Samacheer Kalvi 6th Science Guide Term 3 Chapter 6 Hardware and Software

Tamilnadu Samacheer Kalvi 6th Science Solutions Term 3 Chapter 6 Hardware and Software

Samacheer Kalvi 6th Science Hardware and Software Text Book Back Questions and Answers

I. Choose the correct Answer:

Question 1.
Find out the part that is not found in CPU?
a. Mother Board
b. SMPS
c. RAM
d. Mouse
Answer:
d. Mouse

Samacheer Kalvi 6th Science Guide

Question 2.
Which of the following is correct?
(a) Free and Open source
(b) Free and Traditional software
(c) passive and Open source
(d) Passive and Traditional source
Answer:
(a) Free and Open source

Question 3.
LINUX is a
a. Paid Software
b. Licensed Software
c. Free and Proprietary software
d. Free and Open source software
Answer:
d. Free and Open source software

Samacheer Kalvi 6th Science Guide Term 3 Chapter 6 Hardware and Software

Question 4.
Find out Paid and Proprietary software from the given list
(a) Windows
(b) MAC OS
(c) Adobe Photoshop
(d) All the above
Answer:
(d) All the above

Question 5.
……….. is a Operating System
a. Android
b. Chrome
c. Internet
d. Pendrive
Answer:
a. Androic

II. Match the following

Samacheer Kalvi 6th Science Guide Term 3 Chapter 6 Hardware and Software 1
Answer:
1. – b
2. – e
3. – d
4. – c
5. – a

III. Short answer:

Question 1.
What are Hardware and Software?
Answer:
Hardware: Hardware is the parts of the computer which we can touch and feel. Hardware includes Input and Output devices, Cabinet, Hard Disk, Mother Board, SMPS, CPU, RAM, CD Drive and Graphics Card.
Software: Software is programmed and coded applications to process the input information.

Samacheer Kalvi 6th Science Guide Term 3 Chapter 6 Hardware and Software

Question 2.
What do you mean by Operating System? How it works?
Answer:
Samacheer Kalvi 6th Science Guide Term 3 Chapter 6 Hardware and Software 2
1. System software (operating system is software that makes the hardware devices process the data inputted by the user and to display the result on the output devices like monitor. Without the operating system, computer cannot function on its own. Popular OS are Linux, Windows, Mac, Android etc.

Question 3.
What is Free and Open Source Software? Give any two examples?
Answer:
Free and open software is available at free of cost and can be shared to many end-users. Free software is editable and customizable by the user and this leads to development (or) updation of new software.

Examples of Free and Open Source Software: LINUX, Open Office, Operating System, Geogebra etc.

Samacheer Kalvi 6th Science Hardware and Software Additional Important Questions and Answers

I. Choose the right answer:

Question 1.
Email existed before the
(a) Google
(b) Chrome
(c) World Wide Web
(d) Whatsapp
Answer:
(c) World Wide Web

Question 2.
A _____ device helps to enter input information.
(a) Hardware
(b) Software
(c) Monitor
(d) Modem
Answer:
(a) Hardware

Samacheer Kalvi 6th Science Guide Term 3 Chapter 6 Hardware and Software

Question 3.
Completes one or more than two works of the end user?
(a) System software
(b) Operating system
(c) Free software
(d) Application software
Answer:
(d) Application software

Question 4.
The _____ can be installed in the hard disk for the usage on a particular computer.
(a) Opening system
(b) Translator
(c) Application program
(d) Image editor
Answer:
(c) Application Program

Question 5.
………. is an operating system
(a) Linux
(b) Chrome
(c) Google
(d) Pen drive
Answer:
(a) Linux

II. Match the following:

Samacheer Kalvi 6th Science Guide Term 3 Chapter 6 Hardware and Software 3
Answer:
1. – c
2. – d
3. – a
4. – e
5. – b

Samacheer Kalvi 6th Science Guide Term 3 Chapter 6 Hardware and Software

III. Short Answer:

Question 1.
What are the types of software?
Answer:
Software is divided into two types based on the process. They are:

  1. System Software (Operating System).
  2. Application software.

Question 2.
What is Application software?
Answer:
It is a program or a group of programs designed for the benefit of end user to work on computer. The application programs can be installed in the hard disk for the usage on a particular computer. This type of application program completes one or more than two works of the end user.

Question 3.
Give some examples of Application Software.
Answer:
The following are the examples of the application program: Video player, Audio player, Word processing software, Drawing tools, Editing software, etc.

Samacheer Kalvi 6th Science Guide Term 3 Chapter 6 Hardware and Software

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top