Students can download 4th Maths Term 1 Chapter 2 Numbers Ex 2.7 Questions and Answers, Notes, Samacheer Kalvi 4th Maths Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus, helps students complete homework assignments and to score high marks in board exams.

## Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th Maths Solutions Term 1 Chapter 2 Numbers Ex 2.7

Question 1.

Add the following numbers.

(a) 216, 3422, 4019, 497

(b) 1002, 2347, 1976, 2005, 2007

(c) 1978, 1965, 2704, 473

Answer:

(a) 216, 3422, 4019, 497

216 + 3422 + 4019 + 497 = 8156

(b) 1002, 2347, 1976, 2005, 2007

1002 + 2347 + 1976 + 2005 + 2007 = 9337

(c) 1978, 1965, 2704, 473

1978 + 1965 + 2704 + 473 = 7120

Question 2.

Add the total amount of the following 4 piggy banks.

Answer:

₹ 978 + ₹ 3796 + ₹ 2374 + ₹ 1957 = ₹ 9105

Question 3.

The sum of 1215 + 2367 + 1673 +3120 = ______

(a) 8585

(b) 8225

(c) 8375

(d) 8285

Answer:

(c) 8375

1215 + 2367 + 1673 +3120 = 8375

Question 4.

2076 + 276 + 2974 + 1751 =______

(a) 9561

(b) 7077

(c) 7377

(d) none of these

Answer:

(b) 7077

2076 + 276 + 2974 + 1751 = 7077

Question 5.

What is the sum of five hundreds and fifteen tens?

(a) 650

(b) 550

(c) 5150

(d) 6150

Answer:

(a) 650

Five hundred = 500

Fifteen Tens = 150

sum = 500 + 150 = 650

Question 6.

The sum of the greatest 3 digit number and the smallest 4 digit number is

(a) 1999

(b) 1099

(c) 1990

(d) 9999

Answer:

(a) 1999

3 – digit greatest number = 999

4 – digti smallest number = 1000

sum = 999 + 1000

Question 7.

9999 + 1 = ________

(a) 10,000

(b) 1000

(c) 1001

(d) 10001

Answer:

(a) 10,000

Question 8.

In a village the number of males is 4154 and the number of females is 4221. Find the total population in the village?

Answer:

Males = 4154

females = 4221

Total population = 4154 + 4221

= 8375

Question 9.

A refrigerator costs f 6543 and a bVb player costs Rs 3412. What is the total cost?

Answer:

Cost of refrigerator = ₹ 6543

Cost of DVD player = ₹ 3412

Total = ₹ 6543 + ₹ 3412

= ₹ 9955