Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th English Guide Pdf Term 1 Poem 1 Beyond the Universe Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

   

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th English Solutions Term 1 Poem 1 Beyond the Universe

5th English Guide Beyond the Universe Text Book Back Questions and Answers

Let us understand:

A. Match the planets and its feature:

1. Mars a. Blue ice giant
2. Saturn b. Red Storm
3. Jupiter c. Red Planet
4. Neptune d. Ring and Moons

Answer:

1. Mars a. Red Planet
2. Saturn b. Ring and Moons
3. Jupiter c. Red Storm
4. Neptune d. Blue ice giant

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe

B. Answer the following questions:

Question 1.
Where is the poet going in the dream?
Answer:
The poet is going beyond the Earth in his dream.

Question 2.
Which planet has rings around it?
Answer:
Saturn has rings around it.

Question 3.
Which planet has a red storm?
Answer:
Jupiter has a red storm.

Question 4.
Why does the poet fly out of the universe?
Answer:
The poet flies out of the universe to meet the creator.

Question 5.
Name the planets the poet flies through.
Answer:
Mars, Saturn, Jupiter, Uranus, and Neptune are the planets the poet flies through.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe

Let us Know:

Collective Nouns:

  • To indicate any group we use collective nouns.
  • A collection/ group of cows is called a herd of cows.

Some Examples:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe 1

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe 2

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe 3

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe 4

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe 5

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe 6

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe

A. Write the Collective Nouns:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe 7
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe 8

Question 2.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe 9
Answer:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe 10

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe

B. Match the picture with the collective nouns:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe 11
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe 12

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe

Hi Somu, I find happiness in sharing my ideas. Now let me show you another kind of naming word.
சில வார்த்தைகளை நாம் உணரவும், அனுபவிக்கவும் மட்டுமே முடியும். அவற்றை நாம் பார்க்கவோ, தொடவோ முடியாது இவ்வகை வார்த்தைகள் abstract nouns என்றழைக்கப்படும்.

  1. There are some naming words that can be only felt and experienced.
  2. We can not see or touch them.
  3. For example, we can not see happiness. But we can feel and experience it.
  4. These naming words are called abstract nouns.

Some Examples:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe 13

More Examples:

  • Honesty
  • Wisdom
  • Beauty
  • Hope
  • Luck
  • Mercy
  • Pride
  • Life

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe

A. Pick the abstract noun:

Question 1.
He takes pride in his job.
Answer:
pride

Question 2.
The dove is a symbol of peace.
Answer:
Peace

Question 3.
My grandmother is full of wisdom.
Answer:
Wisdom

Question 4.
Iniya is very tall for her age.
Answer:
Age

Question 5.
Prem felt a lot of anger.
Answer:
Anger

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe

B. Colour the stars with the Abstract Nouns:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe 14
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe 15

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe

Let us listen:

Railway Announcement:

  1. To the kind attention of passengers the train No 12675 the Kovai superfast express bound from Chennai to Coimbatore, via Walajah road,
    Salem is arriving shortly on platform No 2.
  2. To the kind attention of passengers the train No 16182, the Silambu express bound from Sengottai to Chennai Egmore, via Aruppukkottai,
    Tiruchchirappalli, Villupuram is departing shortly from platform No 6.
  3. May I have your attention please the train No 12641, the thirukkural superfast express bound from Kanniyakumari to New Delhi via Chennai, Nagpur, Jhansi was expected to arrive at 11.40 is now running late by 2 hours. The inconvenience cause is deeply regretted.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe

Tick the correct one after listening to the announcement:

Question 1.
The Kovai Superfast Express is arriving on platform no _____.
(a) 2
(b) 6
(c) 4.
Answer:
(a) 2

Question 2.
The train no of the Silambu Express is _____.
(a) 12675
(b) 16182
(c) 12641
Answer:
(b) 16182

Question 3.
The Thirukkural Superfast Express is late by _____.
(a) 2 hours
(b) 3 hours
(c) 1 hour
Answer:
(a) 2 hours

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe

Let us Speak:

See how they speak in this situation and practice as if you were in that situation.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe 16

Mozhi: Hello uncle, please come in.
Uncle: How are you Mozhi?
Mozhi: I am fine uncle, please take your seat.
Uncle: Thank you. Where is your dad?
Mozhi: He is taking bath. Wait uncle, I will inform him.
Uncle: It’s okay ma. Let him come.
Mozhi: Can I get you some coffee to drink?
Uncle: Thanks ma, but I had coffee just now.
Mozhi: Then how about some buttermilk uncle.
Uncle: That would be nice.
Mozhi: Here is your buttermilk uncle.
Uncle: It is really nice, thank you ma.
Mozhi: You are welcome uncle.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe

5th English Guide Beyond the Universe Additional Questions and Answers

Question 1.
Where would the poet stop?
Answer:
The poet would stop by the red planet Mars.

Question 2.
What does the poet dream?
Answer:
The poet dreams of having a home away from home.

Question 3.
What is the specialty of the planet Saturn?
Answer:
Saturn appears with its ring and also it has several moons.

Question 4.
How does the red storm look like?
Answer:
The red storm looks like marbles.

Question 5.
Which planet is referred to as “blue ice giant”?
Answer:
The planet Neptune is referred to as “blue ice giant”.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe

Choose the abstract noun from the given four options:

Question 1.
a) diagram
b) divorce
c) Easter
d) founder
Answer:
b) Divorce

Question 2.
a)faith
b)spot
c)Facebook
d)Microsoft
Answer:
a) Faith

Question 3.
a)Paris
b)shoe
c)liberty
d)dog
Answer:
c) Liberty

Question 4.
a)palace
b)book
c)boy
d)pain
Answer:
d) Pain

Question 5.
a)speed
b)grave
c)writer
d)Jupiter
Answer:
a) Speed

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe

Beyond the Universe Summary in English and Tamil

I dream of flying beyond the Earth, amidst the planets and the countless stars.
I would stop by the red planet Mars, here we dream of a home away from home.

நான் பூமிக்கு அப்பால் பறப்பதைப் போலகனவு காண்கிறேன்.
பல கோள்கள் மற்றும் எண்ணற்ற நட்சத்திரங்களுக்கு மத்தியில்,
நான் செவ்வாய் கோளில் நின்று விடுவேன், நம் வீட்டுக்கு அப்பால் இங்கு ஒரு வீடு இருக்க வேண்டுமென நாம் கனவு காண்கிறோம்.

Fly on, to watch the Saturn,
with its ring and moons.
Then, I stopped by Jupiter, marvelled,
by its red storms that look like marbles.

அது வளையம் மற்றும் நிலவுகளுடன்
சிவப்பு புயல்களுடன் அது பளிங்கு போல பிறகு, காட்சியளிக்கிறது.
வியாழன் கோளில் நின்றேன்.
சனி கோளை பார்க்கப் பறக்கிறேன், காணப்படுகிறது.

Hurdling through a belt of asteroids,
I crossed Uranus, without a fuss.
To Neptune, the blue ice giant,
Further high, I fly, beyond the galaxy.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe

குறுங்கோள்களால் ஏற்பட்ட தடைகளைத் தாண்டி
எவ்வித இடையூறும் இன்றி யுரேனஸை நான் கடந்தேன்.
மிகப்பெரிய வடிவில், நீலநிற ஐஸ் போன்ற நெப்டியூனுக்குச் சென்றேன்.
மேலும் உயரே சென்று, நட்சத்திர மண்டலத்திற்கு அப்பால் நான் பறக்கிறேன்.

To meet the creator,
Of this Magnificent display.
To take me beyond the Milky Way,
To voyage across the galaxies.

இந்த அற்புதமான காட்சியைப் படைத்தவரைச் சந்திக்கப் பறக்கிறேன்.
இந்த பால்வெளிக்கு அப்பால் என்னை எடுத்துச் செல்லவும்,
நட்சத்திர மண்டலங்களுக்கு குறுக்கே பயணம் செய்யவும் நான் கனவு காண்கிறேன்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 1 Poem 1 Beyond the Universe

Beyond the Universe Glossary:
Amidst – Surrounded by (சூழப்பட்ட)
Asteroids – Small solar system bodies that revolve around the sun (சூரியனைச் சுற்றி வரும் குறுங்கோள்கள்)
Beyond – Outside the limits or reach (அப்பால்)
Countless – Innumerable
Creator – God (படைத்தவர் – கடவுள்)
Crossed – Moved from one place to other (கடந்து செல்வது)
Display – Show (காட்சி)
Dream – To have as an aspiration
Further – To move ahead (மேலும்)
Fuss – Disturbance (இடையூறு)
Galaxy – A large system of stars, milky way system (நட்ச த்திர மண்ட லம்)
Giant – A thing of great size
Hurdling – Racing over the barriers (தடைகளைத் தாண்டி)
Magnificient – Splendid (அற்புதமான)
Marbles – A little ball of glass or clay, used by children to play (பளிங்கு கற்கள்)
Marveling – Something that causes wonder (வியப்பை ஏற்படுத்துவது)
Resembles – To be like or similar to (ஒரே மாதிரி தோன்றுவது)
Ring – Circle of tiny ice crystals around Saturn (சனியை சுற்றியுள்ள-வளையம்)
Watch – Look (பார்த்த ல்)

Leave a Reply