Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions

Students can download 5th Maths Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions and Answers, Notes, Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus, helps students complete homework assignments and to score high marks in board exams.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th Maths Solutions Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions

Rounding to the Nearest Thousandth Calculator is an online tool that rounds off a decimal number to its nearest thousandths place.

Activity (Text Book page No.26)

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions 2

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions

Activity (Text Book page No.27)

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions 3
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions 4

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions

Crore in many ways
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions 5
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions 6

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions

Fill in the correct numbers in the following tables.

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions 7
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions 8

Activity: 1 (Text Book page No.28)

The Abacus shows the number 34,284
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions 9
Number name: ________
Expanded form: 3 Ten thousands + 4 thousands +2 hundreds + 8 tens + 4 ones.
= 30,000 + _____ + 200 + _____ + _____
3 × 10,000 + 4 × ____ + 2 × 100 + 8 x ____ + ____ × 1
Answer:
Number name: Thirty four thousand two hundred and eighty four.
Expanded form: 3 Ten thousands + 4 thousands +2 hundreds + 8 tens + 4 ones.
= 30,000 + 4000 + 200 + 80 + 4
= 3 × 10,000 + 4 × 000 + 2 × 100 + 8 x 10 + 4 × 1

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions

Try These (Text Book page No.29)

How many thousands are there in 3,45,789?
Answer:
345 thousands

Activity: 2 (Text Book page No.29)

Look at the Abacus and fill in the blanks.

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions 11
Number: ________
Number name: _______
Expanded form: 5 ten lakhs + ______ lakhs + ______ ten thousands + 1 _______ + 2 ________ + 5 tens + ______ ones
= 5000000 + ____ + 40000 + ______ + 200 + 50 + 8
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions 10
Number: 52,41,258
Number Name: Fifty two lakhs forty one thousands two hundred and fifty eight.
Expanded form:
= 5 ten lakhs + 2 lakhs + 4 ten thousands + 1 x thousand + 2 hundreds + 5 tens + 8 ones
= 5000000 + 200000 + 40000 + IQOO + 200 + 50 + 8.

Activity: 3 (Text Book page No.30)

Look at the Abacus and fill in the blanks.

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions 11
Given number: _________
Number Name: _______________
Expanded form: 6 crores + _____ Ten Iakhs + _____ Lakhs + 3 _______+ 5 Thousands + ______ + 1 Ten + 5 ones.
= 6,00,00,000 + 40,00,000 + ________ + ________ + 5000 + 400 + _______ + 5
= 6 × _____ + 4 × _____ + 2 × 100,000 + 3 × 10000 + 5 × _______ + _______ × 100 + 1 × 10 + _______ × 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions 12
Given Number: 6,42,35,415
Number Name: Six crores forty two lakhs thirty five thousands four hundred and fifteen
Expanded form: 6 Crores + 4 ten lakhs + 2 lakhs + 3 ten thousands + 5 Thousands + 4 hundreds + 1 ten + 5 ones.
= 6,00,00,000 + 40,00,000 + 2,00,000 + 30,000 + 5,000 + 400 + 10+5.
= 6 × 1,00,00,000 + 4 × 10,00,000 + 2 × 1,00,000 + 3 × 10,000 + 5 × 10,000 + 4 × 100 + 1 × 10 + 5 × 1.

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions

Activity (Text Book page No.30)

Write the place value of 7 and 1 for the given numbers.
a. 81,70,453
b. 3,46,710
c. 1,87,13,971
Answer:
a. 81,70,453
The place value of 7 is 7 × 10,000 = 70,000
The place value of 1 is 1 × 1,00,000 = 1,00,000

b. 3,46,710
The place value of 1 is 1 × 10 = 10
The place value of 7 is 7 × 100 = 700

c. 1,87,13,971
The place value of 1 is 1 × 1 = 1
The place value of 7 is 7 × 10 = 70
The place value of 1 is 1 × 10,000 = 10,000
The place value of 7 is 7 × 1,00,000 = 7,00,000
The place value of 1 is 1 × 1,00,00,000 = 1,00,00,000

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions

Try These (Text Book page No.34)

1. 3,002 ____ 8,002
2. 43,731 ____ 44,371
3. 43,115 ____ 43,511
4. 13,435 ____ 13,4753
Answer:
1. 3,002 ____ 8,002
= 3,002 < 8,002

2. 43,731 ____ 44,371
= 43,731 < 44,371

3. 43,115 ____ 43,511
= 43,115 < 43,511

4. 13,435 ____ 13,4753
= 13,435 < 13,4753

Activity (Text Book page No.34)

1. Form the smallest and greatest five digit numbers using the given digits once.
(a) 7, 1, 0, 5, 4
(b) 3, 4, 7, 0, 9
(c) 9, 7, 1, 6, 4
(d) 4, 5, 9, 6, 7
Answer:
(a) 7, 1, 0, 5, 4
Smallest number = 10,457
Greatest number = 75,410

(b) 3, 4, 7, 0, 9
Smallest number = 30,479
Greatest number = 97,430

(c) 9, 7, 1, 6, 4
Smallest number = 14,679
Greatest number = 97,641

(d) 4, 5, 9, 6, 7
Smallest number = 45,679
Greatest number = 97,654

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions

2. Write the smallest numbers in the fruit and the greatest number in the flower.

(a) 45678, 145, 7829
(b) 23, 8873, 88738, 883
Answer:
(a) 45678, 145, 7829
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions 13

(b) 23, 8873, 88738, 883
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions 14

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers InText Questions

Try These (Text Book page No.36)

1. Arrange the following numbers in the ascending order and descending order.
(i) 33,270; 1,078; 137; 27,935
(ii) 44,918; 32,113; 23,112; 42,231
(iii) 75,343; 30,475; 43,452; 13,055
(iv) 733; 34,946; 35,945; 23,745
Answer:
(i) 33,270; 1,078; 137; 27,935
Ascending order : 137,1,078, 27,935, 33,270
Descending order 5 33,270, 27,935, 1,078, 137

(ii) 44,918; 32,113; 23,112; 42,231
Ascending order : 23,112, 32,113, 42,231, 44,918
Descending order : 44,918, 42,231, 32,113, 23,112

(iii) 75,343; 30,475; 43,452; 13,055
Ascending order : 13,055, 30,475, 42,452, 75,343
Descending order ; 75,343, 42,452, 30,475,13,055

(iv) 733; 34,946; 35,945; 23,745
Ascending order : 733, 23,745, 34,946, 35,945
Descending order ; 35,945, 34,946, 23,745, 733

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4

Students can download 5th Maths Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4 Questions and Answers, Notes, Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus, helps students complete homework assignments and to score high marks in board exams.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th Maths Solutions Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4

The ultimate Mile Calculator.

Question 1.
Fill in the blanks.

a. 7m 5cm = ______ cm
Answer:
7m 5cm = 7 × 100 + 5cm: 700 + 5 = 705 cm

b. 505 mm = ______ cm ______ mm
Answer:
505 mm = 505 + 100 = 50 cm 5 mm

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4

c. 326m = ______ cm
Answer:
326 m = 326 × 100 = 32600 cm

d. 5km 30m = _____ m
Answer:
5 km 30 m : 5 × 1000 + 30 = 5000 + 30 = 5030 m

e. 650cm: ______ m ______ cm
Answer:
650 cm = 650 ÷ 100 = 6 m 50 cm

Question 2.
True or false.

a) 600 m is 6mm.
Answer:
False (∵6 cm)

b) 7000 m is 7 km.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4

c) 400 cm is 4 km.
Answer:
False (∵4m)

d) 770 mm is 77 cm.
Answer:
True

e) 9000m is 90 mm.
Answer:
False (∵ 9000 × 1000 = 9000000 mm)

Question 3.
Find the sum of the following

a. 17 m 45 cm + 52 m 30 cm
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4 1
= 69 m 750 cm

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4

b. 75 km 400 m + 37 km 300 m + 52 km 750 m
Answer:
400 + 300 + 750 = 1450 m
1450 m = 1 km 450 m
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4 2
= 165 km 450 m

c. 4 cm 8 mm + 5 cm 9 mm
Answer:
8mm + 9mm = 17 mm = 1 cm 7 mm
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4 3
= 1 cm 7mm

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4

Question 4.
Subtract the following

a. 15 km 450 m – 13 km 200 m.
Answer:
Difference = 15 km 450 m – 13 km 200 m
= 2 km 250 m

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4 4

b. 750 m 840 mm – 370m 480 mm.
Answer:
Difference = 750 m 840 mm – 370m 480 mm
= 380 m 360 mm

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4 5

c. 5 km 400 m – 3 km 350 m
Answer:
Difference = 5 km 400 m – 3 km 350 m
= 2 km 50 mm

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4 6

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4

Question 5.
Multiply the following.

a. 350 m 45c m × 7
Answer:
45 × 7 = 315 m
= 3 m 15 m

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4 7

350 m 45 cm × 7 = 2453 km 45 cm

b. 25 km 300 m × 6
Answer:
300 × 6 = 1800 m
= 1 km 800 m

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4 8

25 km 300 m × 6 = 151 km 800 mm

c. 37 m 350 mm × 8
Answer:
350 × 8 = 2800 mm
= 2 m 800 mm

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4 9

37 m 350 mm × 8 = 298 m 800 mm

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4

Question 6.
Divide the following

a. 950 km 800 m ÷ 5
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4 10
950 km 800 ÷ 5 = 190 km 160 m

b. 49 m 770 mm ÷ 7
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4 11
49 m 770 mm ÷ 7 = 7 m 110 mm

c. 172 m 48 cm ÷ 4
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4 12
172 m 48 cm ÷ 4 = 43 m 12 cm

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4

Life Related Problems

Question 7.
Answer the foliowing:

a. Saravanan had chosen to drive his vehicle from puducherry to Chennai for a distance of 165 Km. While starting his vehicle, the odometre showed 000157 Km, Find the reading of the odometre, when he reach Chennai?
Answer:
Distance form Pudicherry to Chennai = 165 km
Odometer showed = 000157 km
Reading of odometer after reached Chennai = 165 km + 000157 km
= 000322 km.

b. Karthik Raja decided to travel from A. He moves lKm in east to reach B. Then he goes 2 Km towards north and reaches C. Then he goes 1 Km towards west and reaches D. If he goes 2 Km towards South, Where would he reach? Draw apt Diagram and Justify. Also find out the total distance travelled by him.
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4 13
He would reach = A
Total Distance =1 + 2 + 1 +2 = 6 km

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4

c. Sangeetha has just finished building a new house with garden area. She measured the garden area and found it to be 6m x 6m. Suppose she has to put a pole every lm, how many poles are required? Each pole is of height 1.5m from the ground, What should be the total length of the fencing material to fence the garden?
Answer:
Side of the Garden = 6m
No. of poles required = 6 + 6 +6+ 6= 24
The total length of the fencing material to fence the garden
= 24 × 1.5
= 36 m

d. One student needs lm 25 cm cloth to stich a shirt. What is the total length of clothes need to stitch a class of 22 students?
Answer:
Cloth is needed for one student = 1 m 25 cm
Total cloth is needed for 22 students
= 1 m 25 cm × 22
= 27 m 50 cm

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4 14

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4

e. The distance from village A to village B is 3 km 450 m. The distance from village B to village C is 5 km 350 m. What will be the total length of the road, if the road is laid from village A to village C?
Answer:
Distance from village A to Village B = 3 km 450 m
Distance from village B to village C = 5 km 350 m
The distance from A to C = 8 km 800 m

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 4 Measurements Ex 4 15

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Ex 2.2

Students can download 5th Maths Term 2 Chapter 2 Numbers Ex 2.2 Questions and Answers, Notes, Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus, helps students complete homework assignments and to score high marks in board exams.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th Maths Solutions Term 2 Chapter 2 Numbers Ex 2.2

Question 1.
Choose the best answer:

(i) The number divisible by 5 with no remainder
(a) 14
(b) 535
(c) 447
(d) 316
Answer:
(b) 535

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Ex 2.1

(ii) Pick the number which is not a multiple of 6.
(a) 18
(b) 26
(c) 72
(d) 36
Hint:
(a) 18 = 6 × 3
(c) 72 = 8 × 9
(d) 36 = 6 × 6
Answer:
(b) 26

(iii) The common multiple of 4 and 8 among the given number is.
(a) 32
(b) 84
(c) 68
(d) 76
Hint:
Multiples of 4 = 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32, 36, 40 ….
Multiples of 8 = 8, 16, 24, 32, 40, 48, 56, 64, …
Common multiples of 4, 8 is 8, 16, 24, 32, 40,…
Answer:
(a) 32

(iv) Factors of 6
(a) 1, 2, 3
(b) 1, 6
(c) 1,2,3,6
(d) 2,3
Hint: Multiple of 9 are 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81, 90, ……..
Answer:
(c) 1, 2, 3, 6

(v) Multiple of 9 is
(a) 79
(b) 87
(c) 29
(d) 72
Hint: Multiple of 9 are 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81, 90, …….
Answer:
(d) 72

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Ex 2.1

Question 2.
Fill in the blanks:

Question 1.
Factors of 7 ______
Answer:
1, 7

Question 2.
The only even prime number is ______
Answer:
1,2

Question 3.
L.C.M of 4, 12 ______
Answer:
12

Question 4.
L.C.M of 5, 15 ______
Answer:
15

Question 5.
The numbers which divides 35 without reminders are _____, ______, ______.
Answer:
1, 5, 7

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Ex 2.1

Question 3.
Write down the factors of the given numbers.
(i) 25
(ii) 36
(iii) 14
(iv) 16
(v) 12
Answer:
(i) 25
Factors of 25 is 1, 5, 25

(ii) 36
Factors of 36 is 1, 2, 3, 4. 6, 9, 12, 18, 36

(iii) 14
Factors of 14 is 1, 2, 7, 14

(iv) 16
Factors of 16 is 1, 2, 4, 8, 16

(v) 12
Factors of 1, 2, 3. 4, 6, 12

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Ex 2.1

Question 4.
Draw a picture of factor tree.

(i) 18
(ii) 33
(iii) 16
(iv) 50
Answer:
(i) 18
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Ex 2.2 1

(ii) 33
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Ex 2.2 2

(iii) 16
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Ex 2.2 3

(iv) 50
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Ex 2.2 4

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Ex 2.1

Question 5.
Write down the first 5 multiples of the given numbers.
(i) 7
(ii) 9
(iii) 16
(iv) 11
(v) 21
Answer:
(i) 7
= 7 Multiple of 7 – 7, 14, 21, 28, 35

(ii) 9
= 9 Multiple of 9 – 9, 18, 27, 36, 45

(iii) 16
= 16 Multiple of 16 – 16, 32, 48, 64, 80

(iv) 11
= 11 Multiple of 11 is 11, 22, 33, 44, 55

(V) 21
= 21 Multiple of 21 is 21, 42, 63, 84, 105

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Ex 2.1

Question 6.
Find first three common multiples of the given numbers.
(i) 24, 16
(ii) 12,9
(iii) 24,36
Answer:
(i) 24, 16
Multiples of 24 = 24, 48, 72, 96, 120, 144, 168, 192, 216, 240, 264
Multiples of 16 = 16, 32, 48, 64, 80, 96, 112, 128, 144, 160, 176, 192. 208, 224, 240, 256
Common multiples of 24 and 16 is 48, 96, 144, 192, 240

(ii) 12, 9
Multiples of 12 = 12, 24, 36, 48, 60, 72, 84, 96, 108, 120,
Multiples of 9 – 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81, 90, 99, 108, 117
Common multiples of 12 and 9 is 36, 72, 108

(iii) 24, 36
Multiples of 24 = 24, 48, 72, 96, 120, 144, 168, 192, 216,
Multiples of 36 = 36, 72, 108, 144, 180, 216
Common multiples of 24 and 36 is 72, 144, 216

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Ex 2.1

Question 7.
Find L. C.M of the given numbers.
(i) 12 and 28
(ii) 16 and 24
(iii) 8 and 14
Answer:
(i) 12 and 28
Multiples of 12 = 12, 24, 36, 48, 60, 72, 84, 96, 108, 120, 132, 144, 156, 168, 180
Multiples of 28 = 28, 56, 84, 112, 140, 168, 196, ……
Common multiples of 12 and 28 is 84, 168, ……..
LCM is 84

(ii) 16 and 24
Multiples of 16 = 16, 32, 48, 64, 80, 96, 112, 128, 114, …….
Multiples of 24 = 24, 48, 72, 96, 120, 144, ……
Common multiples of 16 and 24 is 48, 96, 144, ……..
LCM is 48

(iii) 8 and 14
Multiples of 8 = 8, 16, 24, 32, 4O48, 56, 64, 72, 80, 88, 96, 104, 112, …
Multiples of 14 = 14, 28, 42, 56, 70,84 98 112 ……
Common multiples of 8 and 14 is 56, 112, …….

(iv) 30 and 20
Multiples of 30 = 30, 60, 90, 120, 150, 180, 210, 240, 270, …
Multiples of 20 = 20, 40, 60, 80, 100, 120, 140, 160, 180, …
Common multiples of 30 and 20 is 60, 120, 180
LCM of 30 and 20 is 60.

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Ex 2.1

The least common multiple (LCM) of 12 and 18 is 36.

Question 8.
Ramya visits the gym five days once and Kavitha visits the gym six days once. In which day will they meet each other?
Answer:
Multiples of 5 = 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, …
Multiples of 6 – 6, 12, 18, 24, 30, 36, 42, 48, 54, 60, 66, …
Common multiples of 5 and 6 is 30, 60
LCM of 5 and 6 is 30.

Question 9.
Arun and shahjahan goes for walking in a circular path of a park in the same direction. Arun takes 6 minutes to complete one round, while shahjahan takes 8 minutes to completed one round. In how many minutes will they meet each other?
Answer:
Multiples of 6 = 6, 12, 18, 24, 30, 36, 42, 48, 54,…
Multiples of 8 = 8, 16, 24, 32, 40, 48, 56, 64, …
Common multiples of 6 and 8 is 24, 48, …
LCM of 6 and 8 is 24.
They will meet each other after 24 minutes.

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Additional Questions

Students can download 5th Maths Term 2 Chapter 2 Numbers Additional Questions and Answers, Notes, Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus, helps students complete homework assignments and to score high marks in board exams.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th Maths Solutions Term 2 Chapter 2 Numbers Additional Questions

What is the factor of 50 between 11 and 20? The factors of 50 are: 1, 2, 5, 10, 25, 50 None of them is between 11 and 20.

Question 1.
Find the common factors for:
(i) 6 and 9
(ii) 15 and 20
Answer:
(i) 6 and 9
Factors of 6 is 1, 2, 3, 6
Factors of 9 is 1, 3, 9
Common factors of 6 and 9 is 1, 3

(ii) 15 and 20
Factors of 15 is 1, 3, 5, 15
Factors of 20 is 1, 2, 4, 5, 10, 20
Common factors of 15 and 20 are 1, 5.

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Additional Questions

Question 2.
Draw a picture of factor tree.
(i) 45
(ii) 100
Answer:
(i) 45

(ii) 100

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Additional Questions

Question 3.
Write down the first 5 multiple of the given numbers.
(i) 15
(ii) 25
Answer:
(i) 15
15 × 1 = 15
15 × 2 = 30
15 × 3 = 45
15 × 4 = 60
5 × 5 = 75
5, 30, 45, 60, 75

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers Additional Questions

(ii) 25
25 × 1 = 25
25 × 2 = 50
25 × 3 = 75
25 × 4 = 100
25 × 5 = 125
25, 50, 75, 100, 125

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions

Students can download 5th Maths Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions and Answers, Notes, Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus, helps students complete homework assignments and to score high marks in board exams.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th Maths Solutions Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions

Try These (Text Book Page No. 5)

12 = 1 × 1 = 1
22 = 2 × 2 = 4
32 = 3 × 3 = 9
42 = 4 × 4 = 16
52 = 5 × 5 = 25
62 = 6 × 6 = ______
72 = 7 × 7 = ______
82 = 8 × 8 = ______
92 = 9 × 9 = ______
102 = 10 × 10 = ______
Answer:
12 = 1 × 1 = 1
22 = 2 × 2 = 4
32 = 3 × 3 = 9
42 = 4 × 4 = 16
52 = 5 × 5 = 25
62 = 6 × 6 = 36
72 = 7 × 7 = 49
82 = 8 × 8 = 64
92 = 9 × 9 = 81
102 = 10 × 10 = 100

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 InText Questions

Activity (Text Book Page No. 6)

A. Count and Write the number of boxes:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions 1
Answer:
1

Question 2.
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions 2
Answer:
4

Question 3.
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions 3
Answer:
9

Question 4.
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions 4
Answer:
16

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 InText Questions

B. Circle and colour the square numbers:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions 5
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions 6

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 InText Questions

Work Sheet (Text Book Page No. 7)

I. Answer the following:

Question 1.
The square number of 2 is _________
Hint : 2 × 2 = 4
Answer:
4

Question 2.
The square number of 5 is
hint : 5 × 5 = 25
Answer:
25

Question 3.
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions 7
These number of boxes is equal to one square number,
The number is ________
Answer:
The number is 9

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 InText Questions

Question 4.
Which of following number is square number
a. 23
b. 54
c. 36
d. 45
HInt = 62 = 6 × 6 = 36
Answer:
36

Question 5.
What is next square number of 49?
a. 76
b. 95
C. 64
d. 45
Hint : 7 × 7 = 49
8 × 8 = 64
Answer:
64

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 InText Questions

Therefore, we get the Factor of 24 by dividing it with even Numbers which do not leave a remainder.

Try These (Text Book Page No. 8)

Find the Factors:
Factors of 4 are 1, 2 and 4.
Factors of 10 are 1, 2, 5 and 10.
Factors of 16 are 1, 2, 4, 8 and 16.
Factors of 18 are ________
Factors of 20 are ________
Factors of 24 are ________
Factors of 42 are ________
Answer:
Factors of 18 are ________
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions 8
1,2,3,6,9 and 18 are the factors of 18.

Factors of 20 are ________
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions 9
1,2,4,5,10 and 20 are factors of 20.

Factors of 24 are ________
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions 10
1,2,3,46,8, 12 and 24 are factors of 24.

Factors of 42 are ________
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions 11
1,2,3,6,7,14,21 and 42 are factors of 42.

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 InText Questions

Activity (Text Book Page No. 9)

Tick the factors of the following numbers
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions 12
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions 13

Try These (Text Book Page No. 11)

5, 10, 15, _____, _____, _____, _____
Answer:
20, 25, 30, 35, 40

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 InText Questions

Try These (Text Book Page No. 12)

Find L.C.M
1. 10 and 15
2. 8 and 6
3. 4 and 10
4. 6 and 16
Answer:
1. 10 and 15
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions 14
Common multiples of 10, 15 are 30, 60, 90, …
LCM of 10, 15 is 30.

2. 8 and 6
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 Numbers InText Questions 15
Common multiples of 6, 8 are 24, 48,
LCM of 6, 8 is 24.

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 InText Questions

3. 4 and 10
Multiple of 4 = 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32, 36, 40, 44, …
Multiple of 10 = 10, 20, 30. 40, 50, 60, …
Common multiples of 4, 10 ore 20, 40, …
LCM of 4, 10 is 20.

(4) 6 and 16
Multiple of 6 – 6, 12, 18, 24, 30, 36, 42, 48, 54, 60, 66, 72, 78, 84, 90, 96, 102, …
Multiple of 16 – 16, 32, 48, 64, 80, 96, 112, …
Common multiples of 6. 16 are 48, 96, …
LCM of 6, 16 is 48.

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 2 Chapter 2 InText Questions

Think it (Text Book Page No. 12)

Can we say the highest common multiples for two numbers?
Answer:
No only LCM

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th Science Guide Pdf Term 1 Chapter 3 Energy Text Book Back Questions and Answers, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th Science Solutions Term 1 Chapter 3 Energy

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Energy Text Book Back Questions and Answers

Evaluation
I. Choose the correct Answer:

Question 1.
When diesel is burnt chemical energy is converted into _______.
a) wind energy
b) heat energy
c) solar energy
d) sound energy
Answer:
b) heat energy

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

Kinetic Energy calculator – online mechanical engineering tool to calculate the observed energy of a body due to its motion, in both US customary & metric (SI)

Question 2.
Running water possesses _______.
a) potential energy
b) chemical energy
c) kinetic energy
d) sound energy
Answer:
c) kinetic energy

Question 3.
Unit of energy is _______.
a) Kilogram
b) Newton
c) Kelvin
d) Joule
Answer:
d) Joule

Question 4.
Which one of the following requires wind energy?
a) Bicycle
b) Photosynthesis
c) Parachute
d) Automobiles
Answer:
c) Parachute

Question 5.
Cow dung possesses _______ .
a) kinetic energy
b) chemical energy
c) solar energy
d) heat energy
Answer:
b) chemical energy

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

II. Find out the energy conversion that takes place in the following:

Question 1.
Iron box: _______.
Answer:
Chemical energy to Heat energy

Question 2.
Electric Iron box: _______.
Answer:
Electric energy to Heat energy

Question 3.
Electric fan:
Answer:
Electric energy to Mechanical energy

Question 4.
Speaker:
Answer:
Electric energy to Sound energy

Question 5.
Generator: _______.
Answer:
Mechanical energy to Electrical energy

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

III. Find out form of energy possessed by the following things:

Question 1.
A rock on the top of a hill.
Answer:
Pontential Energy

Question 2.
A rolling ball.
Answer:
Kinetic Energy

Question 3.
Charcoal.
Answer:
Heat Energy

Question 4.
Water falls.
Answer:
Kinetic Energy

Question 5.
Battery.
Answer:
Chemical Energy

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

IV. Match the following:

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy 1
Answer:

  1. e
  2. d
  3. a
  4. c
  5. b

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

V. Say True or False:

Question 1.
An apple falling from a tree is an example for kinetic energy.
Answer:
True

Question 2.
Electrical energy is used to run electric trains.
Answer:
True

Question 3.
Heat energy cannot be produced by friction.
Answer:
False

Potential Energy Calculator is a free online tool that displays the potential energy of the body.

Question 4.
Potential energy and heat energy are the two forms of mechanical energy.
Answer:
False

Question 5.
The unit of energy is joule.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

VI. Answer in brief:

Question 1.
What is energy?
Answer:
Energy is defined as capacity to do work. S.I unit of work is Joule.

Question 2.
What are the different forms of energy?
Answer:
There are different forms of energy like mechanical energy, heat energy, light energy, wind energy, solar energy, electrical energy, and chemical energy.

Question 3.
What are the uses of mechanical energy?
Answer:

  • In hydroelectric plants, kinetic energy of water is converted into electrical energy.
  • Windmills convert kinetic energy of winds into electrical energy.
  • Mechanical energy of the hammer is used to apply a force on a nail.
  • Mechanical energy can bring a moving body to rest and make a body at rest to move.

Question 4.
State the Law of conservation of energy.
Answer:
Law of conservation of energy states that energy Can neither be created nor be destroyed. One form of energy is converted into another form of energy.

Question 5.
Give the uses of Light energy.
Answer:

  • We are able to see objects with the help of light energy.
  • Plants use light energy to synthesis their food.
  • With the help of light energy, our skin is able to synthesis Vitamin D.
  • Electricity can be produced with the help of light energy.

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

VII. Answer in detail:

Question 1.
Explain the types of Mechanical energy.
Answer:
Energy possessed by an object due its position is called mechanical energy.
Mechanical energy can be classified into two;

  • Kinetic energy
  • Potential energy

a) Kinetic energy: Energy possessed by a moving objectis known as kinetic energy. It is also known as energy of motion.
Eg: Moving car, cricket ball bowled by a player, bullet coming out of a gun.

b) Potential energy: Energy possessed by an object which is at rest is known as potential energy. It is also known as stores energy of position.
Eg: Object lifted above, stone in the stretched rubber, water in the dam.

Question 2.
Explain Conservation of energy.
Answer:
Energy cannot be created cannot be destroyed also. It is changed from one form to another form or transferred from one object to another object. Examples for conservation of energy in our daily life are :

1. Water dam :

  • Water stored in water dams posseses potential energy.
  • When water falls down, potential energy of water is converted, into kinetic energy.
  • Kinetic energy of water rotates the turbines and electric energy is generated.

2. Electrical appliances:

  • Electrical energy is used in many domestic appliances such as electric stove, iron box and fan.
  • Electric energy flows into the coil in the devices.
  • As current flows, it heats up the coil.
  • With the help of this heat energy, we do many useful works.
  • Thus, electrical energy is converted into heat energy.
  • Electical energy is converted to mechanical energy in fan, light enrgy in bulb and sound energy in computer.

3. Driving a car:

  • We use fuel in the form of petrol or diesel or gas to run vehicles.
  • When this fuel burns in the engine, chemical energy is converted into heat energy.
  • Burning fuel produces hot gases which pushes the piston in the engine to move the vehicle.
  • Thus heat energy is converted into mechanical energy.

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Energy Additional Questions and Answers

I. Choose the correct Answer:

Question 1.
___________ is the only form of energy visible to human eye.
a) Heat energy
b) Light energy
c) Electrical energy
d) Chemical energy
Answer:
b) Light energy

Question 2.
Light travels at a speed of _________.
a) 3,00,000 km/s
b) 4,00,000 km/s
c) 5,00,000 km/s
d) 6,00,000 km/s
Answer:
a) 3,00,000 km/s

Question 3.
Sunlight takes _________ to reach earth.
a) 5 minutes
b) 6 minutes
c) 7 minutes
d) 8 minutes
Answer:
a) 5 minutes

Question 4.
Which of the following device converts chemical energy into electrical energy?
a) Battery
b) Loud speaker
c) Solar cell
d) Electrical motor
Answer:
a) Battery

Question 5.
___________ stands first in generating electricity from wind mill.
a) Kerala
b) Tamil Nadu
c) Karnataka
d) Andhra pradesh
Answer:
b) Tamil Nadu

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

Question 6.
The energy, possessed by a object due to its position is called _______.
a) Kinetic energy
b) Potential energy
c) Mechanical energy
d) Electrical energy
Answer:
b) Potential energy

Question 7.
The energy possessed by a cricket ball bowled by a player is _______.
a) Potential energy
b) Kinetic energy
c) Mechanical energy
d) Electrical energy.
Answer:
b) Mechanical energy

Question 8.
Electric eel is a _______.
a) fish
b) snake
c) frog
d) none of the above
Answer:
a) fish

Question 9.
Which of the following is the example potential energy?
a) Object lifted above
b) Bullet coming out of a sun
c) Moving car
d) Cricket ball bowled by a player
Answer:
c) Moving car

Question 10.
What energy is possessed by stretched rubber.
a) Nuclear
b) Potential
c) Kinetic
d) Thermal
Answer:
b) Potential

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

II. Fill in the blanks:

Question 1.
_______ is a measure of heat in a body.
Answer:
Temperature

Question 2.
________ use wind energy to generate electricity.
Answer:
Windmills

Question 3.
The form of energy that produces feeling of hotness is called as _______.
Answer:
heat

Question 4.
Light energy helps our skin to synthesis _________.
Answer:
vitamin – b

Question 5.
When stored water falls down, potential energy of water is converted into _______.
Answer:
Kinetic energy

Question 6.
Electric eel can generate _______.
Answer:
electricity

Question 7.
Law of conversation of energy given by _________.
Answer:
Julius Robert Mayar

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

III. Say True or False:

Question 1.
Light does not require any medium to travel.
Answer:
True

Question 2.
Mechanical energy can be used for pumping water.
Answer:
False

Question 3.
Heat energy is used to run vehicles.
Answer:
True

Question 4.
Heat is measured in Joule.
Answer:
True

Question 5.
Water stored in water dams possesses kinetic energy.
Answer:
False

Question 6.
Photosynthesis changes solar energy into chemical energy.
Answer:
True

Question 7.
Wind mills convert kinetic energy of winds into electrical energy.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

IV. Circle the odd one:

Question 1.
a) Proton
b) Dentron
c) Electron
d) Neutron
Answer:
b) Dentron

Question 2.
a) Nuclear power plants
b) Hydroelectric plants
c) Water heaters
d) Windmills
Answer:
c) Water heaters

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

V. Match the following:

Question 1:

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy 2
Answer:

  1. d
  2. a
  3. b
  4. c

Question 2.

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy 3
Answer:

  1. d
  2. c
  3. b
  4. a

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

VI. Answer briefly:

Question 1.
What is mechanical energy?
Answer:

  • Energy possessed by an object due to its position is called mechanical energy.
  • Mechanical energy can be classified into two.
      • Kinetic energy
      • Potential energy

Question 2.
What is energy of motion? Give examples.
Answer:
Energy possessed by a moving object is known as kinetic energy. It is also known as energy of motion.
Examples: Moving car, Cricket ball bowled by a player, Bullet coming out of a gun.

Question 3.
Write any two uses to mechanical energy.
Answer:

  • Windmills convert kinetic energy of winds into electrical energy.
  • Mechanical energy of the hammer is used to apply a force on a Class nail.

Question 4.
What is wind energy and write its uses?
Answer:
Energy possessed by the wind is known as wind energy.
Uses of wind energy

  • Wind mills use wind energy to generate electricity.
  • Ships sail by the power of wind.
  • Sports like wind surfing, sailing, kite surfing use wind energy.
  • Wind energy can be used for pumping water.

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

Question 5.
Name the particles of atom?
Answer:
Atoms possess particles like protons, electrons, and neutrons.

Question 6.
What is electric energy?
Answer:
Movement of electron in the objects causes energy. This energy is called electric energy.

Question 7.
What are the different ways electricity can be generated?
Answer:
Electric energy is also generated from nuclear power plants, hydroelectric plants, and windmills. It is also generated from solar energy.

Question 8.
Write the uses of Electric energy.
Answer:

  • Electric energy is needed for the working of fan, light, television, washing machine, refrigerator, etc.
  • Electric iron box, electric stove, and electric water heater work by electrical energy.
  • It is used to run cars and trains.
  • It is used in factories to produce materials.

Question 9.
What is law of conservation of energy?
Answer:
Law of conservation of energy states that energy can neither be created nor be destroyed. One form of energy is converted into another form of energy. This law was given by Julius Robert Mayor.

Question 10.
What energy transfer happen in a car engine?
Answer:
When Petrol or diesel or gas burns in the engine, chemical energy is converted into heat energy. Burning fuel produces hot gases which pushes the piston in the engine to move the vehicle. Thus heat energy is converted into mechanical energy.

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

VII. Answer in detail:

Question 1.
Write the uses of heat energy and light energy.
Answer:
Uses of heat energy:

  • Heat energy obtained from power stations is used to generate electricity.
  • Heat energy obtained from petrol and diesel is used to run vehicles.
  • We cook food with the help of heat. Heat energy renders the food material soft and easy to digest.
  • Hard substances like iron are heated to mold them into different shapes.
  • Heat is used to dry clothes and other wet substances.

Uses of light energy:

  • We are able to see objects with the help of light energy.
  • Plants use light energy to synthesis their food.
  • With the help of light energy, our skin is able to synthesis Vitamin-D.
  • Electricity can be produced with the help of light energy.

Question 2.
Explain about chemical energy and its uses.
Answer:
Chemical energy:
Chemical energy is stored in substances when atoms join together to form chemical compounds. When two or more chemical substances react with each other, this energy is released.

Uses of chemical energy:

  • The food we eat contains chemical energy.
  • Chemical energy in wood provides heat energy which helps us to cook food.
  • Chemical energy in coal is used to generate electricity.
  • Batteries we use in our daily life contain chemical energy.
  • Fuels like petrol and diesel possess chemical energy which is used to run vehicles.

Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy

Question 3.
Draw the diagram to show how the electric energy generated from water.
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Science Guide Term 1 Chapter 3 Energy 4

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th English Guide Pdf Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th English Solutions Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

5th English Guide The Case of the Missing Water Text Book Back Questions and Answers

A. Fill in the blanks:

Question 1.
The tank in Divya’s village was almost ______.
a) full
b) dry
c) half full
Answer:
b) dry

Question 2.
Divya loved solving ______.
a) problem
b) sums
c) mysteries
Answer:
c) mysteries

Question 3.
Divya and Rani decided to draw a ______.
a) goat
b) mountain
c) map
Answer:
c) map

Question 4.
Elephants were visiting ______ field. (Not in the text)
a) paddy
b) ragi
c) sugar cane
Answer:
c) sugar cane

Question 5.
Rani thought of herself as a ______ engineer.
a) civil
b) mechanical
c) sanitary
Answer:
c) sanitary

Question 6.
Rani and divya informed the happening to the ______.
a) police
b) friends
c) elders
Answer:
c) elders

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

B. Answer the following:

Question 1.
Why did Manju’s parents leave the village?
Answer:
Manju’s parents left the village because there was no water in the village.

Question 2.
What kind of water did Divya use to brush her teeth?
Answer:
Divya brushed her teeth with muddy tank water.

Question 3.
What did Rani want to become?
Answer:
Rani wanted to become a sanitary engineer in the future.

Question 4.
Where did the tanker man take the water from the village?
Answer:
The tanker man took the water to the city from the village.

Question 5.
Do you think it is okay for the tanker to take water? Why?
Answer:
No. When the whole village is suffered without water, it is not fair for the tanker to take water to the city.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

C. Try your own:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 2

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

D. Speak and win:

Join in any group. Support or oppose using 4 to 5 sentences to win.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 3

I support Divya:

  1. Divya had a social responsibility.
  2. Divya roamed everywhere to find how the water was lost and became tired.
  3. Divya fought with her friend Rani for her concern to know how the water was lost.
  4. Her determination to solve a mystery is to be appreciated.

I oppose Divya:

  1. Divya always pokes her nose in other matters.
  2. Small girl Divya need not strain to find herself how the water was lost.
  3. Divya unnecessarily had a difference of opinion with her friend.
  4. Divya should not command the tanker man. She should inform the village people about him.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

Let us read aloud:

A. Read the passage 3 times and colour a dustbin each time:

I am Mani. I have to take a bus to nearby city. I crossed the road to reach the bus stand. I got the bus and sat down and took out a book to read. Before I started to read, I just looked at the people around me. The two men sitting next to me were talking loudly. Some were listening to music on their phone. I was unable to focus on reading. The men were talking about cleaning the city. As they were talking, they opened a pack of biscuits to eat. After some time I dozed off. When I opened my eyes, the bus had reached the city. The two men were not there but pieces of the biscuits and wrappers were there. I cleaned the wrappers and put them in the dustbin.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 4

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

Question 1.
What did Mani take out?
Answer:
Mani took out a book to read.

Question 2.
What did Mani find on the seat when he woke up?
Answer:
When Mani woke up, he found pieces of the biscuits and wrappers on the seat.

Question 3.
If you were Mani, what would you do?
Answer:
If I were Mani, I would have asked my fellow passengers to talk softly in public and to keep clean the surroundings.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

Let us write:
Creative writing with suspense:

In the dark cold winter night in 1950, Rani and his brother Raj were waiting at the old open railway station showering in fear and in cold. They wanted to go to the next station for half an hour distance but the train was one hour late. They kept their eyes and early open to hear the engine sound. But nothing came. Suddenly Raj saw the smoke coming from far and a streak of fire too.

Still, the train did not come. They started walking toward the direction of the ‘train’ seeing the smoke. Oh! what a surprise. The ‘train’ was actually a tribal man smoking cigar covering himself with a black blanket. Rani seamed with fear. The friendly tribal man understood their need and took them to the next station in his bullock cart. Rani and Raj understood brotherly have from an uncultured tribal man that day.

Writing a Story with suspense:

Words that help you create suspense:
suddenly, just then, at that moment, all of a sudden, silently, in alarm, scared, from the shadows, dark, unexpectedly, etc.

Let us use these words to write a paragraph on “A day in the forest”:

A day in the forest

Suddenly in a distance, I noticed some paws on the mud. My head turned red with fear and I silently stepped back. Just then, I saw a big brown furry animal with green eyes coming out of the shadows. In that moment, I didn’t know what I had to do. I screamed and ran. All of a sudden, I heard a howl. behind me. I turned to see two wolves chasing me.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

Write a story with suspense:

That Night In Beach It was on December 26th. Sinha and Tiwari came from Barauni to Chennai to attend an important office duty. Their work was completed in the evening. They planned to leave Chennai the next day evening. So, that day night they went to the beach at around 9.00 pm. It was a no moon day and there was complete darkness. They walked along the beach and sat near a boat.

Nobody was there in that place. Suddenly, the boat started moving towards the Bay of Bengal. They looked inside the boat, but there was nobody. Both of them frightened. They started to run but they could not move their legs. They screamed in fear. All of a sudden, a voice instructed them to move towards the water and drown into the sea. Then their legs started to go to the sea.

By the time, a man was running towards them at a distance. He shouted at them not to go to the sea. He called the police over the phone. Police came. At that time, Sinha and Tiwari were walking in knee-deep water. Police rescued them. The man told that some years back, hundreds of people lost their lives in that place. Some ghosts are still wandering there during that particular day. Sinha and Tiwari could not recollect what had happened to them. They thanked the police and the man who helped them.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

I can do:

A. Answer the following:

Question 1.
Name of the object
Answer:
Tanker

Question 2.
In your mother tongue
Answer:
தண்ணீர் வாகனம்

Question 3.
Use in a sentence
Answer:
My uncle is a tanker driver

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

B. Write the animals and their young ones:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 6
Answer:
calf

Question 2.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 7
Answer:
cub

Question 3.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 8
Answer:
chick

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

C. Match the rhyming word:

1. green a. can
2. society b. care
3. man c. clean
4. welfare d. inability

Answer:

1. green a. clean
2. society b. inability
3. man c. can
4. welfare d. care

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

D. Recite the poem with correct intonation:
This activity to be done by students.

E. Choose the correct one show past perfect tense:

Question 1.
we ______ (see) the movie last week.
a) have seen
b) saw
c) had seen
Answer:
(c) had seen

Question 2.
I ______ (meet) him before.
a) had met
b) meet
c) have met
Answer:
(a) had met

F. Choose the correct one to show future perfect tense:

Question 1.
I ______ (finish) this book.
(a) had finished
(b) have finished
(c) will have finished
Answer:
(c) will have finished

Question 2.
By this time tomorrow, we ______ (arrive) in Chennai.
(a) will have arrived
(b) have arrived
(c) would have arrived
Answer:
(a) will have arrived

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

Grammar – Textual Exercise:

A. I am a 5th student and I know all these.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 10

I know where to use these prepositions:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 9

B. I know three tenses and I can write all tenses.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 11

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

5th English Guide The Case of the Missing Water Additional Questions and Answers

I. Fill in the blanks:

Question 1.
Divya followed her parents to the stream.
Answer:
False

Question 2.
Divya collapsed into the boat with Rani.
Answer:
True

Question 3.
Divya had an idea. She hugged the pump.
Answer:
True

Question 4.
Rani may be we shouldn’t have missed the village.
Answer:
False

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

II. Identify the character/speaker :

Question 1.
“We just need enough until the rains arrive”.
Answer:
Appa

Question 2.
“Further up, then?”
Answer:
goatherd

Question 3.
“Manju’s parents left the village”.
Answer:
Divya

Question 4.
“You can’t change anything”.
Answer:
Tanker man

Question 5.
“Like real Sanitary Engineers”.
Answer:
Rani

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

III. Answer the following questions:

Question 1.
What did Divya’s Ammachi, Amma, and Appa do when the village tank was almost dry?
Answer:
When the village tank was almost dry, Divya’s Ammachi prayed for rain. Her Amma collected water in all the buckets, pots, and vessels in the home. Appa took his tools to dig a little deeper.

Question 2.
What mystery did Divya solve at home?
Answer:
At home when Ammachi couldn’t find her reading glasses, Divya would help her find them from the book she was reading.

Question 3.
Who were the three people Divya asked ‘where the water had gone?
Answer:
Divya asked the fisherman, goatherd, and Rani about where the water had gone.

Question 4.
Where all did Divya go to find where the water had gone?
Answer:
First Divya went to the tank and then to the other side of the tank, she followed the dry stream bed down the hill and came to the bottom tank.

Question 5.
Why was the glass half empty?
Answer:
The class was half empty because the children had left the areas with their families as there was no water.

Question 6.
What do sanitary engineers do?
Answer:
Sanitary engineers build pipes, tanks, and drains.

Question 7.
What did Divya and Rani draw? Why?
Answer:
Divya and Rani drew the map of their village showing all its tanks and streams.

Question 8.
Where did the water go?
Answer:
The water was pumped and taken to the tanker below the bund to be carried to the city.

Question 9.
How did Divya and Rani stop the tanker man to take the water in the village?
Answer:
Divya and Rani tried to stop the tanker man from taking the water to the city by hugging the pump.

Question 10.
What happened when the monsoon came?
Answer:
When the monsoon came, it rained heavily, the bund overflowed and the stream rushed down the hill.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

The Case of The Missing water Summary in English and Tamil

The tank in Divya’s village was almost dry. Ammachi began to pray for rain. Amma collected all the buckets and pots and vessels in the house and filled them up.. “We need to store as much water as we can,” she said. Appa collected tools to dig a little deeper. “We just need enough until the rains arrive,” he said.

திவ்யாவின் கிராமத்திலிருந்த குளம் பெரும்பாலும் வறண்டு விட்டது. அம்மாச்சி மமை வரவேண்டுமென பிரார்க்கனை செய்தார். வீட்டிலிருந்த வாளிகள், பானைகள், பாத்திரங்கள் எல்லாவற்றையும் எடுத்து, அவற்றில் நீரை நிரப்பி
வைத்தாள் அம்மா. “நம்மால் முடிந்த அளவுக்கு தண்ணீரை சேமிக்க வேண்டிய தேவை ஏற்பட்டுவிட்டது”, என்றாள் அம்மா. கொஞ்சம் ஆழமாகத் தோண்டு வதற்கான கருவிகளை அப்பா சேகரித்தார். “மழை வரும் வரையில் நமக்கு இது தேவை”, என்றார் அவர்.

Divya got out her notebook and pencil. She put on her thinking cap and followed her parents to the tank. She examined the tank bed closely. It was cracked and dusty.

திவ்யா ‘ தனது நோட்டு புத்தகத்தையும் பென்சிலையும் எடுத்துக் கொண்டாள். தனது பெற்றோரை பின்தொடர்ந்தபடி குளத்திற்குச் சென்றாள். வெகு அருகிலிருந்தபடி குளத்தை அவள் ஆய்வு செய்தாள். நிலத்தில் பிளவு ஏற்பட்டு, தூசி படிந்திருந்தது.

Divya wondered, “Where did the water in the tank go? Did it run away? Was it stolen? This is a mystery!” Divya loved solving mysteries: Like the time Ammachi couldn’t find her reading glasses. Divya had found them in her book, marking the page she was reading. “I’ll find that water,” Divya muttered to herself.

திவ்யா ஆச்சர்யப்பட்டாள். “குளத்திலிருந்த தண்ணீர் எங்கே போனது? அது ஓடிவிட்டதா? திருடப்பட்டுவிட்டதா? இது ஒரு மர்மம்”, என்றாள். மர்மங்களுக்கு தீர்வு காண்பதை திவ்யா விரும்பினாள். படிப்பதற்கான கண் கண்ணாடியை அம்மாச்சி கண்டுபிடிக்க முடியாமல் போன சமயத்தில் நடந்ததைப் போல.

அவருடைய புத்தகத்தில், படித்த பக்கத்தை குறிப்பிட வேண்டி, அது வைக்கப்பட்டிருந்ததை திவ்யா கண்டுபிடித்துக் கொடுத்தாள். “அந்த தண்ணீரையும் நான் கண்டுபிடிப்பேன்,” என திவ்யா தனக்குள் முணுமுணுத்துக் கொண்டாள்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

Divya walked to the other side of the tank, past dead fish and dried reeds. “Do you know where the water could have gone?” Divya asked a fisherman. “Downstream?” the fisherman suggested. Divya followed the dry stream bed down the hill. At the bottom was another tank. It had lots of goats, but no water.

திவ்யா குளத்தின் மறுகரைக்கு நடந்தாள். இறந்து போன மீன்களையும், காய்ந்து போன நாணல்களையும் கடந்தாள். “தண்ணீ ர் எங்கே போயிருக்க முடியுமென உங்களுக்கு தெரியுமா?” என ஒரு மீனவரைதிவ்யா கேட்டாள்.

“கீழ்மட்டத்திற்கு போயிருக்கலாம்,” என்றார் மீனவர். குன்றின் அடியிலிருந்த, வறண்டு போன நீரோடையில் திவ்யா நடந்தாள். கீழே இன்னொரு குளம் இருந்தது. அங்கு பல ஆடுகள் மேய்ந்த படி இருந்தன, ஆனால் நீர் இல்லை.

Divya asked the goatherd, “Do you know where the water might be?” “Upstream,” the goatherd suggested. I “That’s where I came from,” Divya said. “No water there.” “Further up, then?” the goatherd said. “That’s where your water comes from.”

திவ்யா ஆடு மேய்ப்பவரிடம், “தண்ணீ ர் எங்கே போயிற்று என உங்களுக்குத் தெரியுமா?” என கேட்டாள். ஆடுமேய்ப்பவர், “மேல் மட்டத்திற்கு போயிருக்கலாம்” என்றார். “அங்கிருந்து தான் நான் வருகிறேன், அங்கு தண்ணீர் இல்லை” என்றாள் திவ்யா. “அதற்கும் மேலே. அங்கிருந்துதான் தண்ணீர் வருகிறது”, என்றார் ஆடு மேய்ப்ப வர்.

Divya climbed up to the tank. Then she climbed up some more to a tank further up the hill. There was no water, no birds. There was only one person there. “Rani, I can’t find any water. Any idea where it’s gone?” Divya called to her. She knew Rani from school.

“Downstream,” Rani called back. Divya was suddenly angry. She stomped her foot. “No!” she shouted. “It’s not. I
have searched and searched. It’s not upstream or downstream. Got it?”.

திவ்யா குளத்தை நோக்கி குன்றின் மேலே ஏறினாள். அங்கு இருந்த ஒரு குளத்தில் தண்ணீ ரும் இல்லை, பறவைகளும் இல்லை. ஒரே ஒரு பெண் மட்டும் இருந்தாள். “ராணி, தண்ணீரையே பார்க்க முடியவில்லை. அது எங்கே போயிற்று என்று ஏதாவது ஐடியா இருக்கிறதா?”

என திவ்யா அவளைக் கேட்டாள். பள்ளியிலிருந்தே ராணியை அவளுக்குத் தெரியும். “கீழ் மட்டத்தில்”, என்றாள் ராணி. திவ்யா திடீரென கோபப்பட்டாள். தரையை காலால் தட்டினாள்.

“இல்லை” என கூச்சலிட்டாள். “அங்கே இல்லை. நானும் தான் தேடினேன்-தேடினேன். அது மேல்மட்டத்திலும் இல்லை, கீழ்மட்டத்திலும் இல்லை. புரிந்ததா?”

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

“How about up there?” Rani suggested. Divya and Rani looked up at the sky.” The sun glared back at them. Everything was white-hot and dusty. “No,” they agreed together. “No water there. Divya collapsed into the boat with Rani and gnawed on a lotus stem. She was hot and tired.

அது இன்னும் உயரே சென்றிருக்கலாம்,” என்றாள் ராணி. திவ்யாவும், ராணியும் வானத்தைப் பார்த்தனர். சூரியன் அவர்களின் மீது ஒளியை பாய்ச்சியது. எல்லாமே வெள்ளையாக-வெப்பமாகவும், தூசியுடனும் இருந்தன. “இல்லை, அங்கே தண்ணீர் இல்லை”, அவர்கள் இருவருமே ஒரு சேர ஒப்புக் கொண்டனர். திவ்யா, ராணியுடன் படகில் சாய்ந்தபடி, ஒரு தாமரைத் தண்டை கடித்தாள். அவள் உடம்பு வெப்பத்தால் தகித்தது. அவள் களைப்படைந்தாள்.

“Manju’s parents left the village, “Divya said. “They went to the city” where they have water. Maybe we should all go.” “You go,” Rani snapped. “No one asked you to be here.” “Fine,” Divya said. And she stomped back home. But it wasn’t fine! There was still no water, still no rain.

மஞ்சுவின் பெற்றோர் இந்த கிராமத்தை விட்டுச் சென்று விட்டனர். நகரத்துக்குப் போய் விட்டனர். அங்கு அவர்களுக்கு தண்ணீ ர் கிடைக்கும். நாம் எல்லோரும் போக வேண்டி வரலாம்”, என்றாள் திவ்யா. “நீபோ, இங்கேயே இருக்கவேண்டுமென உன்னை
யாரும் கேட்டுக் கொள்ளப் போவதில்லை”, என்றாள் ராணி. “நல்லது” என்றாள் திவ்யா. அவள் வீட்டுக்குத் திரும்பினாள் ஆனால் அங்கு சூழ்நிலை சரியில்லை. இன்னும் அங்கு தண்ணீர் இல்லை, மழையும் இல்லை.

The next day, Divya brushed her teeth with muddy tank water in a tiny glass. “Thooo!” she spat. In school, the class was half-empty. More families had left the area. She missed all her friends! In the middle of Environmental Studies class, she turned and ran out of school. She ran and ran until she was panting. She finally sat at the side of the road.

அடுத்த நாள். சேறுகலந்த குளத்து நீரை ஒரு சிறிய கிளாஸில் வைத்துக் கொண்டு, திவ்யா பல் துலக்கினாள். “த்தூ!” என அவள் துப்பினாள். பள்ளியில் பாதி வகுப்பு காலியாக இருந்தது. அந்தப் பகுதியிலிருந்து மேலும் பல குடும்பங்கள் சென்று விட்டிருந்தனர்.

அவள் தன் எல்லா நண்பர்களையும் இழந்தாள். வகுப்பில், சுற்றுச்சூழல் பாடத்தின் நடுவே, அவள் எழுந்து, பள்ளியை விட்டு ஓடினாள். மூச்சிறைக்கும் வரை அவள் ஓடினாள். இறுதியில், சாலையின் ஒரு புறத்தில் அவள் அமர்ந்தாள்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

“I have to find the water!” she huffed. “Can I help?” said a voice. It was Rani who had seen Divya running away” from school. Divya beamed. “Yes!” “We have to do this properly,” Rani said. “Like real Sanitary Engineers.” “Like who…?” Divya asked. “Sanitary Engineers build pipes and tanks and drains. I am going to be one when I grow up,” Rani said. Divya and Rani decided to draw a map of their village and all its tanks and streams, showing all the places where the water might have flowed.

தண்ணீர் எங்கே போனது என நான் கண்டுபிடிக்க வேண்டும்”, என்று ஒரு வித கோபத்துடன் “உனக்கு உதவட்டுமா”, என்றது ஒரு குரல், அது ராணி தான். பள்ளியிலிருந்து திவ்யா ஓடிவந்ததை அவள் பார்த்தாள். “சரி”, என்றாள் திவ்யா.”சுகாதாரப் பொறியாளர்களைப் போல, நாம் இதை சரியாகச் செய்ய வேண்டும்”, என்றாள் ராணி. “யார் அவர்கள்?”, என்று திவ்யா கேட்டாள்.

“குழாய்கள், தொட்டிகள், வடிகால் வாய்க்கால்களை கட்டுகிறார்களே அவர்கள் தான். நான்பெரியவளாக வளர்ந்த பிறகு சுகாதாரப் பொறியாளராவேன்,” என்றாள் ராணி. அவர்களின் கிராமத்தின் வரைபடத்தை அவர்கள் இருவரும் வரைய தீர்மானித்தனர். மேலும் தண்ணீர் செல்லக்கூடிய வழித்தடங்கள், குளங்கள், ஓடைகள் எல்லாவற்றையும் வரைபடத்தில் குறிக்கவும் முடிவு செய்தனர்.

Where could the water possibly have gone? Finally, they sat back and pored over the map. “We haven’t seen that tank yet,” Divya pointed to one of the tanks they had drawn. “Let’s go,” Rani agreed. Divya and Rani began climbing up the hill. The stream here was dry as well.

தண்ணீ ர் எங்கே போயிருக்க கூடும்? இறுதியாக, அவர்கள் தரையில் அமர்ந்து, வரைபடத்தை கூர்ந்து ஆராயத்தொடங்கினர். “அந்தக் குளத்தை இதுவரை நாம் பார்க்கவில்லை, அவர்கள் வரைந்த குளங்களில் ஒன்றை சுட்டிக்காட்டியபடி, திவ்யா இவ்வாறு கூறினாள். “நாம் போகலாம்”, ராணி சம்மதித்தாள். ஏறத் தொடங்கினர். அந்த ஓடையும் வறண்டு திவ்யாவும், ராணியும் அந்தக் குன்றின் மீது போயிருந்தது.

“Maybe we shouldn’t have missed school. This tank is probably dry as well,” Rani said sadly. When they reached the tank, Divya” and Rani realised they were wrong. This tank was full! Rani pointed at a small pump at the end of the lake. There was a tanker just below the bund, collecting water as it flowed. A man stood by, guiding the tanker. “Mystery solved,” said Divya angrily.

நாம் பள்ளிக்குச் செல்வதை தவற விட்டிருக்கக் கூடாது. இந்தக் குளமும் வறண்டிருக்கிறது”, என்றாள் ராணி வருத்தமாக. குளத்தை அவர்கள் அடைந்தபோது, திவ்யா, ராணி இருவருமே தங்களது யூகம் தவறு என உணர்ந்த னர். அந்தக் குளத்தில் தண்ணீ ர் நிரம்பியிருந்தது.

அங்கு ஏரியின் முடிவில் ஒரு சிறு பம்ப் இருந்ததை ராணி சுட்டிக்காட்டினாள். கரைக்குக் கீழே ஒரு டேங்கர் (நீர் ஏற்றிச் செல்லும் வாகனம்) இருந்தது. அதில் தண்ணீர் நிரப்பப்பட்டுக் கொண்டிருந்தது. அதனருகில் ஒரு மனிதன் நின்றிருந்தான். “மர்மம் தீர்க்கப்பட்டது”, என்றாள் திவ்யா கோபத்துடன்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

“Where are you taking our water?” Divya wanted to know. “The city,” the man said. “I need to supply nine-thousand litres today!” “That’s not fair!” Rani said. The man shrugged, “That’s how it is.” “My friend is a Sanitary Engineer, Divya yelled. “She knows what’s fair.” The man laughed.” Sanitary Engineer it seems! You’re just children!” Rani said quietly, “Yes, but I know you can’t just take our water away.”

“எங்கள் தண்ணீ ரை எங்கே எடுத்துப் போகிறீர்?” என்று திவ்யா கேட்டாள். “நகரத்திற்கு, இன்றைக்கு நான் 9,000 லிட்டர் தண்ணீ ரை சப்ளை செய்தாக வேண்டுமே”, என்றான் அந்த மனிதன். “அது நியாயமல்ல”, என்றாள் ராணி.” “அது அப்படித்தான்,” என்றான் அவன் தன் தோள்பட்டையை உயர்த்தியபடி, “என் நண்பர் ஒரு சுகாதாரப் பொறியாளர்.

அவருக்கு எது நியாயமெனத் தெரியும்,” என்று திவ்யா சத்தமிட்டாள். அந்த மனிதன் சிரித்தான். “துப்புரவாளர் என்று தோன்றுகிறது. நீங்கள் எல்லாம் குழந்தைகள்தான்,” என்றான் அவன். “ஆம். ஆனால், நீங்கள் எங்கள் தண்ணீ ரை எடுத்துச் செல்ல முடியாது,” என்று ராணி அமைதியாகச் சொன்னாள்.

“Go home,” the man said. “You can’t change anything!” Divya had an idea. She hugged the pump. “You can’t turn it on now!” Rani ran up to hug the pump too. “Hey!” said the man. Now he was really angry. “Just go home,” he said.

“வீட்டுக்குப் போங்கள், உங்கள் இருவரால் எதையும் மாற்றிடவிட முடியாது”, என்றான் அவன். திவ்யாவுக்கு ஒரு யோசனை தோன்றியது. அவள் அந்த “பம்ப்”-ஐ கட்டி அணைத்துக் கொண்டாள். “இப்போது உங்களால் இந்த பம்ப்-ஐ திருப்ப முடியாது.” ராணியும் ஓடிச்சென்று’ பம்ப்-ஐ அணைத்துக் கொண்டாள். இப்போது அந்த மனிதன் உண்மையிலேயே கோபப்பட்டான். “வீட்டிற்குப் போய் விடுங்கள்”, என்றான்.

That was when the clouds broke, and rain poured. “The ‘monsoon is here!” Divya shouted. “I’m going home, even if you aren’t, the tanker man said. It rained and rained. WOOSH, the bund overflowed, and the stream rushed down, splashing them.

அப்போது மேகங்கள் உடைந்து, மழை பெய்தது. “பருவமழை இங்கே ஆரம்பம்”, திவ்யா சத்தமிட்டாள். “நீங்கள் போகாவிட்டாலும், நான் வீட்டிற்குப் போகிறேன்”, என்று அந்த டேங்கர் மனிதன் கூறினான். மழை தொடர்ந்து பெய்தது. ஊஷ், குளம் நிரம்பி வழிந்தது. நீரோடையில் தண்ணீர் பாய்ந்து அவர்கள் மீது, தெறித்தபடி, கீழ்நோக்கி ஓடியது.

“The water has been found! Mystery solved!” Divya said. “WOOOOOO!” They yowled with joy.

“தண்ணீர் கண்டுபிடிக்கப்பட்டுள்ளது! மர்மம் தீர்ந்தது”, என்றாள் திவ்யா. “ஊ…” அவர்கள் மகிழ்ச்சியுடன் குரல் எழுப்பினர்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th English Guide Pdf Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th English Solutions Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

5th English Guide The New Start Text Book Back Questions and Answers

In-Text Question:

Question 1.
Which quality makes ‘world is one and human is one’?
Answer:
We have to realize that we are all one. This quality makes ‘world is one and human is one’.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

A. Fill in the blanks:

Question 1.
Tenzin is from ______.
Answer:
Tibet

Question 2.
Tenzin’s family first lived in ______.
Answer:
Himachal Pradesh

Question 3.
If we didn’t have boundaries, we don’t need ______.
Answer:
weapons

Question 4.
______ fights with everyone in school.
Answer:
Nimmi

Question 5.
Miss Malliga teaches ______.
Answer:
computer

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

B. Answer the following questions:

Question 1.
Who helped Tenzin in learning English words?
Answer:
Julie, the art and craft teacher, helped Tenzin in learning English words.

Question 2.
Name the places that Tenzin’s family lived in.
Answer:
Tenzin’s family lived in Tibet, McLeod Ganj in Himachal Pradesh, Mysore, Gurupura, Kollegal in Karnataka.

Question 3.
What are the difficulties they faced in India?
Answer:
They didn’t know how to get a house. They didn’t know the names of the food items they wanted to buy. Shopping was the most difficult job for them.

Question 4.
Why did Tenzin cried every day?
Answer:
Tenzin cried every day as he badly missed his friends and his country – Tibet.

Question 5.
Why it is important for people to live without boundaries?
Answer:
We all are humans, and we live together on Earth. We need to share and grow with each other. So, it is important to live without boundaries.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

C. Try your own:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start 2

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

D. Speak and win:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start 3

Pick and support or oppose any one of the characters:

I support:

  1. Nimmie defended everyone who teased Tenzin.
  2. Binsa was a friend of Tenzin she was a Nepali. She practiced learning English.

I oppose:

  1. Nimmie fights with everyone.
  2. She was not an Indian.
  3. She did not know English. She did not have friends.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

Let us read aloud:

A. Read the passage 3 times and colour the dove for each time:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start 4

A leader and his followers went to Ooty. They shared stories to forget thigh pain from their tired legs. They decided to take some rest. When they were crossing a river, the leader saw a poisonous scorpion floating in the river. It was going to die in the water. The leader wanted to save it but it bit him. Seeing this, the followers asked him the reason why he tried helping it even if it bites him. The leader said that helping others is the nature of human and biting is the nature of the insect.

Question 1.
Where were they going?
Answer:
They were going to Ooty.

Question 2.
What did the leader see on the river?
Answer:
The leader saw a poisonous scorpion floating in the river.

Question 3.
What is the main idea of the text?
Answer:
The main idea of the text is to insist that helping others is human nature.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

Let us write:

Question 1.
How to write a paragraph? We already know to write a paragraph, what are the parts of a paragraph?
Answer:
Topic sentence, Support sentence-1, Support sentence-2, and Conclusion.

Write a paragraph on the topic ‘Park’:

  1. Park is an area where we find trees, plants, flowers, play equipments, and keep fit equipment.
  2. People go to the park not only to relax but also to play, go for a walk, use keep fit equipments, and chat with friends.
  3. In city, we see parks maintained by the Metropolitan Corporation. Parks are found in all areas in the neighborhood.
  4. We should keep our parks clean. We must throw the waste in the bin. We must be aware of thefts and pick-pockets and be careful in the park.
  5. Apart from the regular parks, we also have special parks like – Zoological park, Amusement park, Birds’ park, etc.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

I can do:

A. Answer the following:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start 5

Question 1.
Name of the object
Answer:
Refrigerator

Question 2.
In your mother tongue
Answer:
குளிர்பதனப்பெட்டி

Question 3.
Use in a sentence
Answer:
Last month my father bought a refrigerator.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

B. Match the clipped words:

1. Photo a. mathematics
2. Math b. centum
3. Cent c. photograph

Answer:

1. Photo a. photograph
2. Math b. mathematics
3. Cent c. centum

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

C. Fill in the blank with the clipped word:

Question 1.
We bought a new ______.(refrigerator)
Answer:
fridge

Question 2.
He broke his ______. (spectacles)
Answer:
specs

Question 3.
We visited the ______. (zoological park)
Answer:
zoo

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

D. Circle the pronouns:

Question 1.
An old man lived in the village. He was one of the most unfortunate people in the world. The whole village was tired of him; he was always gloomy, he constantly complained, and was always in a bad mood.

Answer:
An old man lived in the village. He was one of the most unfortunate people in the world. The whole village was tired of him; he was always gloomy, he constantly complained, and was always in a bad mood.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

E. Fill in the bļanks with a pronoun:

Question 1.
Every morning, I brush my teeth and stare at ______ in the mirror.
(a) himself
(b) herself
(c) myself
(d) itself
Answer:
(c) myself

Question 2.
The children made holiday decorations by ______.
(a) itself
(b) themselves
(c) theirselves
(d) ourselves
Answer:
(b) themselves

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

5th English Guide The New Start Additional Questions and Answers

I. Choose the correct answer:

Question 1.
From Tibet, Tenzin first migrated to ______ in India.
(a) Arunachal Pradesh
(b) Himachal Pradesh
(c) Andhra Pradesh
Answer:
(b) Himachal Pradesh

Question 2.
We can fight the real evil of ______ and injustice in the world.
(a) hatred
(b) poverty
(c) greed
Answer:
(c) greed

Question 3.
Every ______ Tenzin went to the Government office to get his book signed.
(a) week
(b) month
(c) year
Answer:
(c) year

Question 4.
We all are ______ and we live together on Earth.
(a) aliens
(b) humans
(c) archaic
Answer:
(b) humans

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

II. Match the following :

a.

1. Charles a. baseball
2. Binsa b. Nepal
3. Nimmie c. fighter
4. Mother d. happy anywhere

Answer:

1. Tenzin a. computer
2. Julie b. Tibet
3. Malliga c. art and craft

b.

1. Tenzin a. computer
2. Julie b. Tibet
3. Malliga c. art and craft

Answer:

1. Tenzin a. Tibet
2. Julie b. art and craft
3. Malliga c. computer

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

III. Write True or False:

Question 1.
Beginning a new life in a new place is easy.
Answer:
False

Question 2.
Charles taught Tenzin to play baseball.
Answer:
True

Question 3.
We need to share and grow with each other.
Answer:
True

Question 4.
My mother says we cannot be happy anywhere.
Answer:
False

Question 5.
Often Tenzin thought of his friends in Tibet and cried.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

IV. Answer the following:

Question 1.
Where did Tenzin family live in Himachal Pradesh?
Answer:
Tenzin’s family lived in a refugee camp.

Question 2.
How did the Refugee Relief Group help Tenzin?
Answer:
The Refugee Relief Group (RGB) arranged a house for Tenzin and showed him where to buy what he needed. The RRG also helped him to get admission to a school close to his house.

Question 3.
Write the names of two teachers of Tenzin.
Answer:
Ms. Julie, the art and craft teacher, and Ms. Malliga, the computer teacher.

Question 4.
List three friends of Tenzin.
Answer:
Binsa, Charles, and Nimmi.

Question 5.
Why was Tenzin displeased?
Answer:
Tenzin was displeased because he missed his home in Tibet. Many people still looked at him as an alien in India.

Question 6.
What is the difference between the eagles and people according to Tenzin?
Answer:
An eagle never needs to be saved from another eagle. But people have to be saved from other people.

Question 7.
What are the real evils in the world?
Answer:
Greed and hunger.

Question 8.
What does Tenzin want to do to the people?
Answer:
Tenzin wants to help all people realize that we are all one.

Question 9.
What should Tenzin family do every year?
Answer:
Tenzin’s family had to go to the government office every year to get their book signed for staying in India.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

The New Start Summary in English and Tamil

Tenzin, a boy from Tibet was forced out of his country. He writes about his experience in his journal. Let us read about his experience.

திபெத்தைச் சேர்ந்த டென்ஜின் என்ற சிறுவன் தனது நாட்டை விட்டு வெளியேற வேண்டிய கட்டாயம் ஏற்பட்டது. அவனது அனுபவம் பற்றி அவன் ஒரு பத்திரிகையில் எழுதுகிறான். அவனது அனுபவத்தைப் பற்றி நாம் படிக்கலாம்.

My name is Tenzin. I am from Tibet. From Tibet, we first migrated to Himachal Pradesh in India. While we lived in a refugee camp in India, I learnt a few words of English. From Himachal Pradesh, we moved to Karnataka.

என் பெயர் டென்ஜின். நான் திபெத்தைச் சேர்ந்தவன். நாங்கள் திபெத்திலிருந்து முதலில் இந்தியாவில் உள்ள ஹிமாச்சல பிரதேசத்துக்கு குடி போனோம். நாங்கள் இந்தியாவில் ஓர் அகதிகள் முகாமில் வாழ்ந்தபோது, நான் சில ஆங்கில வார்த்தைகளைக் கற்றுக் கொண்டேன். ஹிமாச்சல பிரதேசத்திலிருந்து நாங்கள் கர்நாடகாவிற்கு வந்தோம்.

My family had a hard time adjusting to this new country. We moved many times. We first lived in McLeod Gani, and then we moved to Mysore. And from Mysore, we went to Gurupura and then to Kollegal. I was tired and homesick. Finally, we decided to come back and settle in Gurupura.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

எங்கள் குடும்பத்தாருக்கு இந்த புதிய நாட்டில் அனுசரித்து வாழ்வது மிகவும் கடினமாக இருந்தது. நாங்கள் பலமுறை இடம் மாறினோம். நாங்கள் முதலில் மக்லியோட் கஞ்ச்சில் வாழ்ந்தோம், பின்னர் மைசூருக்குப் போனோம். மைசூரில் இருந்து குருபுராவிற்கும் பின்னர் கொல்லேகாள் என்ற ஊருக்கும் போனோம். நான் மிகவும் களைத்துப் போனேன். சொந்த நாட்டைப் பற்றிய நினைவு அடிக்கடி வந்தது. இறுதியில் குருபுராவிற்கே திரும்பவும் வந்து குடியேற முடிவு செய்தோம்.

Beginning a new life in a new place was not easy. We didn’t understand the system in India. We didn’t know how to get a house. Shopping for food was the most difficult job. We didn’t know the names of the items we wanted to buy.

புதிய இடத்தில் புது வாழ்க்கையை துவங்குவது என்பது எளிதானதாக இல்லை. இந்தியாவின் வாழ்க்கை முறைகள் பற்றி எங்களுக்குப் புரியவில்லை. தங்குவதற்கு ஒரு வீட்டை எப்படி பெறுவது என்று கூட எங்களுக்குத் தெரியவில்லை. கடைக்குச் சென்று உணவை வாங்குவது தான் மிகவும் கடினமான வேலை. நாங்கள் வாங்க வேண்டிய பொருட்களின் பெயர்கள் (இந்நாட்டு மொழியில் என்னவென்று எங்களுக்கு தெரியாது.

we asked the Refugee Relief Group to help us. They arranged a house for us and showed us where to buy what we needed. They even helped us get admission to the school close to our house. I started going to school. In the beginning, I didn’t understand anything. I often thought of my friends in Tibet. I would cry every day after I returned from school. I wanted to go back to my school and my friends.

அகதிகள் நிவாரணக் குழுவை எங்களுக்கு உதவுமாறு நாங்கள் கேட்டோம். அவர்கள் நாங்கள் தங்க ஒரு வீட்டை ஏற்பாடு செய்தனர். எங்களுக்குத் தேவையானதை எங்கே வாங்க வேண்டும் என்றும் காண்பித்தார்கள். எங்கள் வீட்டுக்கு பக்கத்தில் இருந்த பள்ளியில் சேரவும் எங்களுக்கு உதவி செய்தார்கள்.

நான் பள்ளிக்குச் செல்ல ஆரம்பித்தேன். ஆரம்பத்தில் எனக்கு எதுவுமே புரியவில்லை .அப்பொழுது நான் அடிக்கடி என் திபெத் நாட்டு நண்பர்களை நினைப்பேன். பள்ளியில் இருந்து திரும்பியவுடன் தினமும் நான் அழுவேன். நான் என் திபெத் பள்ளிக்கும், திபெத் நண்பர்களிடமும் திரும்பிப் போக விரும்பினேன்.

Every year we need to go to the government office and get our book signed. Mother says that, if we miss getting it sianed then we will have to leave India too.

நாங்கள் ஒவ்வொரு ஆண்டும் அரசாங்க அலுவலகத்திற்குச் சென்று, எங்கள் புத்தகங்களில் கையெழுத்து வாங்க வேண்டும். நாங்கள் கையெழுத்து வாங்கத் தவறினால், இந்தியாவை விட்டு வெளியேற வேண்டும் என்று அம்மா சொன்னார்.

Now, I have made friends here. There is Julie, my art and craft teacher. She is a very nice person. She helps me learn English words. Miss Malliga is also a wonderful teacher. She teaches me computers. I have a friend whose name is Binsa. She is from Nepal. She didn’t know English either when she came here. Now we learn and practice English together. There is Nimmi who fights with everyone who teases us. And I must not forget to mention Charles, who taught me how to play baseball.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

இப்பொழுது எனக்கு இங்கு நண்பர்கள் இருக்கிறார்கள். என்னுடைய ஓவிய கலை ஆசிரியை ஜூலி மிகவும் நல்லவர். நான் ஆங்கில வார்த்தைகளைக் கற்றுக் கொள்ள உதவுகிறார். செல்வி மல்லிகாவும் ஓர் அற்புதமான ஆசிரியை. அவர் எனக்கு கணினி கற்றுக் கொடுப்பார். எனக்கு பின்சா என்ற ஒரு சிநேகிதி உண்டு.

அவள் நேபாள் நாட்டைச் சேர்ந்தவள். அவளுக்கும் இங்கு வந்த புதிதில் ஆங்கிலம் தெரியாது. இப்பொழுது நாங்கள் ஒன்றாக ஆங்கிலம் படித்து பயிற்சி செய்கிறோம். எங்களைக் கிண்டல் செய்யும் எல்லாரிடமும் சண்டை போட நிம்மி இருக்கின்றாள். நான் சார்லஸ் பற்றி சொல்ல மறக்கக் கூடாது. அவன்தான் எனக்கு பேஸ் பால் விளையாடக் கற்றுக் கொடுத்தான்.

I often wonder, how would it be if I had lived in the same place all my life? I miss my home in Tibet. But that does not mean that I am not grateful to India, its people, and the government. While many people are my friends, there are still many who look at us as though we were aliens. Sometimes, I want to tell them that we are humans too. We live on Earth too, just a different part of Earth.

என் வாழ்க்கை முழுவதையும் இந்த ஒரே இடத்தில் நான் வாழ்ந்திருந்தால் எப்படி இருந்திருக்கும் என நான் நினைத்து வியந்ததுண்டு . நான் என் திபெத் வீட்டை இழந்து தவிக்கிறேன். அதற்காக நான் இந்திய மக்கள் மீதும், அரசாங்கத்திடமும் நன்றி இல்லாதவனாக இல்லை.

இங்கு பல மனிதர்கள் எனக்கு நண்பர்களாக இருந்தாலும், பலர் இன்னும் எங்களை அந்நியர்களாகவே பார்க்கிறார்கள். சில சமயம் நான் அப்படிப்பட்டவர்களிடம் “நாங்களும் மனிதர்கள் தான்” என்று சொல்ல நினைப்பேன். நாங்களும் இந்த பூமியில் தான் வாழ்கின்றோம், என்ன, பூமியின் வேறு ஒரு பகுதியில் வாழ்கிறோம்.

Our history teacher tells us that is people who made the boundaries of the countries. We drew the lines before, we draw the lines now, and we will continue to draw new lines. I think we would not stop braving likes unless we realize that we are all one! We all are humans, and we live together on Earth. We need to share and grow with each other.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

நாடுகளின் எல்லைகளை உருவாக்கியவர்கள் மனிதர்கள் தான் என்று எங்கள் வரலாறு ஆசிரியர் கூறுவார். எல்லைக் கோடுகளை முன்காலத்தி ல்நாம் வரைந்தோம். இப்போது நாம் வரைகிறோம். இனியும் நாம் புதிய எல்லைக்கோடுகளை தொடர்ந்து வரைவோம்.

நாம் அனைவரும் ஒன்று என்பதை நாம் உணராத வரை நாம் இந்த செயல்களை (எல்லைக் கோடு வரைவதை நிறுத்தமாட்டோம் என்று நினைக்கிறேன். நாம் எல்லாரும் மனிதர்கள். நாம் ஒன்று கூடி இந்த பூமியில் வாழ்கிறோம். நாம் நம்முடையதை மற்றவருடன் பகிர்ந்து, அவர்களுடன் சேர்ந்து வளர வேண்டும்?

Now, that I think of this. I wonder if we did not have the boundaries, will we need weapons? Will we need protection from our own people? Does an eagle ever need to be saved from another eagle? Then, why do people have to be saved from other people?

இப்போது நான் இதை நினைக்கிறேன். நம் நாடுகளுக்கிடையே எல்லைகள் இல்லாவிட்டால் நமக்கு போர் ஆயுதங்கள் தேவைப்படுமா? என நான் கேட்கிறேன். நமது சொந்த மக்களிடமிருந்தே நமக்கு பாதுகாப்பு தேவைதானா?

ஒரு கழுகுக்கு மற்றொரு கழுகிடமிருந்து தன்னைப் பாதுகாத்துக் கொள்ளவேண்டிய தேவை ஏற்படுகிறதா? (இல்லையே) அப்படி என்றால் பிறகு ஏன் மனிதர்கள் மட்டும் பிற மனிதர்களிடமிருந்து காப்பாற்றப்பட வேண்டும்.

I want to help people realise that we are all one. And that, it is up to see beyond the boundaries and connect as people. Only then we can fight the real evil of greed and injustice in the world, together. I want to end by saying that I am happy now. My mother says we can be happy anywhere. I enjoy being here. Many people are very nice and helpful. I still remember my friends and my school in Tibet. I want to visit them when I grow up to tell them that we live in a wonderful world. To tell them that the world can be united only by its people.

நாம் அனைவரும் ஒரே குலம் தான் என்று மக்கள் உணருவதற்கு நான் உதவ விரும்புகிறேன். நாம் எல்லைகளை கடந்து மக்களோடு தொடர்பு கொள்வது என்பது நம் கையில் தான் உள்ளது. அப்பொழுது தான் தான் இவ்வுலகின் உண்மையான தீய சக்திகளான பேராசை, அநியாயம், அக்கிரமம் போன்றவற்றிற்கு எதிராக நாம் ஒன்றாக போராட முடியும்.

”நான் இப்பொழுது மகிழ்ச்சியாக இருக்கிறேன் என்று கூறி முடிக்க விரும்புகிறேன். நாம் எங்கு இருந்தாலும் மகிழ்ச்சியாக இருக்கலாம் என்று என் அம்மா சொல்கிறார். நான் இங்கு இருப்பதில் சந்தோஷப்படுகிறேன்.

அநேகர் இங்கு பழக நல்லவர்களாகவும் உதவி செய்பவர்களாகவும் இருக்கிறார்கள். நான் இன்னும் என் திபெத் பள்ளியையும், என் நண்பர்களையும் நினைவில் வைத்துள்ளேன். நான் பெரியவன் ஆனவுடன் அவர்களை சந்தித்து நாம் எப்படிப்பட்ட அற்புதமான உலகில் வாழ்கின்றோம் என சொல்ல விரும்புகிறேன். இவ்வுலகில் வாழும் மக்கள் மூலமாகத்தான் இந்த உலகம் இணைக்கப்பட முடியும் என்று நான் சொல்லுவேன்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

Come, join me on this journey to make this world better. A safer place. A happier place. A place with no boundaries.

வாருங்கள், இந்த உலகத்தை நாம் சிறப்பாக மேம்படுத்த இந்தப் பயணத்தில் என்னுடன் சேருங்கள். பாதுகாப்பான இடம், ஒரு மகிழ்ச்சியான இடம், எல்லையில்லாத ஓர் இடம்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th English Guide Pdf Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th English Solutions Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

5th English Guide The Witty Sparrow Text Book Back Questions and Answers

In-Text Question:

Question 1.
Guess how would the sparrow pull the elephant and the crocodile.
Answer:
The sparrow would not pull the elephant and the crocodile by itself. It took a strong creeper and tied the elephant with one end of the creeper. Then it tied the crocodile with the other end of the creeper. When it told them to pull, the elephant and the crocodile pulled each other at the same time.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

A. Choose the best answer:

Question 1.
All the animals called the sparrow _______.
a) queen
b) madam
c) princess
Answer:
b) madam

Question 2.
The brown sparrow laid _______ eggs.
a) four
b) six
c) three
Answer:
c) three

Question 3.
_______ lies stretching in the river.
a) crocodile
b) snake
c) tortoise
Answer:
a) Crocodile

Question 4.
Sparrow tied the elephant and the crocodile with a _______.
a) rope
b) cloth
c) creeper
Answer:
c) creeper

Question 5.
The sparrow solves the problem with her _______.
a) cunningness
b) intelligence
c) braveness
Answer:
b) intelligence

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

B. Number the pictures and incorrect order of the story:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 2
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 3
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 4
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 5
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 6
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 7

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

C. Try your own:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 8
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 9

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

D. Speak and win:

Join in either group and speak using 4 to 5 sentences to win.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 10

I support the sparrow for her intelligence:

  1. The sparrow was worried that the elephant might crack the eggs.
  2. The crocodile was blocking the way and asked the sparrow to drink muddy water.
  3. The sparrow gave a warning to the elephant and also to the crocodile.
  4. But both ignored the sparrow’s warnings.
  5. So, the sparrow tied both the animals with a strong creeper.
  6. So, nothing wrong in punishing both the animals, using intelligence.

I oppose the sparrow for using her intelligence to cheat others:

  1. Sparrow is a very small bird.
  2. It is not possible to tie both animals with a creeper.
  3. If the sparrow wanted to safeguard its eggs, it should shift its nest to a safer place.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

Let us read aloud:

Read the passage 3 times and colour a camel for each time:

Once two merchants lost a camel. They met a boy who was passing by and asked him if he had seen it. The boy said he had not seen the camel. He asked, “Was your camel blind in the right eye?”. “Yes, he was”, said the merchants. “Was it lame in one left foot?”, asked the boy. It was!”, said the merchants. “Was it’s front tooth missing?” asked the boy.” yes,” they said. “Did it have honey on one side and wheat on the other?”. “yes!,” they answered. “Please take us to it.”

“But, I have not seen your camel,” said the boy “and I do not know where it is”. The merchants got angry and said, “Really! How could you tell us everything about our camel?” “That is my secret”. said the boy.

The merchants took him to the king. The boy told the king that he had not seen it. Then, the king asked him how he knew so much about it. The boy said that the camel had eaten grass only on the left side of the path. So he knew that it was blind. The marks of its one left foot were faint.

This showed that the camel was lame. While eating grass, it had not eaten the grass in the middle. So he learnt that it had lost its front teeth. There were ants carrying grains of wheat on one side of the path and flies eating honey on the other.”
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 11

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

Find and write the clues:

Question 1.
Clue for blind eye _______.
Answer:
The camel had eaten grass only on the left side of the path.

Question 2.
Clue for lame _______.
Answer:
The marks of its one left foot were faint.

Question 3.
Clue for lost teeth _______.
Answer:
While eating grass, the camel had not eaten the grass in the middle.

Question 4.
Clue for the load on the camel _______.
Answer:
There were ants carrying grains of wheat on one side of the path and flies eating honey on the other.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

Let us write:

Dialogue Writing:

Write the dialogue and complete the story.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 12
Rabbit: Lion King, as I was coming to give myself as lunch for you, another lion blocked me on the way.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 13
Lion: How can another lion live in this forest, when I am here? Take me immediately to his place.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 14
Lion: Ah! yes, he looks like me. Here I will jump into the well and kill him.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 15
Rabbit: Oh foolish lion. It was not another lion, it was your own image reflection.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

 

I can do:

A. Answer the following:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 16

Question 1.
Name of the object
Answer:
Toffee

Question 2.
In your mother tongue.
Answer:
மிட்டாய்

Question 3.
Use in a sentence
Answer:
I like to eat a toffee.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

B. Fill in the blanks with to, too and two:

Question 1.
I need _______ write _______ pages on this topic.
Answer:
I need to write two pages on this topic.

Question 2.
These clothes are _______ expensive.
Answer:
These clothes are too expensive.

Question 3.
Donald ran _______ kilometers.
Answer:
Donald ran two kilometers.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

C. Tick the correct word:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 17
Answer:
too

Question 2.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 18
Answer:
two

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

D. Recite any four lines of the poem with correct intonation:

Activity to be done by students.

E. Match the rhyming words:

1. soft a. week
2. blow b. know
3. grow c. hot
4. seek d. flow

Answer:

1. soft a. hot
2. blow b. flow
3. grow c. know
4. seek d. week

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

F. Circle and write the adverbs from the sentences:

Question 1.
The boy speaks loudly.
Answer:
loudly

Question 2.
She speaks English fluently.
Answer:
fluently

Question 3.
Our mum spoke to us angrily.
Answer:
angrily

Question 4.
The painter paints wonderfully.
Answer:
wonderfully

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

5th English Guide The Witty Sparrow Additional Questions and Answers

I. Choose the correct answer:

Question 1.
The sparrow’s nest was in a _______.
(a) hut
(b) tower
(c) bush
Answer:
(c) bush

Question 2.
Gullu is the name of the _______.
(a) crocodile
(b) elephant
(c) Sparrow
Answer:
(b) elephant

Question 3.
The crocodile told the sparrow to drink the _______ water.
(a) clean
(b) well
(c) muddy
Answer:
(c) muddy

Question 4.
At last, the elephant ran into the _______.
(a) village
(b) forest
(c) town
Answer:
(b) forest

Question 5.
The sparrow went to the _______ of the creeper.
(a) center
(b) left end
(c) right end
Answer:
(a) center

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

II. Identify the Speaker:

Question 1.
“Today, I will let you be.”
Answer:
The sparrow

Question 2.
“Move on, did you say?”
Answer:
The crocodile

Question 3.
“Let us see if you can move an inch.”
Answer:
The sparrow

Question 4.
“Please let me go..”
Answer:
The elephant

Question 5.
“Don’t you dare to move.”
Answer:
The sparrow

Question 6.
“I won’t stand in your way.”
Answer:
The crocodile

Question 7.
“I won’t disturb you again…”
Answer:
The elephant

Question 8.
“I warned you yesterday.”
Answer:
The sparrow

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

III. Say True or False:

Question 1.
Once, a very foolish sparrow lived in a forest.
Answer:
False

Question 2.
All the animals respected the sparrow except the elephant.
Answer:
True

Question 3.
The sparrow had two eggs in her nest.
Answer:
False

Question 4.
The elephant came thumping towards the bush.
Answer:
True

Question 5.
That morning, the sparrow went to the river bank to drink water.
Answer:
False

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

IV. Answer the following:

Question 1.
How did the elephant walk?
Answer:
The elephant walked past the bush purposefully, making a “thud, thud” sound.

Question 2.
Why was the sparrow worried?
Answer:
The sparrow was worried because the elephant might crack the eggs.

Question 3.
Why did the sparrow warn the crocodile?
Answer:
The sparrow warned the crocodile because the crocodile was stretching in the spot, where the sparrow used to drink water.

Question 4.
Why were the elephant and the crocodile exhausted?
Answer:
The elephant and the crocodile were tied with a strong creeper by the sparrow. They pulled each other at the same time. That process of pulling went on all day. So, both the animals were exhausted.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

The Witty Sparrow Summary in English and Tamil

Once, a very clever brown sparrow lived in a forest had three eggs in her nest. The nest was in a bush. All the animals greeted her ‘Madam’ with respect. Gullu, the young elephant never did so. THUD! THUD! Gullu walked past the bush purposefully. It rattled the nest. Madam was worried that Gullu might crack the eggs.

ஒரு காலத்தில் ஒரு புத்திசாலியான பழுப்புநிறக் குருவி காட்டில் வாழ்ந்து வந்தது. புதரில் இருந்த அதன் கூட்டில் மூன்று முட்டைகள் இருந்தன. எல்லா விலங்குகளும் மரியாதையாக அந்தக்குருவியை ‘மேடம்’ என்று அழைத்தனர். ஆனால் குல்லு என்ற இளம் யானை ஒருபோதும் அப்படி செய்யவில்லை. வேண்டுமென்றே குல்லு தட தட வென்று புதரைக் கடந்து செல்லும். அதனால் கூடு அதிரும். இதனால் முட்டைகள் கீறல் விழுந்துவிடுமோ என குருவி கவலைப்பட்டது.

Sparrow to Elephant: If you do this tomorrow. I will tie you up with a strong rope and then, You can’t move at all. I warn you.

குருவி யானையிடம்: நாளை இதேமாதிரி நீ தடதடவென நடந்தால், நான் உன்னை பலமான கயிற்றைக் கொண்டு கட்டிவைத்து ”விடுவேன். உன்னால் அசையவே முடியாது. நான் உன்னை எச்சரிக்கிறேன்.

Elephant (யானை):
Tie me up!
Ha…ha…ha…
We will see.

ஹா! ஹா! என்னை கட்டி வைப்பாயா? பார்ப்போம்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

That afternoon, she went to the river bank to drink water. A crocodile was stretching in the spot she was drinking water.
Sparrow to Crocodile: Blocking me again? You have done it twice this week. Move on, I don’t want to drink muddy water.
Crocodile to Sparrow: Move on, did you say? I will stay put, you better go elsewhere to drink water.

மத்தியானம் குருவி ஆற்றங்கரைக்கு நீர் குடிக்க சென்றது. அது நீர் அருந்தும் இடத்தில் ஒரு முதலை படுத்து இருந்தது.
குருவி: மறுபடி என்னை வழிமறிக்கிறாயா? இந்த வாரத்தில் இரண்டு முறை இப்படி செய்துவிட்டாய். விலகு, நான் சேற்று நீரை குடிக்க விரும்பவில்லை.
முதலை: விலகு என்றா சொன்னாய்? நான் இங்கு தான் இருப்பேன். நீ வேறு இடத்திற்கு சென்று தண்ணீ ர் குடி.

Sparrow to Crocodile: Today, I will let you be. But if I find you in the same place tomorrow. I will tie you up with a strong rope.
Crocodile to Sparrow: The sparrow went to her nest and started thinking furiously.

குருவி முதலையிடம்: இன்று உன்னை விட்டுவிடுகிறேன். ஆனால் நாளை உன்னை இதே இடத்தில் நான் பார்த்தால், பலமான கயிற்றால் உன்னை கட்டிவிடுவேன்.
முதலை: சிறு ஜீவனான நீ என்னைக் கட்டுவாயா? ஹா… ஹா….
குருவி தன் கூட்டிற்கு சென்றது. அதற்கு புத்திசாலித்தனமான ஒரு யோசனை கிடைத்தது.

The next morning, Gullu came thumping towards the bush.
Elephant to Sparrow: HEY! Are you not tying me up?
Sparrow to Elephant: How dare you! Aren’t you afraid of me? Just wait.

மறுநாள் காலை, யானை தடதடவென்று புதரை நோக்கி வந்தது.
என்னிடம் உனக்கு பயம் இல்லையா? இங்கே சிறிது
யானை குருவியிடம்: “ஏய் நீ என்னை கட்டவில்லையா?”
குருவி யானையிடம்: “என்ன தைரியம் உனக்கு? காத்திரு”.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

The sparrow took a strong creeper and tied the elephant on one end. USHHHHH! Don’t you dare to move? Stay here, until I fly and reach the other end of the rope to pull you. When I say ‘pull’, pull with all your strength. Let us see if you can move an inch.

குருவி ஒரு பலமான தாவரக் கொடியை எடுத்து வந்து அதன் ஒரு முனையில் யானையை கட்டியது.
குருவி யானையிடம்: “உஷ்! உன்னை இழுக்க கயிற்றின் மறுமுனைக்கு நான் பறந்து செல்லும் வரை, நீ அசையாமல் இங்கேயே இரு. நான் இழு என்று சொல்லும் போது உன் முழு பலத்துடன் இழு. உன்னால் ஓர் அங்குலமாவது நகர முடிகிறதா என்று பார்ப்போம்.

It went to the river, saw the crocodile blocking its way.
Crocodile to Sparrow: I will not move! Just like yesterday, drink the muddy water.

குருவி ஆற்றுக்கு சென்றது. முதலை மறுபடியும் அதன் வழியில் குறுக்கிடுவதைக் கண்டது.
முதலை குருவியிடம்: “நான் நேற்றுப் போலவே சிறிது கூட அசைய மாட்டேன். நீ சேற்று நீரை குடி.”

Sparrow took the other end of the creeper and tied the crocodile.
Sparrow to Crocodile: I warned you yesterday. Now stay still, until I grab the other end. When I say ‘Pull’, let’s see if you are able to pull or not.

குருவி, தாவரக் கொடியின் மறுமுனையை எடுத்து வந்து முதலையை கட்டியது.
குருவி முதலையிடம்: “நான் நேற்றே உன்னை எச்சரித்தேன். இப்பொழுது நான் மறு முனையை பற்றி, இழுக்கும்வரை அசையாமல் இரு. நான் ‘இழு’ என்று சொல்லும்போது உன்னால் இழுக்க முடிகிறதா இல்லையா என பார்க்கலாம்.”

Sparrow went to the center of the creeper. Pull The elephant and the crocodile pulled each other at the same time.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

குருவி, கொடியின் மையப் பகுதிக்கு சென்றது. ‘இழு’ என்று சத்தமிட்டது. யானையும், முதலையும் ஒரே சமயத்தில் ஒன்றையொன்று இழுத்தன.

This went on all day. Both the animals were exhausted.
Elephant to Sparrow: Please let me go. I won’t disturb you again…
Crocodile to Sparrow: Untie me! I won’t stand in your way.
Sparrow : Good, I will remove the rope. Gullu ran into the forest and the crocodile dived into the river. Soon the eggs hatched. Madam Sparrow lived happily with her three little babies.

நாள் முழுவதும் இப்படியே இழுத்துக் கொண்டு இருந்தன. முடிவில் இரண்டு விலங்குகளும் களைப்படைந்தன.
யானை குருவியிடம்: “தயவு செய்து என்னை விட்டுவிடு. நான் மறுபடியும் உன்னை தொந்தரவு செய்யமாட்டேன்,
முதலை குருவியிடம்: “என்னை கட்டவிழ்த்து விடு நான் மறுபடியும் உன் வழியில் குறுக்கிடமாட்டேன்”.

குருவி: இப்பொழுது நான் கொடி கயிற்றை எடுத்து விடுகிறேன். யானை குல்லு காட்டிற்குள் ஓடிவிட்டது. முதலையும் ஆற்றில் நீந்திச் சென்றுவிட்டது. விரைவில் குருவியின் முட்டைகள் பொறிந்தன. குருவி தன் மூன்று குருவிக்குஞ்சுகளுடன் மகிழ்ச்சியாக வாழ்ந்தது.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th English Guide Pdf Term 3 Poem 3 Social Responsibility Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th English Solutions Term 3 Poem 3 Social Responsibility

5th English Guide Social Responsibility Text Book Back Questions and Answers

A. Answer the following questions:

Question 1.
When does the world become green?
Answer:
The world becomes green when we keep our surroundings clean.

Question 2.
Who is responsible for society?
Answer:
Everyone is responsible for society.

Question 3.
When do you feel proud?
Answer:
I feel proud when I keep the surroundings clean, putting the litter in a trash can.

Question 4.
What should we vow for?
Answer:
We should vow to do social welfare.

Question 5.
Are you the first to protect nature?
Answer:
Yes.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

B. Pick out the rhyming words and write:

Question 1.

1.green
2.human
3.will
4.welfare

Answer:

1.green a. clean
2.human b. can
3.will c. ill
4.welfare d. care

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

Let Us Know:

Past Perfect Tense (கடந்தகால வினைமுற்று):

The past perfect tense is used to show that something happened before another action in the past.
கடந்த காலத்தில் ஒரு செயலுக்கு முன்பே இன்னொரு செயல் நடந்து முடிந்து விட்டதை குறிப்பது கடந்தகால வினைமுற்று ஆகும். It can also be used to show that something happened before a specific time in the past.

We know the forms of the verbs, they are:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 3 Social Responsibility 1

The past participle form is used in past perfect tense with auxiliary had.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 3 Social Responsibility 2

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

A. Fill in the blanks:

Example:
I had given him the book.

Question 1.
We ______ to the park. (go)
Answer:
We had gone to the park.

Question 2.
You ______ to your uncle’s house. (be)
Answer:
You had been to your uncle’s house.

Question 3.
He ______ before 5 ‘o’ clock. (sleep).
Answer:
He had slept before 5 ‘o’clock.

Question 4.
She ______ the bill. (pay)
Answer:
She had paid the bill.

Question 5.
They ______ him before the party. (meet)
Answer:
They had met him before the party.

Question 6.
It ______ before I touch it. (break)
Answer:
It had broken before I touched it.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

Let us see when to use past perfect tense:
Event happened before another in the past:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 3 Social Responsibility 3

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

B. Complete the following sentences using past perfect tense:

Question 1.
The bus _____ the bus stop before I went. (leave)
Answer:
The bus had left the bus stop before I went.

Question 2.
The exam _____ when I reached the exam hall. (start)
Answer:
The exam had started when I reached the exam hall.

Question 3.
She _____ the apple as I told her to stop. (eat)
Answer:
She had eaten the apple as I told her to stop.

Question 4.
The satellite ______ on the moon before they gave the command. (land)
Answer:
The satellite had landed on the moon before they gave the command.

Question 5.
Raju ______ to the ground before others arrived. (arrive)
Answer:
Raju had arrived to the ground before others arrived. (arrive)

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

Future Perfect Tense (எதிர்கால வினைமுற்று):

Future perfect tense is used for actions that will be completed before some other point in the future.
எதிர்காலத்தில் ஒரு செயலை முடிப்பதற்கு முன்னால், இன்னொரு செயலை செய்து முடிக்கப்போவதை குறிப்பது எதிர்கால வினைமுற்று ஆகும்.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 3 Social Responsibility 4

The past participle form is used in future perfect tense with auxiliary will have. Come let us use it:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 3 Social Responsibility 5

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

A. Fill in the blanks using future perfect tense:

Example :
I will have reached the place by 6 pm.

Question 1.
We ______ the painting by tomorrow. (complete)
Answer:
We will have completed the painting by tomorrow.

Question 2.
You ______ the match by this time tomorrow. (win)
Answer:
You will have won the match by this time tomorrow.

Question 3.
They ______ everyone to the marriage by next week. (invite)
Answer:
They will have invited everyone to the marriage by next week.

Question 4.
He ______ all the money within an hour. (spend)
Answer:
He will have spent all the money within an hour.

Question 5.
She ______ job in America by next year. (get)
Answer:
She will have got job in America by next year.

Question 6.
It ______ all the candies. (eat)
Answer:
It will have eaten all the candies.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

B. Mark (✓) if it is past perfect tense or (x) Future perfect tense:

Question 1.
I had gone to my grandma’s home.
Answer:
(✓) Past perfect

Question 2.
The boy will have grown up like a man in a few years.
Answer:
(X) Future perfect

Question 3.
She will have made the cake by 8 ‘o’clock.
Answer:
(X) Future perfect

Question 4.
They had cooked the vegetables.
Answer:
(✓) Past perfect

Question 5.
Muthu will have returned from Srilanka by next month.
Answer:
(X) Future perfect.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

C. Change the sentence into past perfect tense and future perfect tense:

Question 1.
I have posted the letter.
Answer:
Past perfect: I had posted the letter.
Future perfect: I will have posted the letter.

Question 2.
She has bought a violin.
Answer:
Past perfect: She had bought a violin.
Future perfect: She will have bought a violin.

Question 3.
Akash has jumped into the well.
Answer:
Past perfect: Akash had jumped into the well.
Future perfect: Akash will have jumped into the well.

Question 4.
We have built a house in our village.
Answer:
Past perfect: We had built a house in our village.
Future perfect: we will have built a house in our village.

Question 5.
They have cooked their meal.
Answer:
Past perfect: They had cooked the meal.
Future perfect: They will have cooked the meal.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

D. Fill the sentences with the appropriate Auxilliary:
(had), (will have)

Question 1.
Maha ______ asked a question to his father.
Answer:
Maha had asked a question to his father.

Question 2.
She ______ attended the meeting by tomorrow.
Answer:
She will have attended the meeting by tomorrow.

Question 3.
The fly ______ sat in the food before she covered it.
Answer:
The fly had sat in the food before she covered it.

Question 4.
Niru ______ joined her family in 2 years.
Answer:
Niru will have joined her family in 2 years.

Question 5.
The book ______ won him the award.
Answer:
The book had won him the award.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

Let us listen:

Listen to the audio and tick (✓) if the statements are true:

Question 1.
Chennai is the fourth largest city in India to receive more rain.
Answer:
True

Question 2.
The airport is not closed.
Answer:
False

Question 3.
People were not able to get their food.
Answer:
True

Question 4.
The power supply in many areas is normal.
Answer:
False

Question 5.
It rained because of a depression in Bay of Bengal.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

Let us speak:

Storry Telling:

The following steps are involved in Story-telling:
Step 1: Choose the story you want to tell.
Step 2: Tell the place where the story is happening.
Step 3: Tell who the characters are.
Step 4: Tell three events that lead to the end of the story.
Step 5: End the story.

Example:
The Ant and the Grasshopper:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 3 Social Responsibility 6

In a deep forest near the mountains, lived an ant and a grasshopper. The ant worked hard in the summer and saved food for the winter. The grasshopper played in the Sun without collecting food. The grasshopper always called the ant to play, but the ant wanted to save food for winter. It was now winter, the ant had food to eat but the grasshopper did not. We should work hard and save.

Try to tell your friend a story on your own.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

5th English Guide Social Responsibility Additional Questions and Answers

I. Answer the following:

Question 1.
List any four social responsibility given in the poem.
Answer:

  1. Keep your surroundings clean.
  2. Save electricity and do not waste.
  3. Put the litter in the trash can.
  4. Take care of nature.

II. Story telling:

Title: Wise King Solomon

King Solomon was known for his wisdom. Queen Sheeba wanted to test his wisdom. She took two identical flower garlands to Solomon. One was real and the other a paper garland. She asked the king to identify the real one. Solomon asked to open the windows. Soon a swarm of bees settled on the real garland. Solomon handed the real garland to Sheeba and she was happy.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

Social responsibility Summary in English and Tamil

Our world becomes green,
When you keep the surroundings clean.
All of us are responsible for our society,
To take care of it is our duty.
Be proud of yourself as a human,
When you put the litter in a trash can.
Reduce the use of electricity by will,
And help the Earth grow without any
All should vow to do social welfare,
I will start with nature’s care.

நம் உலகம் பச்சை பசேல் என மாறுகிறது,
சுற்றுப்புறத்தை நீங்கள் சுத்தமாக வைத்திருக்கும்
போது நமது சமுதாயத்திற்கு நாம் அனைவரும் பொறுப்பானவர்கள்
அதை கவனித்துக் கொள்வது நமது கடமை.
ஒரு மனிதர் என்பதற்காக உங்களைப் பற்றி பெருமிதம் கொள்ளுங்கள்,
நீங்கள் குப்பையை அதற்கான குப்பைத்தொட்டியில் போடும் போது.
மின்சார பயன்பாட்டை ஓர் உறுதியுடன்,
குறையுங்கள் எந்த பாதிப்பும் இல்லாமல் இந்த பூமி வளர.
உதவுங்கள் சமூக நலனுக்கு ஏதேனும் செய்ய அனைவரும் உறுதிமொழி எடுப்போம்,
இயற்கையை பாதுகாத்து பராமரிப்பதுடன் நான் தொடங்குவேன்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

Social responsibility Glossary:

Litter – Waste (குப்பை)
Proud – Glad (பெருமிதம், மகிழ்ச்சி)
Reduce – Make something less (குறைத்தல்)
Responsible – In charge of (பொறுப்பு)
Society – Community (சமுதாயம்)
Trash can – Dust bin (குப்பைத் தொட்டி)
Vow – Pledge, promise (உறுதி மொழி)
Welfare – Comfort and security (பொதுநலன்)
Will – Determination (உறுதி)