுமி நடுங்கிக் கொண்டிருந்தாள். அரசர்கொடுத்தமதிப்புமிக்க விதைகளை வீணாக்கிவிட்டதற்காக, ” தன்னை அரசர் சிறையில் போட்டுவிடுவாரோ என அவள் பயந்தாள். “நான் கொடுத்த விதைகளை நீ என்ன செய்தாய்?” என அரசர் அவளிடம் கேட்டார். “மாட்சிமை பொருந்திய அரசரே, நானும் விதைகளை பயிரிட்டு தினமும் பராமரித்தேன். ஆனாலும் அவை முளைக்கவில்லை என்பதற்காக வருந்துகிறேன்” என்று அனி கூறிவிட்டு தலையை கவிழ்த்துக் கொண்டாள்.கூடியிருந்த கூட்டமும் அதற்கு தன் அதிருப்தியைக் காட்டியது.

But the king raisedhis hands and signalled for silence. Then he said “Dear people behold my heir. The next leader of our kingdom!” The people were confused, “Why that girl? How can she be the right choice?”

தன் கைகளை உயர்த்தி கூட்டத்தினரை அமைதியாக இருக்கும்படி சைகை காட்டிய அரசர், அன்பு மக்களே,இதோ நம் இராஜ்ஜியத்தின் அடுத்த தலைவர்” எனக் கூற மக்கள் குழப்பமடைந்தனர். “யார் இவளா? எப்படி இவள் சரியான தேர்வாக ஆனாள்?” எனக் குழம்பினர்.

The king took his place on his throne with Ani by his side and said, ‘I aave each of them, seven seeds. This test was not for growing wheat. It was a test of character, a test of honesty. If a leader must have one quality, it must be that he or she should be honest. People should be able to trust the leader. Only this girl passed the test. I gave boiled seeds and boiled seeds cannot grow.”

தன் ஆசனத்தில் அமர்ந்த அரசர், அனியை தன் அருகில் அமர்த்திக்கொண்டு இவ்வாறு கூறினார். “நான்ஒவ்வொருவருக்கும் ஏழு விதைகளை கொடுத்தேன். இது கோதுமை விளைவிப்பதற்கான போட்டியல்ல. இது குணத்திற்கும், நேர்மைக்குமான பரீட்லைகுணத்திற்கும், நேர்மைக்குமான பரீட்சையாகும். ஒரு தலைவர் யாராக இருப்பினும் அவருக்கு வேண்டிய தகுதி, அவர் நேர்மையானவராக இருக்க வேண்டும்என்பதே. மக்கள் நம்பும்படியாக தலைவர் இருக்க வேண்டும். அந்த தேர்வில் இந்த சிறுமியே தேறினாள். நான் (அவர்கள் அனைவருக்கும்) கொடுத்தது, வேகவைத்த விதைகள். அவை எவ்வாறு வளரும்?”.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 The Seven Seeds

The Seven Seeds Glossary

Adopt – legally take and bring up
Ageing – getting old
Anxious – eager
Awaited – expected
Behold – see
Beaming – smiling broadly
Competition – contest
Destiny – fate
Dulifully – obediently doing the duty
Destined – to have an outcome
Excited – eager and enthusiastic
Flourished – developed in a healthy way
Heir – a person legally entiled to the property or rank of another person on his death
Hurried – move with haste
Kingdom – a region ruled by a king
Leader – head
Manure – animal dung used for furtilizing the land
Nurture – care, protect and grow
Nod – to move the head in acceptance
Revered – respected
Responded – say something in reply
Signalled – pass information by action or sign
Spanned – spread
Sprout – to put out shoots
Trade – buying and selling goods
Watered – to regularly pour water to grow

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th English Guide Pdf Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th English Solutions Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

4th English Guide Save Wisely Text Book Back Questions and Answers

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

A. Fill in the blanks.

Question 1.
Every year the children visit their _____________.
Answer:
Grandparents

Question 2.
At the end of the festival , Kamali and Senthil saved ___________.
Answer:
Some amount

Question 3.
Savings is done after fulfilling the ____________
Answer:
Basic needs

Question 4.
Senthil bought a ___________ from his savings.
Answer:
Camera

Question 5.
Kamali gave her savings to _____________.
Answer:
Her father

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

B. Answer the following questions.

Question 1.
What did the children buy with money they have?
Answer:
The children bought sweets, toys, chocolates or packed food items.

Question 2.
What did the grandfather announce?
Answer:
He announced that the children should save the money they get over the course of a year and spend it purposefully.

Question 3.
What happened to Jayan?
Answer:
Jayan got sick due to food poisoning.

Question 4.
What did Kamali get as gift?
Answer:
Kamali got a brand new fulte as gift.

Question 5.
What will you do with your savings?
Answer:
I will buy a gift for my mother and father.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

Answer the following Additional Questions and Answers.

Question 1.
Why did the children visit their native village?
Answer:
They visited their native village for the car festival that lasted for three days.

Question 2.
What did the family members and relatives would give their children?
Answer:
They would give them money to buy sweets and toys.

Question 3.
What would the children do with that money?
Answer:
They would spend all the money and never saved the money at all.

Question 4.
Were the children excited by the announcement?
Answer:
No, the children were not excited by the announcement.

Question 5.
What did Jayan and Kauvery decide to do?
Answer:
Jayan and Kauvery decided to enjoy the festival to the fullest. They bought every single type of food available across the shops.

Question 6.
Who were the eldest of the kids?
Answer:
The eldest of the kids were Kamali and Senthil.

Question 7.
How did Senthil and Kamali save every rupee they got?
Answer:
They controlled their desires and saved every rupee they got.

Question 8.
How much did they manage to save by the end of the festival?
Answer:
They managed to save around three hundred rupees by the end of the festival.

Question 9.
What did Senthil do?
Answer:
He opened savings account in the nearest post office.

Question 10.
What was Senthil’s dream?
Answer:
Senthil’s dream was to buy a camera.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

Let us read aloud

Read the passage three times on your own. Colour a Piggy bank each time you read.

Piggy bank is a coin box used by children. The real use of a piggy bank is to store coins. Piggy banks look like pigs. They come in many shapes and sizes. In Tamil, they are known as Hundial. It is a red, mud pot. We can drop the coins into the pot. Once the pot is full, we must break the pot and use they coins. Start saving with your hundial today!
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely 1

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely 2Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely 3
Hundial is a ____________ pot.
Answer:
Red, mud

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely 5 Samacheer KalSSamacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely 4amacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely 4vi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely 4
Mostly piggy banks looks like ___________
Answer:
Pigs.

Question 3.
The main idea of the passage is ___________
(a) To buy a piggy bank.
(b) To save.
Answer:
(b) To save

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

Let us write

This month you have managed to save Rs. 100 from your pocket money. Fill out the challan to deposit it in your Savings Account at the post office.

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely 6
Answer:
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely 8

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

Fill up the withdrawal form to withdraw Rs.200 from your Savings Account.

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely 14
Answer:
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely 15

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

I can do

A. Fill in the blanks.

Question 1.
Moles dig __________ to catch worms.
Answer:
Long and wide tunnel

Question 2.
Leaf cutter ants drink ___________
Answer:
Leaf sap

Question 3.
Kamali gave her savings to ____________.
Answer:
Her father

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

B. Join the word with the correct prefix.

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely 10
Answer:

  1. Prepaid
  2. Resend
  3. Unable
  4. Discontinue

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

C. Match the rhyming words.

Question 1.
Save ___________
Answer:
Gave

Question 2.
Countries __________
Answer:
Pantries

Question 3.
larder ___________
Answer:
Starter

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

D. Recite the poem with correct intonation.
Answer:
Activity to be done by the students

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

E. Write the words given in the bracket in correct tenses.

Question 1.
I __________ (see) him accidently.
Answer:
Saw

Question 2.
We ____________ (move) back to city yesterday.
Answer:
Answer:
Moved

Question 3.
Rani ____________ (meet) Rita tomorrow.
Answer:
Wil meet

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

F. Write the past form of the verbs.

Question 1.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely 11
run ____________
Answer:
Ran

Question 2.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely 12
eat ____________
Answer:
Ate

Question 3.
Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely 13
swim ____________
Answer:
Swam

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

Save Wisely Summary in English and Tamil

Every year, Kamali and her cousins would visit their grandparents in their native village for the car festival that lasted for three days. The entire village will be in a festive mood. The children were the most excited. The family members and relatives would give the children money to buy sweets and toys.

ஒவ்வொரு வருடமும் கமலியும், அவனுடைய ஒன்றுவிட்ட உறவுகளும் (சகோதர/ சகோதரிகள்) தங்கள் பூர்வீக கிராமத்தில் உள்ள தாத்தா, பாட்டியை காணவும் அங்கு மூன்று நாட்கள் நடைபெறும் தேர்த்திருவிழாவை காணவும் செல்வர். மொத்த கிராமமுமே பண்டிகைக்கால கொண்டாட்டத்தில் இருக்கும். குழந்தைகள் தான் இதில் மிக உற்சாகமாக இருப்பர். குடும்பத்தாரும், உறவினரும் தங்கள் குழந்தைகளுக்கு இனிப்புகளும், பொம்மைகளும்
வாங்க பணம் தருவர்.

The children would buy toys, chocolates, sweets or packed food items. They would spend all the money, and never saved the money at all. Their grandfather felt that the children should learn to save and use their money wisely. So, this year, he announced that the children should save the money they get over the course of a year, and spend it purposefully.

பொம்மைகள், சாக்லேட்கள், இனிப்புகள் அல்லது பாக்கெட்டுகளில் அடைக்கப்பட்ட உணவுகளை, குழந்தைகள் வாங்குவர். அவர்கள் பணத்தை சேமிக்காமல் அனைத்தையும் செலவு செய்வர். அவர்களுஅவர்களுடைய பாட்டனார், குழந்தைகள் சேமிக்க கற்க வேண்டுமெனவும் பணத்தை விவேகமாக செலவு செய்ய அறிய வேண்டுமெனவும் நினைத்தார். அதனால், இந்த வருடம் முழுவதும் அவர்கள் சேமிக்கும் பணத்தை உபயோகமாக செலவழிக்க வேண்டுமென அறிவித்தார்.

The children werenot at all excited by the announcement. Rajan and Mala were the youngest of the kids.They did not take the grandfather seriously. They spent their money on sweets and toys. The other siblings, Jayan and Kavery, decided to enjoy the festival to the fullest.

இந்த அறிவிப்பால் குழந்தைகள் மகிழவில்லை ராஜனும், மாலாவும் தான் இருப்பதிலேயே இளையவர்கள். அவர்கள் தாத்தா கூறியதை பெரிதாக எடுத்துக் கொள்ளவில்லை . அவர்கள் தங்கள் பணத்தை இனிப்புகள் மற்றும் பொம்மைகள் வாங்குவதில் செலவிட்டனர். அவர்களின் உடன்பிறப்புகள் ஜெயனும், காவேரியும் கூட அந்த திருவிழாவை முழுமையாய், சந்தோஷமாய் அனுபவிக்க முடிவெடுத்தனர்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

They bought every single type of food available across the shops. On the second day, Jayan got sick due to poisoning. So he decided to spend food the money only on toys. The eldest of the kids were Kamali and Senthil. They were determined to save the money and use it purposefully. So they controlled their desires and saved every rupee they got.

எந்தவிதமான உணவு கடைகளில் கிடைத்தாலும் அதை வாங்கினர். மறு நாள் ஜெயன் உண்ட உணவு நஞ்சேற்றம் கண்டதால், அவன் பணத்தைக் கொண்டு பொம்மைகள் வாங்க சிட்டமிட்டான். அந்த கமந்கைகளிலேயே கமலியம். செந்திலும் தான் பெரியவர்கள். அவர்கள் தங்கள் ஆசைகளை அடக்கிக் கொண்டு, கிடைத்த ஒவ்வொரு ரூபாயையும் சேமித்தனர்.

By the end of the festival, they managed to save around three hundred rupees. Grandfather was so happy to see their effort.

திருவிழா முடிவடையும் நேரத்தில், அவர்களால் முந்நூறு ரூபாய் சேமிக்க முடிந்தது. அவர்கள் முயற்சியில் பாட்டனார் ஆனந்தமடைந்தார்.

Senthil, when he went home, took his father to the nearest post office and opened a savinas account. He saved all his pocket money and found new ways to save money like he started to walk instead of taking the bus. He kept his stationeries safely so that he did not have to keep buying them. He re-used his old books to save money.

செந்தில் வீடு திரும்பியதும் தன் தந்தையை அழைத்துக் கொண்டு அருகிலுள்ள தபால் ஆபீசுக்கு சென்று, ஒரு சேமிப்புகணக்கு துவங்கினான். தன் கைச்
செலவுக்கு தரப்படும் பணத்தை சேமித்து வைத்தவுடன், பணம் சேமிக்க புதுப்புது வழிகளை கண்டுபிடித்தான். அவன் பேருந்தில் செல்வதற்கு பதில் நடந்து செல்ல ஆரம்பித்தான். தன் எழுது பொருட்களை பத்திரமாக ne வைத்திருந்து, மேலும் வாங்குவதை தவிர்த்தான். தன் பழைய புத்தகங்களை மறுபடி உபயோகித்து பணத்தை சேமித்தான்.

Soon, his father made him understand that savings is done after using the money for basic needs. So Senthil bought new books to take notes in his class. Senthil’s dream was to buy a camera. At the end of the year, his father checked his savings and bought him the latest camera with
his savings!

ஆனால், அவன் தந்தையார் அவனிடம் அடிப்படை தேவைகளுக்கு பயன்படுத்திய பிறகுதான், பணத்தை சேமிக்க வேண்டுமென உணர வைத்தார். அதனால் செந்தில் புதிய புத்தகங்களை வாங்கி வகுப்பில் குறிப்பெடுத்தான் செந்திலுக்கு வருட இறுதியில் ஒரு காமெரா வாங்க எண்ண ம் இருந்தது. வருட இறுதியில் அவன் சேமிப்பை சோதித்த அவனுடைய தந்தையார் அவனுக்கு, அவனுடைய சேமிப்பில் இருந்தே ஒரு சமீபத்திய காலத்திற்குரிய காமெரா வாங்கித் தந்தார்.

Kamali had a clear plan. She had a friend named Anandhi. Anandhi’s father was a futist. They lived in the same street, so the girls used to visit each other often. On many of these occasions, Anandhi used to teach her to play the flute. Kamali always wanted to buy a fute.

கமலிக்கு ஒரு தெளிவான திட்டம் இருந்தது. அவள் தோழியின் பெயர் ஆனந்தி என்பதாகும். ஆனந்தியின் அப்பா ஒரு புல்லாங்குழல் கலைஞர். அவர்கள் இருவரும் ஒரே தெருவில் வசித்ததால், ஒருவரை ஒருவர் அடிக்கடி சந்தித்துக் கொள்வர். பல சமயங்களில்’ கமலிக்கு, ஆனந்தி புல்லாங்குழல் வாசிக்க கற்றுத் தருவாள். கமலி எப்போதும் ஒரு புல்லாங்குழல் வாங்கவேண்டுமென்ற எண்ண த்தோடு இருந்தாள்.

Samacheer Kalvi 4th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Save Wisely

At the end of one year, she managed to save some amount. At that time,her father needed money urgently asked if he could use her savings. He promised to return the money soon. Kamali gave her savings to her father. Although she was proud of helping her father, she still wanted to buy the flute. She was disappointed.

ஒரு வருட முடிவில் அவளால் சிறிது பணம் சேமிக்க முடிந்தது. அந்த நேரத்தில் அவள் தந்தைக்கு அவசரமாக and பணம் தேவைப்பட்டதால், அவளுடைய பணத்தை உபயோகப்படுத்திக் கொள்ளலாமா என்று கேட்டார். அந்த பணத்தை விரைவில் திருப்பி தந்து விடுவதாகவும்கூறினார். தன் தந்தைக்கு உதவியதற்காக அவள் மகிழ்ந்தாலும் அவளுக்கு புல்லாங்குழல் வாங்குவது எண்ணமாக இருந்ததால் அவள் ஏமாற்றமடைந்தாள்.

Soon it was time to visit the village. Everyone was happy to meet each other after one year. On the day of the car festival, the whole family gathered in the village. Everyone in the family shared about the year gone one by one. After dinner, Senthil brought his new camera and told grandpa how he had saved and bought the camera. Grandpa was very proud and happy. He congratulated him.

கிராமத்துக்கு செல்லும் நேரமும் வந்துவிட்டது. ஒரு வருடத்திற்கு பின்னர் ஒருவரை ஒருவர் சந்தித்து ஆனந்தம் அடைந்தனர். திருவிழா அன்று மொத்த குடும்பமும் கிராமத்தில் குழுமி இருந்தது. குடும்பத்தில் இருந்தஒவ்வொருவரும் கடந்த வருடத்தை பற்றி, ஒவ்வொருவராக அனுபவங்களை பகிர்ந்து கொண்டனர். உணவிற்கு பிறகு,செந்தில் தாத்தாவிடம், தான் வாங்கிய புது காமெராவை காட்டினான். தாத்தா பெருமையும், மகிழ்ச்சியும் பொங்க அவனை பாராட்டினார்.

Meanwhile, Kamali’s father gave grandpa a gift and said something in his ears. Grandpa smiled and called Kamali. He gave her the aift. Her savings were used to buy the gift. Kamali eagerly opened the box and found a brand new flute. Her eyes were moist with tears. The whole family asked her to play the flute.

இதனிடையே கமலியின் தந்தையார், தாத்தாவின் காதுகளில் ரகசியமாக எதையோ கூறி ஒரு பரிசை அளித்தார். தாத்தா புன்னகையுடன் கமலியை அழைத்து அந்த பரிசை கொடுத்தார். அவளுடைய. சேமிப்பை கொண்டு அந்த பரிசை வாங்கியதாக, தெரிவிக்கப்பட்டது. கமலி ஆவலுடன் அந்த பெட்டியை திறந்து பார்த்ததும் அதில் ஒரு புத்தம் புதிய புல்லாங்குழல் இருந்தது. அவள் கண்கள் அதைக் கண்டதும் கண்ணீரால் ஈரமானது. மொத்த குடும்பமும் அவளை புல்லாங்குழல் வாசிக்கக் கேட்டுக் கொண்ட னர்.

Kamali played a song that her friend had taught her. Senthil started clicking pictures of the event with his camera.

தன் தோழி கற்றுக் கொடுத்த ஒரு பாடலை, கமலி வாசித்துக் காட்டினாள். செந்தில் காமெராவில் அதை படங்களாக எடுத்தான்.