Students can download 5th Maths Term 1 Chapter 2 Numbers Additional Questions and Answers, Notes, Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Pdf helps you to revise the complete Tamilnadu State Board New Syllabus, helps students complete homework assignments and to score high marks in board exams.

   

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th Maths Solutions Term 1 Chapter 2 Numbers Additional Questions

Question I.
Write the number name:
a) 15,501; 15,502; 15,503; ______ ; ______ ; ______ ; ______
b) 5110; 5120; 5130; ______ ; ______ ; ______ ; 5180.
c) 10,001; 10,002; 10,003; ______ ; ______ ; ______ ; 10,007.
d) 22,201; 22,202; 22,203; ______ ; ______ ; ______ ; ______
Answer:
a) 15,501; 15,502; 15,503; ______ ; ______ ; ______ ; ______
15,504; 15,505; 15,506; 15,507

b) 5110; 5120; 5130; ______ ; ______ ; ______ ; 5180.
5140; 5150; 5160; 5170

c) 10,001; 10,002; 10,003; ______ ; ______ ; ______ ; 10,007.
10,004; 10,005; 10,006

d) 22,201; 22,202; 22,203; ______ ; ______ ; ______ ; ______
22,204; 22,205; 22,206; 22,207

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers Additional Questions

II. Write the number name:

Question 1.
In 28,649
a) The place value of 4 is ______
b) The place value of 8 is ______
c) The place value of 2 is ______
Answer:
a) The place value of 4 is ______
Ten

b) The place value of 8 is ______
Thousand

c) The place value of 2 is ______
Ten thousand

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers Additional Questions

Question 2.
Fill the table with the place value for the following numbers

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers Additional Questions 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers Additional Questions 2

Question 3.
Find the difference between greatest 8-digit number and smallest 7-digit number.
Answer:
9,89,99,999

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers Additional Questions

III.
Question 1.
Read the following numbers by placing the commas at appropriate periods and write their number names.

(a) 21834929
(b) 452875
(c) 38232883
(d) 458921
Answer:
(a) 2,18,34,929
= Two crore eighteen lakh thirty four thousand nine hundred and twenty nine.

(b) 4,52,875
= Four lakh fifty two thousand eight hundred and seventy five.

(c) 3,82,32,883
= Three crore eighty two lakh thirty two thousand eight hundred and eighty three.

(d) 4,58,921
Four lakh fifty eight thousand nine hundred twenty one.

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers Additional Questions

Question 2.
Write the place value of 4 in the following numbers.
(a) 3478921
(b) 275431
(c) 6832341
(d) 4387162
Answer:
(a) 3478921
= Lakh

(b) 275431
= Hundred

(c) 6832341
= Ten

(d) 4387162
= Ten lakh

Question 3.
Write the following in standard notation.
a) 20000 + 8000 + 300 + 20 + 1
b) 7000 + 300 + 60 + 4
c) 800000 + 70000 + 6000 + 400 + 50 + 9
Answer:
a) 20000 + 8000 + 300 + 20 + 1
= 28321

b) 7000 + 300 + 60 + 4
= 7364

c) 800000 + 70000 + 6000 + 400 + 50 + 9
= 876459

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers Additional Questions

Question 4.
Write the following number in expanded form.

a) 72,513
b) 75,23,547
c) 27,48,004
Answer:
a) 72,513
= 7 × 10,000 + 2 × 1000 + 5 × 100 + 1 × 10 + 3

b) 75,23,547
= 7 × 1000000 + 5 × 1,00,000 + 2 × 10,000 + 3 × 1000 + 5 × 100 + 4 × 10 + 7

c) 27,48,004
= 2 × 10,00,000 + 7 × 1,00,000 + 4 × 10,000 + 8 × 1,000 + 4

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers Additional Questions

IV.
Question 1.
Write the number name,
a) 35726
b) 75825
Answer:
a) 35726
= Thirty five thousand seven hundred and twenty six.

b) 75825
= Seventy five thousand eight hundred and twenty five.

Question 2.
Find the sum of greatest 3 digit number and smallest 4 digit number.
Answer:
1,999

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers Additional Questions

V.
Question 1.
Find the sum.

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers Additional Questions 3
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers Additional Questions 4

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers Additional Questions

Question 2.
Add the following,

a) 27842 + 5821 + 621 + 48
b) 5725 + 34788 + 500 + 17
Answer:
a) 27842 + 5821 + 621 + 48
= 34,332

b) 5725 + 34788 + 500 + 17
= 41,030

Samacheer Kalvi 5th Maths Guide Term 1 Chapter 2 Numbers Additional Questions

VI.
Question 1.
Find the quotient and remainder
a) 57396 ÷ 9
b) 25855 ÷ 5
c) 1482 ÷ 7
Answer:
a) 57396 ÷ 9
Quotient = 3,044
remainder = 0

b) 25855 ÷ 5
Quotient = 5,171
remainder = 0

c) 1482 ÷ 7
Quotient = 210
remainder = 2

Leave a Reply