Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 A Childhood in Malabar: A Memoir

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 6th English Guide Pdf Term 3 Supplementary Chapter 1 A Childhood in Malabar: A Memoir Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 6th English Solutions Term 3 Supplementary Chapter 1 A Childhood in Malabar: A Memoir

6th English Guide A Childhood in Malabar: A Memoir Text Book Back Questions and Answers

Textual Exercises (Text Book Page No. 87)

A. Identify the character/ speaker.

1. “Why isn’t the snake coming?”.
Answer:
“The author (Kamala Das)

2. ” I wonder whether it’s a cyclone.”
Answer:
Ammamma

3. ” I want to see kutti oppu.”
Answer:
Malathikutty

4. ” Will the house collapse?”
Answer:
Muthassi

5. ”Is she crazy?”
Answer:
Muthassi

B. Write True or False:

1. Droplets of rain glimmered on Ammamma’s face.
Answer:
True

2. Malathi kutty wanted to see kutti oppu.
Answer:
True

3. Ammayi comforted Malathi kutty when she sobbed
Answer:
False

4. The coconut palm crashed down due to heavy rain.
Answer:
True

C. Choose the correct answer and write it in the blank:

1. Meenakshi Edathi was a ……………………….. relative of the Ambazhathel family.
a) close
b) distant
c) real
Answer:
b) distant

2. We suddenly heard the sound of the rain from the ……………………….. like a roar.
a) southeast
b) southwest
c) northeast
Answer:
b) southwest

3. The ……………………….. with four pillars began to overflow.
a) central hall
b) southern room
c) courtyard
Answer:
a) central hall

4. ……………………….. arrived drenched to the skin.
a)Ammaman
b) Cheriamma
c) Ammayi
Answer:
c) Ammayi

5. There was knee-deep water in the ……………………….. .
a) courtyard
b) cowshed
c) Kitchen
Answer:
a) courtyard

D. Rearrange the following jumbled sentences in the correct order: (Text Book Page No. 87)

♦ The dry leaves that had collected around the pond swirled upwards.
♦ Branches shook and the seat of the swing fell down from the ilanji tree.
♦ The wind tore through the coconut palms in the southern compound.
♦ Meenakshi Edathi was a dark-skinned and middle aged woman.
♦ Without Meenakshi Edathi Ambazhathel family could not have existed happily for a single day.
Answer:
Meenakshi Edathi was a dark- skinned and middle aged woman.
Without Meenakshi Edathi Ambazhathel family could not have existed happily for a single day.
The wind tore through the coconut palms in the southern compound.
The dry leaves that had collected around the pond swirled upwards.
Branches shook and the seat of the swing fell down from the ilanji tree.

E. Find answers for the questions given below, identify the person and write A a character sketch about her: (Text Book Page No. 88)

1. Who was the important person in the Ambazhathel family?
Answer:
Meenakshi Edathi was the important family in the Ambazhathel family.

2. Why was she considered an important person?
Answer:
She considered an important person because the family of Ambazhathel could not have existed happily even for a single day without Meenakshi Edathi.

3. How did she spend her time?
Answer:
She spent her time by doing trivial duties like welcoming the oracle, lighting all the lamps at dusk, churing the curd and taking out the butter for the children and drawing designs with rice batteron the door on the day of the Nira festival.

4. Describe her appearance and qualities.
Answer:
Meenakshi Edathi was dark-skinned and middle aged woman. She was poor. So she was dependent on their generosity. But she was ever busy and never stopped.

5. How would the days be without her?
Answer:
The family could not have existed for a single day without her.

F. Think and answer. (Text Book Page No. 88)

1. Imagine that you are caught on a stormy day. How will you manage the situation?
Answer:
A few years ago I was caught in a storm. It was a terrible one. By that time I was in my friend’s house. The house is a small one. A window had been opened. It could not be closed. So the wind damaged things in the house and there collected rain water to waist deep. We had nothing to eat and no place to lie and sleep. So we kept awake throughout the night. The wind and the rain stopped in the morning. We opened the door and found water everywhere. The water had not yet receded. We had been shivering in the cold. The only comfort we had was that our life was saved.

Project (Text Book Page No. 88)

G. Make a fact file on how do we use these resources in our day-to-day life:

  • Solar energy – To help power your home or business. .
  • Wind energy – It is used for grinding grain or pumping water.
  • Hydro energy – Used for all purposes. .

Connecting to Self

H. Fill in the table given below:
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 A Childhood in Malabar A Memoir 1
Answer:
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 A Childhood in Malabar A Memoir 2

I. During winter season many of us fall sick and suffer from cold, cough and fever. Put a (✓)) for the things you will do to keep fit. (Text Book Page No. 89)

1. Drink cold water. (✗)
2. Eat home-cooked food. (✓)
3. I will visit the doctor. (✓)
4. Never wash my hands. (✗)
5. I will take medicine and rest. (✓)

J. Tick the correct word for the given icon (Text Book Page No. 89)
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 A Childhood in Malabar A Memoir 3
Answer:
Samacheer Kalvi 6th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 A Childhood in Malabar A Memoir 4

Step to Success

K. Relate the sentences with weather/climate/season and write the suitable word in the blanks:

1. ……………………. forecast is useful for farmers, fishermen, and navigators.
Answer:
weather

2. The ……………………. of a place is permanent in nature.
Answer:
climate

3. India has a tropical monsoon ……………………. .
Answer:
season

4. Spring, Summer, autumn and winter are the four ……………………. .
Answer:
season

5. Global warming is a change in the world’s ……………………. .
Answer:
weather

6. Satellite photographs help us to predict tomorrow’s ……………………. .
Answer:
climate

7. Spring is my favourite ……………………. .
Answer:
season

A Childhood in Malabar: A Memoir Summary in English

“A Childhood in Malabar” in memoir is a autobiography. It’s a childhood experience of Kamaladas. Someone Birthday of Ambazhathel that day there was a cyclone . Malathikutty took me and my brother to the serpant temple. Meenakshi: Malathi was a distant relative of the Ambazhathel family. She did all the household works in the home . After returning from the temple, the Author began to feel sleepy after launch. The heavy wind tore the coconut branches . It scared Ammamma. She asked all of them to sit down in the middle room. They heared a coconut palm tree crashind down. The house was flooded . Cheriamma recited Ammamma said she could not remember a single couplet. There’s knee deep water in the yard . In the morning rain stopped. But they found dead goats floating everywhere . The author immediatly asked for murukkus and dates.

A Childhood in Malabar: A Memoir Summary in Tamil

“மலபாரில் ஒரு குழந்தைப் பருவம்” ஒரு நினைவு என்பது ஒரு சுயசரிதை. இது கமலாதாஸின் குழந்தைப்பருவ அனுபவம் ஆகும். யாரோ ஒருவர் பிறந்தநாள் அம்பலத்தில், அங்கு ஒரு சூறாவளி இருந்தது. மாலதிக்குட்டி என்னையும் என் சகோதரனையும் சர்ப்பக் கோவிலுக்கு அழைத்துச் சென்றார். மீனாட்சி: மாலதி அம்பலத்தில் குடும்பத்தின் தொலைதூர உறவினர். அவள் வீட்டில் உள்ள வீட்டு வேலைகள் அனைத்தையும் செய்வாள். கோவிலில் இருந்து திரும்பிய பிறகு மதிய உணவிற்குப் பிறகு தூக்கத்தை உணர ஆரம்பத்தாள் மாலதிகுட்டி பியான். பலத்த காற்று தென்னை கிளைகளை கிழித்து எறிந்தது. அது அம்மம்மாவை பயமுறுத்தியது. அவர்கள் அனைவரையும் நடுத்தர அறையில் உட்காரச் சொன்னார். ஒரு தென்னைமரம் கீழே சாய்ந்து விழுவதை கேட்டார்கள். வீடு வெள்ளத்தில் மூழ்கியது. சிறியன்னை பாடினாள். தனக்கு இரண்டு வரிகள் கூட ஞாபகமில்லை என்று அம்மம்மா கூறினாள். முற்றத்தில் முழங்கால் ஆழம் நீர் இருந்தது. காலையில் மழை நின்றது. ஆனால் இறந்த ஆடுகள் எல்லா இடங்களிலும் மிதப்பதைக் கண்டார்கள். ஆசிரியர் உடனே முறுக்குகள் அல்லது பேரிச்சை கேட்டார்.

A Childhood in Malabar: A Memoir About the Author in English

Kamala Das (31 March 1934 – 31 May 2009), one of the outstanding poets of India and a writer in English and Malayalam, was bom in Malabar, Kerala State. She wrote under the pen name Madhavi kutty and received many National and International awards for her literary contribution. Though she was bom to a prominent Hindu family, she converted to Islam and changed her name as Kamala Suraiya.

A Childhood in Malabar: A Memoir About the Author in Tamil

இந்தியாவின் மிக முதன்மையான கவிஞர்களில் ஒருவரும், ஆங்கில மற்றும் மலையாள எழுத்தாளருமான கமலா தாஸ் (31 மார்ச் 1934 – 31 மே 2009) கேரள மாநிலம் மலபாரில் பிறந்தவர் ஆவார். மாதவி குட்டி என்ற புனைப் பெயரில் எழுதிய அவர், எழுத்துலகிற்கு ஆற்றிய பங்களிப்பிற்காக பல தேசிய மற்றும் சர்வ தேச விருதுகளைப் பெற்றார். ஒரு பாரம்பரிய இந்துக் குடும்பத்தில் பிறந்திருந்தாலும், அவர் இஸ்லாம் மதத்தைத் தழுவி, தன்னுடைய பெயரை கமலா சுரையா என மாற்றிக் கொண்டார்.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top